Einar Mattsson

Einar Mattsson ger julgåva till Generation Pep

Dela

Varje år vid luciatid donerar Einar Mattsson en gåva till en verksamhet som gör viktiga insatser. I år skänker Einar Mattsson 100 000 kr till Generation Pep, en organisation som vill bidra till mer rörelse hos barn och unga.

Foto: Generation Pep
Foto: Generation Pep

− För oss som vill vända utvecklingen genom att skapa en folkrörelse för mer fysisk aktivitet, bättre matvanor och en mer jämlik hälsa för barn och unga, är varje bidrag till oss en möjlighet för oss att jobba intensivare och bättre. Vi tackar Einar Mattsson för den generösa gåvan, säger Generation Peps verksamhetschef Carolina Klüft.

Generation Pep arbetar utifrån visionen att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Samhällsutmaningen består i att de flesta barn och unga i Sverige idag rör sig för lite och äter för dåligt. Dessutom finns stora skillnader mellan barn som växer upp under olika förutsättningar. För lite fysisk aktivitet och ohälsosamma matvanor ökar risken för bland annat depression, diabetes typ 2, sömnstörningar och hjärt-kärlsjukdom.

− Att våra barn och unga ges möjlighet att bygga upp sitt välmående och sina kroppar i tidig ålder är en viktig och proaktiv insats för ett långt och friskt liv. Här spelar Generation Pep en viktig roll via sina samarbeten och initiativ för att skapa en bred folkrörelse, säger Einar Mattssons koncernchef och delägare Stefan Ränk.

Är du nyfiken på Generation Pep och vill läsa mer om deras insatser, läs mer på deras webbplats här

Nyckelord

Bilder

Foto: Generation Pep
Foto: Generation Pep
Ladda ned bild

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

Batterier för industri på plats för storskaligt fastighetsenergi-projekt11.8.2022 06:06:00 CEST | Nyheter

På KTH Live-In Lab är det full fart. Ankomsten av de stora batterierna från Northvolt-projektet håller som bäst på att installeras. Att få in de olika delarna, vars tyngd är betydande, var allt annat än en enkel uppgift. Med bara en centimeter tillgodo på höjden och bredden och med hjälp av kapade underreden, precisionskörning med teleskoplift och vanlig grönsåpa, är skåpen med batterierna på plats. Batterierna väger sammanlagt närmare sex ton.

Fortsatt arbete med Hovings Malmgård och kvarteret Sommaren 107.7.2022 07:04:00 CEST | Blogginlägg

Einar Mattssons ambition är att för Judiska Hemmets räkning tillföra vård- och trygghetsboenden för äldre i kvarteret Sommaren 10. Platsens kvaliteter gör den lämplig för ett trivsamt boende med en verksamhet som kan ta hand om malmgården. Nyproduktionen är också en förutsättning för finansieringen av en varsam renovering och upprustning av Hovings Malmgård som är tänkt att spela huvudrollen i området. Gestaltningen av de nya byggnaderna kommer att anpassas till Hovings Malmgård. VI vill också iordningställa parkytorna som fler stockholmare och besökare kan glädjas åt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum