Einar Mattsson

Einar Mattsson fick en smygtitt på renoveringen av Mötesplats St Paul

Dela

Häromdagen var Einar Mattsson på studiebesök på Mötesplats St Paul, Stockholms stadsmissions blivande samlingsplats vid Mariatorget. Detta för att stilla nyfikenheten över den pågående byggnationen, hur arbetet fortskrider och få höra om planerna för verksamheten som ska flytta in i höst. Einar Mattsson är en av de större donatorerna till ombyggnaden av den tidigare kyrkan.

Här ska fler hundra gäster kunna äta mat och många fler ska kunna delta på aktiviteter, från morgon till sen kväll. I huset ska massa olika aktiviteter pågå, servering av mat, filmvisning, teater, gympa och en massa annat. Allt anpassat för Stockholms stadsmissions målgrupper.

Från slitet, mörkt och murrigt i kyrkan, blir det nu välfungerande och ljust. Ny ventilation, vatten och avlopp, liksom el är utbytt. De vackra kyrkfönstren är förstärkta med glasrutor på insidan. Det extra glaset fungerar då som ljuddämpning för att kunna spela riktigt hög musik i kyrksalen, utan att det hörs ut. Samma sak med golvet. Ovanpå betongplattan är det pålagt trä i olika dimensioner som ska fånga upp ljudet.

Den vackra takkronan i zink är renoverad och uppdaterad med dagens elektronik. Snickerierna är linoljemålade och vissa tidigare väggdekorer bevarade för eftervärlden.

Efter sommaren meddelas när det blir invigning. Alla inblandade ser fram emot resultatet och hoppas att alla de som vistas kommer att trivas. Vi hoppas också att det blir den mötesplats mellan stockholmare som tänkt, oavsett om man är en flitig besökare eller en tillfällig gäst.

Nyckelord

Bilder

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

Fortsatt arbete med Hovings Malmgård och kvarteret Sommaren 107.7.2022 07:04:00 CEST | Blogginlägg

Einar Mattssons ambition är att för Judiska Hemmets räkning tillföra vård- och trygghetsboenden för äldre i kvarteret Sommaren 10. Platsens kvaliteter gör den lämplig för ett trivsamt boende med en verksamhet som kan ta hand om malmgården. Nyproduktionen är också en förutsättning för finansieringen av en varsam renovering och upprustning av Hovings Malmgård som är tänkt att spela huvudrollen i området. Gestaltningen av de nya byggnaderna kommer att anpassas till Hovings Malmgård. VI vill också iordningställa parkytorna som fler stockholmare och besökare kan glädjas åt.

Einar Mattsson: Markanvisning för bostäder och LSS-boende i Bredäng27.6.2022 07:23:00 CEST | Pressmeddelande

Exploateringsnämnden i Stockholms stad har fattat beslut om att ge Einar Mattsson en direktmarkanvisning i del av fastigheterna Sätra 2:1 och Vingårdsmännen 1 om ca 6800 m² ljus BTA. Här ska Einar Mattsson utveckla och bygga ca 75 nya bostadsrätter i ett kvarter. Platsen är fint belägen mot naturmark och det är nära till både kommunikationer och service i Bredängs centrum. Einar Mattsson lägger särskild vikt vid trygghet och hållbarhet vid utformningen av fastigheten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum