Ticket

Efterfrågan på sommarresor högre än innan pandemin!

Dela
Efter två år då de flesta valt att stanna i Sverige är reslusten nu på topp, och efterfrågan på utlandsresor inför sommaren är till och med högre än innan pandemin. Det är dessutom ett fåtal klassiska semesterresmål runt Medelhavet som står för nästan all försäljning, visar färsk statistik från Nordens största resebyrå, Ticket.
Nu bokas fler resor inför sommaren än 2019, innan pandemin.
Nu bokas fler resor inför sommaren än 2019, innan pandemin.

Efter två års hemestrande är det tydligt att det finns ett stort uppdämt behov för utlandsresor nu när restriktionerna på resmålen lättats eller helt tagits bort, och bokningarna inför sommaren 2022 är 20 procent högre än motsvarande tidpunkt 2019.

-          Efter två tuffa år är det fantastiskt kul att få hjälpa kunderna ut i världen igen, och vändningen har kommit jättesnabbt. I början av året var det fortfarande inte många som bokade semesterresor, men nu är det nästan svårt att hinna med alla kunder, säger Mirja Epäilys, Product Manager på Ticket.

Det är uteslutande sol- och badresmål i Medelhavet som bokas i år, och även i de fall man reser till storstäder så är det städer med citynära stränder som exempelvis Barcelona och Nice som gäller så att man kan kombinera storstadsupplevelser med strandhäng på semestern. De fyra mest populära resmålen i sommar är alla i Spanien, som seglat upp som det i särklass mest bokade semesterlandet.

-          Före pandemin var trenden att man ville resa till outforskade resmål med mycket äventyr och upplevelser, men nu är det klassiska resmål runt Medelhavet som gäller istället. Man vill helt enkelt ha en okomplicerad och bekymmersfri semester, och resmål som upplevs som krångliga väljs bort. Flexibla biljetter som kan om- eller avbokas har också blivit viktigare för kunderna, och trygga charterresor har fått sig ett uppsving, säger Mirja Epäilys.

Flera av de mest populära semesterländerna i Europa har tagit bort kraven på inreseformulär innan resan, vilket förenklar för resenärarna, och vissa länder har helt tagit bort alla coronarelaterade regler och restriktioner. De flesta länder har dock fortfarande krav på åtminstone vaccinbevis vid ankomst, så det gäller att fortfarande kolla upp vad som gäller för det land man ska resa till.

-          Det höga trycket på resor till ett fåtal länder runt Medelhavet, i kombination med en brist på flygstolar, gör att priserna på sommarresor stadigt klättrar uppåt ju närmare sommaren man kommer. Men det går fortfarande att göra fynd om man är tidigt ute, och kan man resa utanför skolloven så finns det riktiga pengar att spara, säger Mirja Epäilys. 

 

Topplista sommaren 2022.

  1. Malaga, Spanien (7)
  2. Mallorca, Spanien (2)
  3. Barcelona, Spanien (NY)
  4. Alicante, Spanien (NY)
  5. Split, Kroatien (3)
  6. Nice, Frankrike (NY)
  7. Antalya, Turkiet (6)
  8. Kreta, Grekland (5)
  9. Larnaca, Cypern (NY)
  10. Rhodos, Grekland (9)

Källa: Tickets bokningsstatistik på bokningar gjorda mellan 1/3-30/4 2022 för avresa 1/6-31/8 2022. Siffror inom parentes är placering motsvarande period 2019.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nu bokas fler resor inför sommaren än 2019, innan pandemin.
Nu bokas fler resor inför sommaren än 2019, innan pandemin.
Ladda ned bild

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Stigande matpriser påverkar 39 procent av svenskarnas resande, men få är villiga att helt avstå semesterresor28.3.2023 05:10:00 CEST | Pressmeddelande

Enligt Tickets Sifoundersökning säger 39 procent av svenskarna att de höga matpriserna påverkat deras resande. Efter flera år utan utlandsresa för de flesta är det dock få som är beredda att helt avstå semesterresor, och majoriteten anpassar i stället destinationen eller resebudgeten. Semesterresandet har därför ökat med 7 procent jämfört med samma period innan pandemin.

15 procent av svenskarna saknar en reskamrat - 4 skäl till att våga testa på ensamresande14.3.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Att ekonomi och omvärldshändelser påverkar svenskarnas resande 2023 är de flesta överens om. Men även andra faktorer i ens närhet påverkar resefrekvensen, visar Tickets SIFO-undersökning. Hela 15 procent uppger att de skulle resa mer 2023 om de hade haft någon annan att resa med, medan endast 5 procent föredrar att resa helt själva utan sällskap. Ticket listar skäl till att våga prova på att resa ensam, så inte uteblivet sällskap hindrar en från att utforska världen.

Bubblarlistan: Vårens weekendstäder2.3.2023 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Våren i Sverige kan vara lynnig – och vintern kan överraska oss långt fram i april. Att möta våren med en weekendresa till en storstad i Europa ger oftast större vårgaranti än på hemmaplan. Paris, London och Rom är klassiker som lockar vårtörstande svenskar. Men vilka resmål utanför topp-10-listan trendar mest? Ticket har tagit fram en lista på bubblare med de största ökningarna bland vårens weekendstäder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum