Einar Mattsson

Einar Mattsson har återställt fasadfärgen i kvarteret Pelarbacken

Dela
På husfasaderna på Högbergsgatan 21-27 och Kapellgränd 3 så har hantverkare arbetat flitigt de senaste åren. Färgsättningen har återskapats till den tidstypiska nyans som fanns då husen byggdes. Projektet påbörjades våren 2020 och är färdigställt nu.

− Genom att samla kunniga konsulter och entreprenörer har vi lyckats återskapa husets exteriör enligt originalutförande. Efter renoveringen kan man åter se fasadens lekfulla formspråk med en färgsättning av olika nyanser av gult och grått”, säger Erik Veide, fastighetsförvaltare, Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB.

När Einar Mattsson-koncernen jobbar med renoveringsprojekt i sina gamla hus finns både intern kunskap, men även extern expertis inhämtas. Den familjeägda koncernen är mån om att husen ska återställas i de fall det är möjligt till hur husen såg ut när de byggdes.
Samma materialval är inte alltid möjliga, men färgnyanser på puts och annat går ofta att återskapa. Ofta med hjälp av hantverkskunniga entreprenörer med lång erfarenhet av fasadrenovering och infärgning. Framtagandet av rätt nyans sker också med historiskt kunniga och erkända experter på området.

− Ett bra grundarbete tar lång tid, och när det gäller rivputs som är den ädlaste av putser, så krävs det kunskap och kompetens för att lyckas. Denna typ av puts kräver rätt temperatur, rätt konsistens och rätt blandning för att få till ytan på ett korrekt sätt. Hur detta hantverk görs alltid är avgörande för slutresultatet, och det blev väldigt bra här, säger John Magnusson, projektledare på Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB.

Nyckelord

Bilder

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

”Våga utmana våra sanningar och hämta kunskap från andra branscher” — fredagsporträttet med Thobias Nilsson10.3.2023 10:00:00 CET | Blogginlägg

Med snabba steg far han fram genom kontoret och på gatorna. Att hänga med i Thobias tempo kräver snabba skor. I warpspeed har han satt sig in i projektutvecklingsbolagets portfölj och verksamhet. Endast en månad har han haft sin roll som den familjeägda koncernens nya projektutvecklingschef. Här får du lära känna denne växtfantast med fäbless för Gävles skärgård lite bättre.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum