Einar Mattsson

Einar Mattsson växlar upp hållbarhetsarbetet tillsammans med branschkollegor

Dela

I dag jobbar bostads- och fastighetsbolagen på bred front i verksamheten med de olika aspekterna av hållbarhet; ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet. Att göra detta ensamt är inte det mest fruktbara, så samarbete är en viktig nyckel för att nå målen. Einar Mattsson-koncernen är därför nu med i ett samarbete med målet att påskynda branschens förmåga att snabbare nå resultat.

Vi ser att vi kan nå framgångar genom att bland annat dela idéer och konkreta pilotprojekt. Hållbart Stockholm 2030 — HS30 — har därför startats upp för att transparent dela kunskap och bidra till att Einar Mattsson tillsammans med Ikano Bostad, K2A, Magnolia Bostad, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden Ab (SBB) och Sveafastigheter snabbare kan vidareutveckla hållbarhetsarbetet i branschen.  

Arbetet koordineras av forskningsinstitutet RISE, Research Institutes of Sweden. HS30 kommer att fokusera på Mälardalsregionen. Det kan handla om hur verksamheterna arbetar med livscykelanalyser, minskar koldioxidutsläpp, främjar urbana ekosystemtjänster och hur branschen kan utveckla trygga bostadsområden där människor trivs och mår bra.

– För att nå uppsatta och nödvändiga klimatmål behöver vi samverka i och utanför vår bransch. HS30 är ett initiativ som ger oss den möjligheten. Det är en verklig förmån att ta del av våra kollegors kompetens och ambitioner inom hållbarhet. Vi kommer ödmjukt dela med oss av vad vi kan och våra ambitioner, säger Peter Svensson, vd på Einar Mattsson Byggnads AB och Einar Mattsson Projekt AB.

Bygg- och fastighetsbranschen bidrar till städers sociala förutsättningar och samhällsutvecklingen i stort. Samtidigt står branschen för en femtedel av Sveriges koldioxidutsläpp. Därför behövs en skyndsam omställning till en mer hållbar bostadsbransch.

– I HS30 medverkar aktörer som på riktigt vill arbeta för att kraftfullt minska det ekologiska avtrycket från branschen och för att ta social hållbarhet på än större allvar. Vi vill tillsammans öka takten i omställningen, avslutar Andreas Huss, arkitekt och stadsplanerare, RISE.

Läs mer om samarbetet på www.hs30.se

Nyckelord

Bilder

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

”Här har jag den bästa chefen och de bästa kollegorna”— fredagsporträttet med Katarina Modig15.10.2021 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Efter många år på olika ekonomi- och lönetjänster så har den textilutbildade lönespecialisten Katarina Modig landat i Einar Mattsson-koncernen. Denna tillitsfulla socialt kompetenta kvinna försöker som alla oss andra hitta balansen i livet mellan jobbet, familjen, odling, handarbete, yoga och katterna. Hon älskar sitt jobb och alla utmaningar det medför när nya regler och lagar påverkar. Katarina skriver inte bara gärna, utan hon skriver också vackrare än de flesta, med högsta betyg i välskrivning. För att inte tala om allt handarbete hon kan.

Hjulstas råttbestånd halverat efter användning av växtfrämjande biokolsblandning15.10.2021 07:00:00 CEST | Nyheter

Som Einar Mattsson tidigare berättat så har rabatter i Hjulsta fått jorden utbytt mot en blandning av makadam, kompost och biokol. Dels för att få bort råttor som grävt gångar och bott där, dels för att få en långsiktigt hållbar jord för blommor, växter och buskar att växa i. Efter ett års tid kan vi nu konstatera att råttbeståndet minskat och buskar och växter stortrivs.

”Tillsammans med kollegorna i koncernen ser vi till att få nöjdast kunder i branschen” — fredagsporträttet med Fredrik Holmberg8.10.2021 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Einar Mattsson har en ny chef för kundsupport på Einar Mattsson Byggnads Ab:s eftermarknadsavdelning, Fredrik Holmberg. Denne smått grillbesatte man har en gedigen servicebakgrund i järnvägsbranschen, utöver alla år inom bygg- och fastighet. Han är värderingsstyrd, har stor kunskap om ledarskap och tycker diskussionen om hur vi har ett hållbart arbetsliv är viktig. Här får du lära känna vår nyrekryterade östgöte lite mer:

Einar Mattssons projekt Nova Park − ett värdefullt tillskott till Hagastaden4.10.2021 14:09:35 CEST | Nyheter

När en ny stadsdel växer fram är det viktigt att uppföra något som håller över tid och ger rörelse och liv på platsen. Allt för att göra det till en trygg och attraktiv plats att bo på. I bostadsrättsprojektet Nova Park och hyresrätterna i Analysen har Einar Mattsson lyckats med att både tillföra bostäder med premiumkänsla och hitta rätt service, trygghet och en miljö som skapar energi och tillför nya värden till huvudstaden med den praktiska mixen av hyresrätter och bostadsrätter i samma kvarter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum