Svenskt Trä

Efterfrågad vägledning för fuktsäker byggprocess lanseras

Dela

Nu lanserar branschorganisationen Svenskt Trä publikationen "Fuktsäkert KL-träbyggande utan heltäckande väderskydd". Publikationen, vars avsikt är att hjälpa projektörer och utförare i hur man uppnår en fuktsäker byggprocess, är resultatet av ett nära samarbete mellan branschorganisationen Svenskt Trä och de svenska KL-trätillverkarna.

Det är inte ovanligt att dåligt väder i form av regn och snö leder till merarbete, längre byggtider och ökade kostnader. Planering, tydlig kommunikation och hantering av byggmaterial på byggarbetsplatsen är därför avgörande frågor för att uppnå en fuktsäker och effektiv byggprocess.

- A och O är att skapa förståelse och engagemang i alla led – från skrivbordet till tejpningen, säger Tomas Alsmarker, chef för innovation och forskning på Svenskt Trä.

Syftet med publikationen "Fuktsäkert KL-träbyggande utan heltäckande väderskydd" är att ge projektörer och utförare vägledning i hur man uppnår en fuktsäker och effektiv byggprocess. Publikationen riktar fokus på olika byggdelar, kritiska detaljer och anslutningar samt ger exempel på hur dessa kan fuktskyddas och hur den konstruktiva utformningen kan bidra till ett fuktsäkert KL-träbyggande.

- I takt med att intresset för bärande stommar av KL-trä ökar som det gör, så förekommer det många aktörer som står inför sitt första byggprojekt av den här sorten. Många frågor och funderingar uppkommer, de flesta exakt samma som andra kollegor i branschen ställs inför, och då är en publikation som "Fuktsäkert KL-träbyggande utan heltäckande väderskydd" användbar för att korta ner den startsträckan. Viktiga aspekter för att kvalitetssäkra stommontaget genom erfarenheter från oss KL-trätillverkare i Sverige, säger Daniel Anderson, teknisk chef på Södra Building Systems.

Publikationen Fuktsäkert KL-träbyggande utan heltäckande väderskydd är framtagen gemensamt av Svenskt Trä och de svenska KL-trätillverkarna med hjälp av flertalet faktagranskare från såväl akademi som industri.

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenskt Trä
Svenskt Trä
Storgatan 19
Stockholm

08-762 72 60https://www.svenskttra.se

Svenskt Träs huvuduppdrag är att bredda marknaden för, och öka värdet på, svenskt trä och träprodukter inom byggande, inredning och emballage. Genom att inspirera, informera och sprida kunskap lyfter vi fram trä som ett konkurrenskraftigt, förnybart, mångsidigt och naturligt material. Svenskt Trä driver också viktiga bransch- och handelsfrågor för sina medlemmar.

Svenskt Trä representerar svensk sågverksnäring och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna.

Svenskt Trä värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs integritetspolicyn här.

Följ Svenskt Trä

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenskt Trä

Nytt arkitektritat trädgårdskök, nu som byggbeskrivning6.7.2022 14:23:03 CEST | Pressmeddelande

Nu lanserar branschorganisationen Svenskt Trä kostnadsfria instruktioner för hur du bygger ditt nya arkitektritade trädgårdskök. Skapa dig en plats i skydd för regn, sol eller vind och låt trädgårdsköket vara det upplysta uterummet sena sommarkvällar. Byggbeskrivningen för trädgårdsköket kan byggas av alla från den händiga hemmafixaren till den professionella hantverkaren, utan att söka bygglov.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum