Svenskt Trä

Efterfrågad handbok om träförpackningar lanseras under Scanpack

Dela

PRESSINBJUDAN För att transportera varor krävs förpackningar som klarar stora påfrestningar och samtidigt är både kostnadseffektiva att framställa och hållbara ur ett miljöperspektiv. Under Scanpack-mässan 23 – 26 oktober i Göteborg lanserar branschorganisationen Svenskt Trä en efterfrågad handbok som ska vägleda kring val av lämpligt förpackningsmaterial. Träffa författaren till boken och en framtidsbransch fokuserad på hållbara lösningar.

Senast det gavs ut en motsvarande bok om träförpackningar var under 80-talet och branschen har länge efterfrågat en förpackningshandbok till hjälp för inköpare, tillverkare och övriga aktörer i logistikkedjan. Handboken, som heter ”Förpackningshandbok – Fakta, projektering och dimensionering av förpackningar i trä”, ska fungera som ett stöd vid upphandling och ge svar på vad man som beställare bör tänka på kring förpackningsmaterial, fuktskydd och miljö.

- Syftet med handboken är att öka kunskapen om träförpackningar och inspirera inköpare till att ställa relevanta och höga krav på sina leverantörer, säger AnnCharlotte Wigert projektledare på Svenskt Trä och författare till boken.

AnnCharlotte är på plats under mässan i monter H:03 12 och håller även i seminariet ”Trä ett supermaterial för kraftiga exportförpackningar – beställning, tillverkning och hantering för bästa resultat”. Deltagarna på mässan blir de första att ta del av förpackningshandboken.

- Det är viktigt att träförpackningar tar plats på Scanpack-mässan, att industrin får möjlighet att sprida kunskap om träs många fördelar som förpackningsmaterial och möta sina kunder både idag och imorgon. Scanpack-mässan är den perfekta arenan att lansera boken på, konstaterar AnnCharlotte.

När: 23 – 26 oktober. Tisdag 10.00 – 17.00, onsdag-torsdag 09.00 – 17.00 och fredag 09.00 – 15.00
Var: Svenska Mässan i Göteborg. Mässans Gata/Korsvägen
Monter: H:03 12

Seminarietips:
Tisdag 23 oktober
Trä ett supermaterial för kraftiga exportförpackningar – beställning, tillverkning och hantering för bästa resultat
Tid: 14.30 – 15.30
Mer info

Torsdag 25 oktober
Trä ett supermaterial för kraftiga exportförpackningar – beställning, tillverkning och hantering för bästa resultat
Tid: 14.00 –14.30
Mer info

Fredag 26 oktober
Trä ett supermaterial för kraftiga exportförpackningar – beställning, tillverkning och hantering för bästa resultat
Tid: 11.30 – 12.30
Mer info

Se fullständigt seminarieprogram här: https://scanpack.se/hem/program/ 
Ansök om pressackreditering här: https://scanpack.se/press/ackreditering/ 
Mer info om pressrummet här: https://scanpack.se/press/ 

Ackrediteringarna hämtas ut i Press Centre som är beläget på plan 2 med ingång via Svenska Mässans huvudentré.

Vi ses på Scanpack, Svenska Mässan i Göteborg, den 23-26 oktober!

Läs pressinbjudan på Svenskt Träs webbplats här.

För mer information:
AnnCharlotte Wigert, projektledare träförpackningar, Svenskt Trä, +46 70 390 52 50, anncharlotte.wigert@svenskttra.se 

Presskontakt:
Camilla Carlsson, kommunikationsansvarig, Svenskt Trä, +46 72 702 79 65,
camilla.carlsson@svenskttra.se

Nyckelord

Om

Svenskt Trä
Svenskt Trä
Storgatan 19
Stockholm

08-762 72 60https://www.svenskttra.se

Svenskt Träs huvuduppdrag är att bredda marknaden för, och öka värdet på, svenskt trä och träprodukter inom byggande, inredning och emballage. Genom att inspirera, informera och sprida kunskap lyfter vi fram trä som ett konkurrenskraftigt, förnybart, mångsidigt och naturligt material. Svenskt Trä driver också viktiga bransch- och handelsfrågor för sina medlemmar.

Svenskt Trä representerar svensk sågverksnäring och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna.

Svenskt Trä värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs integritetspolicyn här.

Följ Svenskt Trä

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenskt Trä

Bygga med trä, både för klimat och affärsnytta – vem tar stafettpinnen?14.5.2019 13:55:57 CESTPressmeddelande

Klimatpolitiska rådet har precis kommit med en nedslående rapport och vi vet också att byggsektorn står för över 20 procent av Sveriges klimatutsläpp. Men det finns byggaktörer som går mot strömmen och tar hänsyn till klimatet i sin affär. Först ut av de stora byggentreprenörerna är Veidekke som genom sin satsning ”Region trä” leder förändringen i branschen mot mindre klimatavtryck.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum