Trafikverket

Efter helgens skyfall - vi förstärker omledningsvägen för Strömsundsbron

Dela

Ett skyfall med regn under söndagen fick stor påverkan på väg 345 mellan Hallviken-Ulriksfors som under helgen fungerat som omledningsväg när Strömsundsbron repareras.

- Vår driftentreprenör är nu på plats för att förstärka vägen på utsatta ställen. Vi kommer också att skapa fler mötesplatser längs vägen för att förbättra framkomligheten. Åtgärderna beräknas vara klara till kommande avstängning nästa helg, 13-15 augusti, säger John Löfgren, projektledare Trafikverket.

Vi undersöker även möjligheterna att låta motorcyklar under låg hastighet få passera Strömsundsbron under avstängning.

Alternativ omledning

Det är också möjligt att välja omledningsväg via väg 345 mot Ramsele och avfart mot Görvik. Men här får man räkna med betydligt längre restid. Information om alternativ omledning går även ut via SMS-tjänsten.

Broentreprenören har som planerat arbetat samtliga dagar under helgen, med något mindre omfattning under söndagen. Men det är inte aktuellt att ändra tiderna för avstängning kommande helger.

Kontakter

John Löfgren, projektledare, john.lofgren@trafikverket.se, 010-1241666.

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum