Einar Mattsson

”Einar Mattsson vill på riktigt lämna efter sig fastigheter alla kan vara stolta över” – fredagsporträttet med Martin Berglund

Dela

Han förmedlar trots högt arbetstryck en känsla av stort lugn. Med denna approach tar sig Martin an försäljningsansvaret för de stora bostadsprojekt som Einar Mattsson uppför med eget byggbolag. Hans vardag är fylld av jobb, barn, familj, vänner och bollar och det blir inte många minuter över till någon bokläsning. Här är vår metodiske teamspelare Martin Berglund:

Vad har du för roll på Einar Mattson?
– Jag jobbar som sälj- och marknadsansvarig i koncernens projektutvecklingsbolag. Mitt fokus är att ständigt vara med och kalibrera produkten, bostäderna vi byggt, mot de olika målgrupperna i våra projekt. I säljfasen är det löpande strategier för att möta säljmålen. Vi ska erbjuda attraktiva produkter som säljer slut i rätt tid till rätt pris.

Vad drömde du om att du skulle bli som vuxen när du var barn?
– Det fanns inte något tydligt drömyrke då, jag levde ganska mycket i nuet. Jag har aldrig haft någon stress i att hitta rätt. I olika skeden i livet har du olika behov och drömmar. När du hittar en plats där du gör bra ifrån dig så blir det också roligt att jobba.

Vad är roligast i ditt jobb och när är du som mest nöjd med dig själv?
– Helt klart att bidra till att våra projekt landar i ett koncept som lyfter fram alla styrkor både i det enskilda projektet men även för Einar Mattsson som varumärke. Som mest nöjd är jag när vi får bra betalt för projekt som vi samtidigt kan vara stolta över. När intäkt och kundnöjdhet går hand i hand.

Vad är bra ledarskap för dig?
– Förmågan att hjälpa andra att prestera bättre.

Prestige förstör goda samarbeten. Hur hanterar du en prestigefylld person?
– Det är en svår fråga då ingen situation är den andra lik. I första hand skulle jag säga att det handlar om att komma åt roten till varför prestige försvårar samarbetet. Ofta upplever jag att prestige inte är ett problem om rätt förutsättningar är på plats. Mina verktyg är att tydliggöra roller och förväntningar och våga vara ärlig.

Vad är det bästa med att jobba på Einar Mattsson?
– Dels så uppskattar jag de grundvärderingar som finns på bolaget. Men jag skulle säga att det bästa är att Einar Mattsson arbetar långsiktigt och på riktigt vill lämna efter sig fastigheter vi alla kan vara stolta över.

Vilket är ditt favoritdatorprogram på jobbet som du inte klarar dig utan?
– Skärmklippsverktyget ihop med Adobe Acrobat, de hjälper mig att kommentera och redigera olika underlag på ett snabbt och smidigt sätt.

Är du Einar Mattssons bäste marknadsförar-ninja?
– Oj, jag är lite osäker på vad det betyder. Du är aldrig bättre än det team du tillhör, så jag får väl säga att vi i marknadsteamet är det tillsammans. Marknadsföring är ett brett begrepp som både handlar om strategi och kommunikation. Omfattande affärsplaner ska förpackas i enkla och engagerande budskap. Det jag är vassast på är att komma åt kärnan i informationen. Att hitta korta tydliga budskap som träffar mottagaren.

Vilka är dina tre viktigaste råd för att skapa sig en effektiv arbetsdag?
– Ha först en bra grundplan. Gör en kort avstämning med dig själv inför nästa dag och försök skapa en arbetsstation som är trivsam och problemfri.

Hur är det att jobba med den pågående försäljningen av Telefoncentralen-projektet?
– Alla projekt har olika utmaningar. Vi har skapat ett fint projekt som passar bra in i området och det har varit positiva tongångar från alla inblandade. När kunderna sen kommer ut på plats får vi ett tydligare kvitto på hur väl vi mött förväntningarna. Rent försäljningsmässigt har vi en stark marknadsutveckling i ryggen vilket såklart underlättar. Men det ställer också krav på att följa utvecklingen noga och löpande analysera hur vi når bästa resultat i slutet. Det finns inte utrymme att koppla av för då missar du något.

Hur återhämtar du dig?
– Jag promenerar, gör praktiska saker som att bygga/fixa något i huset eller lyssnar på musik.

Vad har du för intressen?
– En golfrunda spelar jag gärna även om det är svårt att hitta tid. Jag lyssnar gärna på livemusik utan virus. Ser med nöje på fotboll live och framför skärm. Dessutom älskar jag att promenera i städer och titta på byggnader. Annars är det familjen som ger glädje i vardagen med barn i olika åldrar som gör att det är full fart.

Är något intresse kopplat till din uppväxt?
– Den tydligaste kopplingen till uppväxten är bollspel av olika slag. Jag har utövat de flesta sporter där en boll är inblandad. Därifrån kommer väl min tävlingsinstinkt, jag tycker inte om att förlora.

Hur ser dina sommarplaner ut?
– Det finns inga storslagna planer utan vi anpassar oss lite efter vad som känns möjligt. Nu när hanteringen av vaccineringarna gått framåt så finns det förhoppningsvis möjlighet att besöka släkt och vänner på ett annat sätt. Efter så lång tid kommer även små utflykter kännas som stora äventyr.

Berätta något vi inte vet om dig.
– Nu när vi inte träffats på samma sätt har jag inte fått läge att berätta om min ”Hole-in-one” för ett par helger sedan. Så jag passar på att lyfta fram det här. Jag var ute på årets första golfrunda under Kristi himmelfärds-helgen och kliver fram till tee (utslagsplatsen) på hål 3. Jag svingar och träffar fint med min järn-åtta (klubba), ser att bollen går i en perfekt bana och 135 meter senare rullar den rakt ner i hålet. Då blev det skumpa efteråt kan jag lova!

Vad läser du för bok just nu?
– Det var länge sedan jag läste en bok nu. För mig så behöver jag känna att det finns tid för att kunna uppskatta läsning. Jag läste mycket när jag var yngre och hade mer tid för det och har jobbat i bokhandel faktiskt. Ett par favoriter är ”Ormen” av Stig Dagerman och John Steinbecks ”Buss på villovägar”.

Hur har du hanterat pandemin och hur känns det att i höst kunna komma tillbaka till kontoret?
– Som för många andra har jag hittat nya sätt att få vardagen att flyta på. Tack vare att skolorna hållit öppna har det ändå fungerat förvånansvärt bra att arbeta hemifrån. Många processer i mitt arbete hade redan digitaliserats för att underlätta för både oss och våra köpare. Digitaliseringen har varit avgörande för att kunna arbeta effektivt under den här perioden.

– Jag hoppas att vi kan ta med oss även det positiva som distansarbete har gett. Om vi kan addera den sociala kontakten som är så viktig för att bygga relationer och skapa samhörighet, så kommer det att bli riktigt bra.

Nyckelord

Bilder

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

”Att 90 procent skulle rekommendera sin nuvarande chef till sina vänner är något att vara stolt över” – fredagsporträttet med Pernilla Bouveng24.9.2021 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Trots att hon endast arbetat här under ett år och började under pandemin, har civilekonomen Pernilla Bouveng gjort sig nästintill oumbärlig. Med tydliga åsikter, stort intresse och lust har hon blivit en underhålls- och ROT-ninja. Hon är ambitiös, strukturerad och bidrar till teamkänslan. Pernilla känner sig ärofylld över att få hantera en fastighet från 1400-talet i Gamla stan. Hon jobbar ständigt med sin personliga utveckling såväl som med renoveringsprojekten hemma.

”Det är kul med en bransch som växer mycket och känns trygg” — fredagsporträttet med Maria Karlsson17.9.2021 09:55:19 CEST | Blogginlägg

Tack vare sitt eget driv och nyfikenhet på sina äldre, erfarna och kunniga kollegors kunskap har Maria Karlsson idag jobbat sig till rollen som biträdande fastighetsförvaltare. Nu handlar dagarna om kontraktshanteringar och alla de ärenden som uppstår kring hyresgästers boende. Hon är särskilt förtjust i Bagarmossen, är ett socialt geni med stor familj och vänskara, och hon minns semesterdagarna i Dalarna som sommarens bästa. Hon använder bakning som terapi och har ett extra gott öga till ett av Afrikas länder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum