Efter Corona: Huddinge behöver 10 000 nya jobb

Dela

När nu Företagsveckan avslutas initierar Centerpartiet en dialog där vi med inspel från Huddingebor och företagare i kommunen vill ta fram en ny politik för 10 000 fler arbetsplatser i Huddinge. Då kan fler kan ha ett jobb att gå till och resorna till jobbet kortas. 10 000 jobb krävs för att Huddinge ska nå en arbetsplatskvot på 1,0 (att det ska finnas lika mång arbetstillfällen som arbetstagare i kommunen).

- Efter pandemin behöver Huddinge och företagen en mer offensiv politik för företagande och fler jobb. Fler har den senaste våren jobbat hemma, det har gjort det enklare för en del att få ihop livspusslet, men också gjort att fler sett värdet i en kvarterskrog eller ett surgdegsbageri i närheten, säger Christian Ottosson, kommunalråd för Centerpartiet i Huddinge.

Vi har fem utgångspunkter för dialogen:
• Låt Flemingsbergsdalen bli en nod för jobbskapande i tjänstesektorn, med högre utbildning, forskning och företagare som skapar framtidens jobb.
• Skapa levande och attraktiva stadsmiljöer. Satsa på butiker, restauranger och kultur i bottenvåningar, och säkerställ trevliga parker och gröna miljöer för möten mellan människor.
• Vi vill ha utveckling i hela Huddinge. Det behövs mötesplatser och kluster för företagare i hela kommunen.
• Kommunens förvaltningar kan bli bättre på att stötta befintliga företagare och de som är i uppstartsfasen.
• Infrastruktursatsningarna Spårväg Syd och Tvärförbindelse Södertörn möjliggör för ökad utveckling i hela Huddinge. Det är viktigt att vi också planerar för smart kollektivtrafik för att underlätta resandet inom kommunen.

- Social och ekologisk hållbarhet är viktigt när vi utvecklar Huddinge.Fler måste få chansen att få ett jobb, och fler måste kunna ha närmare till jobbet. När vi utvecklar både nya och befintliga miljöer måste vi skapa utrymme för såväl nätverkande som spontana möten. Bara genom ett öppet och inkluderande samhälle kan vi bryta den ensamhet som många i dag känner, säger Christian Ottosson, kommunalråd för Centerpartiet i Huddinge.
 
Vi uppmanar Huddinges företagare att kontakta oss för samtal under hösten.

Ett digitalt möte hålls via Zoom den 19 oktober, 19.00. Besök Centerpartiet i Huddinges Facebook eller www.centerpartiet.se/huddinge för information om hur du loggar in på mötet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Centerpartiet i Huddinge är en del av den styrande koalitionen. Kommunalrådet Christian Ottosson har ansvar för klimat- och stadsmiljöfrågor.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Tredubblad satsning på digitalisering i Huddinge12.10.2020 13:20:11 CESTPressmeddelande

Satsningen på en digitaliseringspott för att snabba på genomförandet av viktiga digitaliseringsprojekt i Huddinge har blivit en stor framgång. Därför väljer den styrande koalitionen nu att tredubbla satsningen i Mål & Budget för 2021. Förutom sexmiljonerssatsningen på en digitaliseringspott prioriterar koalitionen även en satsning på digitala lösningar inom elevhälsan och kompetensutveckling inom digitalisering.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum