Europaparlamentet

Efter covid-19: hur ser jämställdheten i Europa ut?

Dela

Välkommen till ett digitalt panelsamtal den 11 mars.

Har det ökade distansarbetet i spåren av covid-19-pandemin påverkat jämställdheten i arbets­livet? Hur har kvinnors och mäns mentala hälsa påverkats under den utdragna pandemi­perioden? Vad innebär ökningen av obetalt vård- och omsorgsarbete i hemmet under covid-19 för jämställdheten i Sverige och EU?

Ett av EU:s grundläggande mål är jämställdhet mellan kvinnor och män, och Europa­parla­mentet arbetar kontinuerligt för att jämställdheten i EU ska öka. Vad vet vi om hur covid-19-pandemin har påverkat kvinnor och män, till exempel vad gäller de för- och nackdelar som distansarbete innebär? Hur har kvinnors och mäns mentala hälsa påverkats under pandemin? Har covid-19 inneburit att kvinnor fått ta ett ännu större ansvar för vård och omsorg i hemmet?

Välkommen till ett panelsamtal där vi diskuterar dessa frågor med Europaparlamentarikerna Abir Al-Sahlani (C), Heléne Fritzon (S), Arba Kokalari (M) och Jessica Stegrud (SD), samt Therese Svanström, ordförande för TCO och Charlotta Stern, professor och VD på Ratio.

Datum: Fredag 11 mars 2022

Tid: Kl. 10.00–11.15

Plats: Europaparlamentets Youtubekanal

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum