Einar Mattsson

Einar Mattsson stöttade sommarsimskolan på Järva

Dela

Att kunna simma är livsviktigt. Därför har Einar Mattsson även i år stöttat den simskola som arrangeras av Spårvägens simförening på Järvabadet under sommarlovet. Barn och unga mellan 5–16 år välkomnades till bassängen vid Eggeby gård.

Svalkande bad och härlig lek i stadens sjöar, Östersjön, Mälaren och bassänger hör sommarlovet till. För att ge fler chansen att lära sig simma samarbetar Einar Mattsson med Spårvägens simförening på Järvabadet.

− För mig är simskolan en naturlig fortsättning på Läxhjälpen som vi stöttar eleverna med på Hjulsta grundskola. Att lära våra barn och ungdomar att skaffa sig mer kunskap och fler förmågor även på sommarlovet. Det tycker vi känns meningsfullt, säger Ylva Forslund, områdesförvaltare på Einar Mattsson.

Till simskolan vid Eggeby gård var alla barn mellan 5–16 år välkomna och som inte kan simma längre än 25 meter. Simskolan har genomförts i tre nivåer; nybörjare, fortsättning och ”Fisken”. Fisken är första steget att simma på djupt vatten. Tyngdpunkten ligger i att först träna vattenvana; flyta, doppa och andas för att sedan fortsätta med benspark och armtag på mage och rygg. En viktig förutsättning för lärande är att undervisningen är rolig. Därför görs övningarna i form av olika lekar och utmaningar.

− Vi upplever sommarsimskolan i Järvabadet som en stor succé. Vi har kunnat ta emot de barn som velat delta, men har behövt begränsa antal veckor de önskat då efterfrågan varit så stor. Utan Einar Mattsson och andra stöttande företag hade det varit omöjligt att genomföra simskolan till det låga priset av 100 kr per vecka och barn, berättar Karin Hellström på Spårvägen Simförening.

Totalt under veckan var det 333 barn som lärde sig simma med hjälp av 15 simlärare på Järvabadet.

− Att kunna simma är livsviktigt för säkerheten i och vid vatten. I Sverige har vi en lång tradition av att i tidig ålder lära barn simma. Förutom säkerheten så öppnar simkunnigheten upp möjligheter till roliga och meningsfulla aktiviteter som att gå och bada och simma med kompisarna. Positiva upplevelser från simskolan kan också leda till att de vill fortsätta i föreningslivet och utöva simning på fritiden som tränings- eller tävlingsidrott, avslutar Karin Hellström på Spårvägen Simförening.

Nyckelord

Bilder

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

En förutsättning för renovering av Hovings malmgård och levande stadsmiljö26.9.2022 06:03:00 CEST | Nyheter

Einar Mattssons ambition är att för Judiska Hemmets räkning tillföra vård- och omsorgsboenden för äldre i kvarteret Sommaren 10, något som Stockholm efterfrågar. Platsens kvaliteter gör den lämplig för ett trivsamt boende med en långsiktig verksamhet som tar hand om malmgården och ger den liv. Det är också en förutsättning för finansieringen av en varsam renovering och upprustning av Hovings Malmgård. Gestaltningen av de nya byggnaderna kommer att anpassas till Hovings Malmgård som spelar huvudrollen. Vi vill också iordningställa levande parkytorna som fler stockholmare och besökare kan glädjas åt.

”Det finns struktur, ordning och möjlighet att utvecklas här” — fredagsporträttet med Irene Myrsell23.9.2022 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Naturen, arbetet och livsglädjen präglar projektchef Irene Myrsell. Med rötterna i Dalarna, med ett ombyggnads- och renoverings-CV som får många andras att blekna baxar hon tillsammans med kollegorna tryggt igenom ännu en ombyggnad och renovering. Irene är stolt över återbruksarbetet i koncernen, ägarfamiljens långsiktighet och förmågan att anpassa sig över konjunkturerna. Möt vår härliga ost- och sko-fantast Irene i dagens porträtt:

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum