Spendrups Bryggeri AB

Efterfrågade Loka Crush-smaker – nu på burk

Dela

Kort efter att den femte medlemmen i Loka Crush-familjen har lanserats – Loka Crush apelsin – kommer nu de tre mest efterfrågade smakerna päron, hallon och apelsin på burk (33 cl). I burkform blir Loka Crush tillgänglig för ännu fler kunder och nya försäljningsställen.

Den kolsyrade fruktdrycken lanserades för två år sedan och blev snabbt en succé. Den innehåller enbart naturliga ingredienser och är med sin fräscha och friska smak en perfekt törstsläckare.

Loka Crush har fått ett oerhört stort genomslag. Varannan svensk har i dag druckit Loka Crush – och framför allt sker en ökning i det övre åldersspannet. På kort tid har Loka Crush vuxit till det sjätte största dryckesvarumärket inom dagligvaruhandeln. Inom servicehandeln där konkurrensen dessutom är ännu större ligger Loka Crush på fjärde plats.

Läsk på burk har 15,6 procent av hela läskmarknaden. Loka Crush är inte en läsk men tillfredsställer motsvarande behov och erbjuder handeln och dess kunder ett mer hälsosamt alternativ – med enbart naturliga ingredienser.

– Loka Crush på burk efterfrågas av servicehandeln och med den når vi ut till ännu fler försäljningsställen. Burken är lätt att transportera, väger lite och kan staplas och är därför väldigt smidig. Många återförsäljare i servicehandeln har minimenyer av olika slag där det ingår dryck. Nu får de möjlighet att bredda sortimentet och erbjuda ett mer hälsosamt alternativ till vanlig läsk, säger Erik Jarnsjö, försäljningsdirektör för dagligvaru- och servicehandeln på Spendrups Bryggeri. 

Nyheten Loka Crush på burk kommer att finnas till försäljning från och med vecka 15 i servicehandel med cirkapriset 13-15 kr (33 cl) och en så kallad fridgepack (10 burkar x 33 cl) för 76-85 kr. I dagligvaruhandeln kommer den att finnas till cirkapriset 7,50 kr (33 cl) och fridgepack (10 burkar x 33 cl) för omkring 55 kr.

Fakta om Loka Crush:  


  • Loka Crush innehåller enbart friskt kolsyrat vatten från Loka-källan i Bergslagen, 14 procent fruktjuice, naturlig sötning från frukt och naturliga aromer. Finns i fem smaker: citron, päron, hallon, jordgubb och apelsin.
  • Innehåller inga konserveringsmedel, färgämnen eller artificiella sötningsmedel
  • Innehåller 58 procent färre kalorier respektive 64 procent mindre socker jämfört med traditionell läsk
  • Utnämnd till Årets Dagligvara 2015 av Svensk Dagligvaruhandel (DLF) och Nielsen 

För mer information, vänligen kontakta:

Anna Olsson, presschef, Spendrups Bryggeri 
tel: 070 283 0275, e-post: anna.olsson@spendrups.se 
Anna Lidström, marknadschef för alkoholfritt och cider, Spendrups Bryggeri 
tel: 08-672 77 00, anna.lidstrom@spendrups.se 

Spendrups Bryggeri grundades 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri,  Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, Briska, El Coto, Gallo m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 900 medarbetare och omsätter ca 3,3 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri.  www.spendrups.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Erik Jarnsjö
Erik Jarnsjö
Ladda ned bild
LokaCrush 33cl Burk Hallon HR
LokaCrush 33cl Burk Hallon HR
Ladda ned bild
LokaCrush 33cl Burk Paron HR
LokaCrush 33cl Burk Paron HR
Ladda ned bild
LokaCrush 33cl Burk Apelsin HR
LokaCrush 33cl Burk Apelsin HR
Ladda ned bild

Länkar

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Henrik Åström ny marknadsdirektör för Spendrups Bryggeri7.3.2018 13:38Pressmeddelande

Spendrups Bryggeri har utsett Henrik Åström till marknadsdirektör. Henrik har arbetet på Spendrups i drygt åtta år, bland annat som Brand Manager och marknadschef. Han har också varit CMO för Max hamburgare och kommer senast från en roll som varumärkesdirektör på Spendrup Brands. Henrik efterträder Leif Börjeson som efter sex år som marknadsdirektör går vidare till en roll som vd på Spring Wine & Spirits, koncernens dotterbolag.

Nu lyfter originalet sin tonic till nästa nivå – Schweppes Premium Mixers22.2.2018 09:42Pressmeddelande

Utan Schweppes ingen tonic. Efter att ha tagit fram originalet till världens alla tonics lyfter Schweppes sin ”uppfinning” till nästa nivå och lanserar tre av sina Premium Mixers i butik. ”Dessa tonics har subtila men viktiga egenskaper som välbalanserad beska och extra tryck i kolsyran vilket ger fler möjligheten att göra den perfekta GT:n hemma”, säger den prisbelönte barmästaren Mathin Lundgren.

Hälsa och smak lyfter försäljningen av alkoholfri öl i Sverige5.2.2018 14:00Pressmeddelande

Försäljningen av alkoholfri öl växer – inte bara i Sverige utan över hela världen. Utvecklingen är till stor del en generationsfråga när allt fler yngre ser till sin hälsa och vill välja drycker med mindre eller ingen alkohol alls. Fortfarande utgör den en mindre del av den totala ölproduktionen, men alkoholfritt ökar både i volym, bredd och sortiment. På Spendrups har försäljningen av alkoholfri öl i stort sett fördubblats de senaste fem åren och under 2018 kommer konsumenterna att se en mängd smakrika nyheter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum