Einar Mattsson

Einar Mattsson fick en smygtitt på renoveringen av Mötesplats St Paul

Dela

Häromdagen var Einar Mattsson på studiebesök på Mötesplats St Paul, Stockholms stadsmissions blivande samlingsplats vid Mariatorget. Detta för att stilla nyfikenheten över den pågående byggnationen, hur arbetet fortskrider och få höra om planerna för verksamheten som ska flytta in i höst. Einar Mattsson är en av de större donatorerna till ombyggnaden av den tidigare kyrkan.

Här ska fler hundra gäster kunna äta mat och många fler ska kunna delta på aktiviteter, från morgon till sen kväll. I huset ska massa olika aktiviteter pågå, servering av mat, filmvisning, teater, gympa och en massa annat. Allt anpassat för Stockholms stadsmissions målgrupper.

Från slitet, mörkt och murrigt i kyrkan, blir det nu välfungerande och ljust. Ny ventilation, vatten och avlopp, liksom el är utbytt. De vackra kyrkfönstren är förstärkta med glasrutor på insidan. Det extra glaset fungerar då som ljuddämpning för att kunna spela riktigt hög musik i kyrksalen, utan att det hörs ut. Samma sak med golvet. Ovanpå betongplattan är det pålagt trä i olika dimensioner som ska fånga upp ljudet.

Den vackra takkronan i zink är renoverad och uppdaterad med dagens elektronik. Snickerierna är linoljemålade och vissa tidigare väggdekorer bevarade för eftervärlden.

Efter sommaren meddelas när det blir invigning. Alla inblandade ser fram emot resultatet och hoppas att alla de som vistas kommer att trivas. Vi hoppas också att det blir den mötesplats mellan stockholmare som tänkt, oavsett om man är en flitig besökare eller en tillfällig gäst.

Nyckelord

Bilder

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

En förutsättning för renovering av Hovings malmgård och levande stadsmiljö26.9.2022 06:03:00 CEST | Nyheter

Einar Mattssons ambition är att för Judiska Hemmets räkning tillföra vård- och omsorgsboenden för äldre i kvarteret Sommaren 10, något som Stockholm efterfrågar. Platsens kvaliteter gör den lämplig för ett trivsamt boende med en långsiktig verksamhet som tar hand om malmgården och ger den liv. Det är också en förutsättning för finansieringen av en varsam renovering och upprustning av Hovings Malmgård. Gestaltningen av de nya byggnaderna kommer att anpassas till Hovings Malmgård som spelar huvudrollen. Vi vill också iordningställa levande parkytorna som fler stockholmare och besökare kan glädjas åt.

”Det finns struktur, ordning och möjlighet att utvecklas här” — fredagsporträttet med Irene Myrsell23.9.2022 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Naturen, arbetet och livsglädjen präglar projektchef Irene Myrsell. Med rötterna i Dalarna, med ett ombyggnads- och renoverings-CV som får många andras att blekna baxar hon tillsammans med kollegorna tryggt igenom ännu en ombyggnad och renovering. Irene är stolt över återbruksarbetet i koncernen, ägarfamiljens långsiktighet och förmågan att anpassa sig över konjunkturerna. Möt vår härliga ost- och sko-fantast Irene i dagens porträtt:

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum