Svenska Curlingförbundet

Efterlängtad säsongspremiär för lag Edin i Schweiz

Dela

Fjolårssäsongen fick ett abrupt slut pga Corona-pandemin med inställt VM och inställda tävlingar på den kanadensiska proffstouren. Och osäkerheten har varit stor inför upptakten av den här säsongen. Men för några veckor sedan kom beslutet att tävlingen Baden Masters i Schweiz kommer att spelas den här helgen och det är ett superladdat lag Edin (Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren) som förbereder sig för premiären.

Och rivstart blir det. Hela fyra matcher väntar idag fredag och med premiärmatch mot lag Klossner, Schweiz kl 08:00.

– Vi har en riktigt skön känsla i laget där alla är grymt spelsugna. Normalt spelar vi aldrig fyra matcher på en dag, så det blir lite nytt. Det blir viktigt att komma in med rätt fokus för att få en bra start på turneringen och sedan får vi se hur långt det tar oss, säger Niklas Edin till curling.se 

Det normala tävlingsuppehållet under sommaren på tre månader blev fem månader där laget har investerat för framtiden med utökad fysträning och även en rekordtidig ispremiär hemma i Karlstad. Några träningsmatcher har laget också spelat men det första riktiga kvittot på formen kommer i Baden.

Tävlingspremiär är det men läget är ändå långtifrån det normala. Spelprogrammet fick göras om när det blev klart att Skottland och Norge tvingades tacka nej och arrangören har vidtagit alla tänkbara åtgärder för att säkra spelarnas säkerhet och hälsa.

– Det stämmer. Arrangören gör sitt yttersta för att tävlingen skall kunna genomföras med hälsoaspekten som högsta prioritet. Tävlingen spelas med begränsad publik och för spelarna gäller särskilda rutiner både på och utanför banan, säger sportchef Maria Prytz.

Livesändningar från tävlingarna kan följas via https://www.youtube.com/user/curlingchampionstour och samtliga liveresultat publiceras på tävlingens hemsida https://www.badenmasters.ch/pcms_ctpage.php?pid=index

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

http://www.curling.se/

Svenska Curlingförbundet bildades 1916 men då hade curling spelats i Sverige i 70 år. Den allra första klubben bildades 1852, Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla. Den är fortfarande aktiv och tillhör Sveriges absolut äldsta idrottsföreningar. 

Curling spelas idag i samtliga län i Sverige och Svenska Curlingförbundet har ca 3 500 aktiva medlemmar i 62 föreningar. 

Curling fanns med på de allra första olympiska vinterspelen i Chamonix 1924 men var sedan borta från OS-programmet som officiell olympisk idrott till Nagano 1998 där lag Gustafson också tog Sveriges första OS-medalj i curling. En bronsmedalj som sedan har följts av: Turin 2006: OS-guld lag Norberg, Vancouver 2010: OS-guld lag Norberg, Sotji 2014: OS-silver, lag Sigfridsson. OS-brons, lag Edin och OS i Pyeongchang 2018: OS-guld, lag Hasselborg. OS-silver, lag Edin

Svensk curling har även haft stora framgångar i Europa- och Världsmästerskap vilket gör att Sverige 2019 rankas som världsetta för både dam- och herrlag. 

Följ Svenska Curlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Curlingförbundet

Curling-VM: Hett efterlängtad VM-premiär för lag Edin i Calgary, Kanada1.4.2021 11:47:10 CEST | Pressmeddelande

Nästan 500 dagar har passerat sedan lag Edin säkrade EM-guldet på hemmaplan i Helsingborg i november 2019. Laget hann också spela några inbjudningstävlingar i början av 2020 innan allt förändrades. Corona-pandemin svepte över världen och för curlingsporten innebar det inställt VM våren 2020 och inställt EM hösten 2020. Detsamma gällde för alla större tävlingar på den europeiska och kanadensiska proffs-touren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum