BranäsgruppenBranäsgruppen

Efter OS-guldet – Sara Hector återvänder till hemmabacken Kungsberget för att stötta ALS-forskningen

Dela

Lördagen den 2 april anordnas Sara Hector ALS Challenge i Kungsberget för andra gången. Välgörenhetstävlingen går av stapeln klockan 13.30 och under dagen kommer även Sara Hector att hyllas för OS-guldet i storslalom.

Foto: Ski Team Sweden Alpine
Foto: Ski Team Sweden Alpine

– Det är ett fantastiskt initiativ från Sara och ett bevis på att hon är en minst lika fin människa som skidåkare. Hon är en förebild för många runt om i landet och för oss är det en självklarhet att stötta henne i det här projektet som betyder mycket för henne, säger Johnny Jernqvist, platschef i Kungsberget.

Sara Hector ALS Challenge gick av stapeln för första gången år 2019, i syfte att samla in pengar till ALS-forskningen, och i år är det andra gången som välgörenhetstävlingen arrangeras efter att den blivit inställd på grund av covid-19. Initiativet till tävlingen kommer från slalomstjärnan själv, efter att hennes mamma drabbats av förlamningssjukdomen 2016.

– Det är klart att det är ett ämne som jag brinner extra mycket för och det känns fantastiskt att vi tillsammans kan göra skillnad. Målet är såklart att samla in så mycket pengar som möjligt, men det ska också vara en rolig dag fylld av skidåkning och glädje, säger Sara Hector.

På förmiddagen tävlar ungdomar från Saras klubb Kungsbergets AK och klockan 13.30 i Skidskolebacken är alla välkomna att delta, där anmälningsavgiften på 100 kronor per åk går oavkortat till ALS-forskning. Gästerna kan också välja att donera en valfri summa under hela dagen.

– Vi har ett fint prisbord, med allt från säsongskort och skidresor till goggles från Bliz och hjälmar. Alla som deltar är med i en utlottning, men vi delar även ut pris för bland annat snabbast tid, berättar Johnny Jernqvist.

I samband med ALS Challenge passar Kungsberget på att hylla Sara Hector för hennes stora framgång under OS i Peking, där hon tog guld i storslalom.

– Det är ju inte varje dag som vår egen åkare tar en OS-medalj och ett guld dessutom. Att vi skulle hylla henne på något sätt var en självklarhet och då såg vi det här som ett ypperligt tillfälle. Vi kan inte säga exakt vad vi har på gång, men vi hoppas att både Sara och våra gäster ska uppskatta det.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Ski Team Sweden Alpine
Foto: Ski Team Sweden Alpine
Ladda ned bild

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen och Ulricehamn Ski Center.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum