Svenska Friidrottsförbundet

Efter VM-succén – träffa Duplantis och Bengtström på Arlanda klockan 9.30

Dela

PRESSINBJUDAN 2022-03-20: Rivstarta nyhetsveckan med ett besök på Arlanda måndag morgon. Klockan 9.20 landar delar av den svenska truppen från inomhus-VM i Belgrad, bland andra Armand Duplantis och Carl Bengtström.

Mästerskapet i Belgrad fick en magisk avslutning på söndagskvällen, när den svenska stavhoppsstjärnan Armand Duplantis först bärgade sitt efterlängtade VM-guld och därefter fick arenan att koka när han flög över 6.20 och återigen putsade sitt världsrekord.

Mondo landar på Arlanda 9.20 och med på planet finns ytterligare en svensk medaljör – Carl Bengtström, som fick sitt stora internationella genombrott i Serbien genom att springa hem ett VM-brons på 400 meter.

(Sveriges tredje medaljör, Thobias Montler som kom tvåa i längdhoppet, har rest en annan flight och kommer att uppvaktas vid ett annat tillfälle.) 

På flygplatsen finns en liten välkomstkommitté och media är naturligtvis också välkomna till terminal 5.

Kontaktperson Svenska Friidrottsförbundet: Jan Larsson, 070-379 86 22

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.