BranäsgruppenBranäsgruppen

Efter sommarsäsongen – nu söker Branäs 280 medarbetare till vintern

Dela

Helgen den 20–21 augusti avslutade Branäs årets cykelsäsong. Nu skiftas fokus till vintern och för tillfället är man mitt uppe i den stora rekryteringsprocessen inför skidsäsongen. Hela 280 nya medarbetare ska anställas innan säsongsstart och sista ansökningsdatum är 4 september.

– Vi växer hela tiden och har utökat den fasta personalen med 15 medarbetare under det senaste året, men behovet av fler säsongsmedarbetare ökar också. I år bygger vi en helt ny sittlift till toppen och då krävs det fler liftvärdar för att nämna ett exempel, säger Anders Kjällström, vd på Branäsgruppen.

Bland tjänsterna som eftersöks finns, utöver liftvärdar, allt från restaurang- och butikspersonal till pistmaskinsförare och lifttekniker. Intresset för att säsongjobba är stort och Branäsgruppen får normalt in cirka 2 000 ansökningar sammanlagt till Branäs och systeranläggningen Kungsberget.

Runt 40 procent av säsongspersonalen i Branäs utgörs av återkommande medarbetare och där har satsningen på sommarsäsongen med cykling, som avslutades helgen den 20–21 augusti, varit till stor hjälp.

– Tack vare sommarsäsongen kan vi erbjuda fler fasta tjänster och många som jobbar säsong på sommaren väljer att komma tillbaka på vintern och vice versa. Det är också ett tecken på att många trivs, vilket såklart är jättepositivt.

Ansökningsperioden för säsongstjänsterna i Branäs är öppen till och med söndag 4 september.

– Vi har fått in många intressanta ansökningar och har redan börjat anställa personal, men då förutsättningarna snabbt kan förändras välkomnar vi alltid spontanansökningar även efter 4 september, säger Karin Modin-Svärd, HR-chef på Branäsgruppen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen och Ulricehamn Ski Center.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum