Svenska Bandyförbundet

Efter VM-guldet - Damlandslagets observationstrupp är uttagen

Dela

I slutet av mars vann Sverige det elfte världsmästerskapet i bandy för damer. Ett fantastiskt VM i Växjö och Åby/Tjureda IF med bra svenskt spel, allt igenom professionellt genomfört arrangemang med fin is och dessutom med en egen VM-låt och parad genom Växjö city. Nu har förbundskapten Olle Wiberg tillsammans med assisterande förbundskapten Hanna Dahlström tagit ut 24 spelare inför nästa säsong för vilken planeringen är i full gång.

Foto: Gert Holmér
Foto: Gert Holmér

Spelare lämnar plats åt nya talanger

Flera spelare som varit med under en längre tid och bidragit stort till framgångarna väljer nu att stiga av landslagståget. Det är bland annat Pernilla Elardt Östh, Lisa Östman och Malin Kuul där inte minst den mycket duktige målvakten Pernilla Elardt Östh har verkat framgångsrikt i blågult i många år.

Assisterande förbundskapten Hanna Dahlström och Olle Wiberg betonar hur betydelsefull den nu pågående satsningen på U21 Dam är. Steget från F17 till A-landslag har varit för stort tidigare, anser duon, som får fin vägledning via U21-truppen i sitt eget arbete med damlandslaget.

– Den här truppen tar ett ytterligare steg avseende tempo och allsidigheten i skridskoåkningen samt tekniken med boll, inte minst i passningarna. Jag sticker ut hakan och säger att tjejerna i dessa avseende har utvecklats mer än killarna sett till det stora hela. Nästa steg inom dambandyn och runt landslaget är att utveckla snabbheten och precisionen att komma till skott, säger Olle Wiberg.

– Vi lyfter gärna och uppmärksammar moderklubbarna till spelarna i truppen där ett gediget grundarbete har gett dessa spelare förutsättningar att vara där man är idag, det tackar vi extra mycket för! Senaste årens plantskolor är till exempel Sunvära, Skirö AIK och Kareby/Surte. Nu laddar vi för en ny säsong där vi tillsammans får bygga vidare på VM-vinsten och sätta ihop ett delvis nytt lag inför kommande landskamper och nästkommande VM, avslutar Olle Wiberg.

Ledarteamet består av:

Förbundskapten: Olle Wiberg
Biträdande förbundskapten: Hanna Dahlström
Team manager: Örjan Stål
Materialare: Jonny Johansson
Fysioterapeut: Elin Öhgren Goude
Kommunikation och media: Dan Persson
Analys: Christer Andersson

Målvakter Klubb
Isabelle Larsson Västerås SK
Ellen Ahrnberg AIK Bandy
Ebba Fridlund Sandvikens AIK
   
Försvarare  
Viktoria Karlsson Villa Lidköping BK
Ellen Spång AIK Bandy
Erica Persson AIK Bandy
Tora Uebel AIK Bandy
Emelie Åkerlund Västerås SK
Sanna Gustafsson Villa Lidköping BK
Julia Norrman Västerås SK
Vilma Josefsson Sandvikens AIK
Frida Wiklund Villa Lidköping BK
   
Mittfältare  
Bella Aronsson Västerås SK
Ida Friman Villa Lidköping BK
Moa Friman Villa Lidköping BK
Agnes Ögren Villa Lidköping BK
Mathilda Eklund Västerås SK
Emma Ahlander Sandvikens AIK
Kajsa Ericsson Västerås SK
   
Forwards  
Matilda Svenler Villa Lidköping BK
Tilda ström Villa Lidköping BK
Linnea Larsson AIK Bandy
Emma Drott Skirö AIK
Edit Ljung Skutskärs IF

Kontakter

Bilder

Foto: Gert Holmér
Foto: Gert Holmér
Ladda ned bild

Om

Svenska Bandyförbundet
Svenska Bandyförbundet
Vänerparken 13
462 35 Vänersborg

08-699 63 47https://www.svenskbandy.se/

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt.

Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum