Einar Mattsson

”Einar Mattssons alla fantastiska medarbetare ställer alltid upp” — fredagsporträttet med Ulf Zetterström

Dela

Ulf Zetterström är en av våra allra trevligaste fastighetsförvaltare. Han är lugn, kunnig och klok. När han inte jobbar, gillar han att meka, och inte minst tävla med sin rallybil. Han gillar att förhandla, utveckla fastigheter och är inte rädd att göra fel.

Foto: Erika Norell/Einar Mattsson
Foto: Erika Norell/Einar Mattsson

Berätta lite kort om din yrkesbakgrund. 
– Jag började med bygg och anläggning redan på gymnasiet och arbetade därefter inom nyproduktion och ROT (renovering, ombyggnad, tillbyggnad)Via min fars bolag så klev jag sedan över mot drift och förvaltning, för att sedan gå vidare till Fastighetsägarna Stockholm som förvaltare. Därefter har jag varit konsult av och till under åren 

 Hur hamnade du på Einar Mattsson? 
– Genom en tillfällighet. Dåvarande förvaltningschef Bengt Olsson kände en kollega till mig, som i sin tur tipsade Bengt om mig. Jag blev anställd i oktober 2010.  

Vad hade du för bild av Einar Mattsson då? 
– Ett välrenommerat seriöst företag med en inkluderande inställning till sina medarbetare. Det är också väldigt familjärt som andra brukar vittna om. 

Vad tycker du är bäst med att jobba i koncernen idag? 
– Jag skulle säga att det är alla Einar Mattssons fantastiska medarbetare som alltid ställer upp. 

Vilka fördelar ser du med att jobba just i fastighetsbranschen? 
– Du har en möjlighet att påverka och göra skillnad på riktigt för både människor som bor i hyresrätter och för lokalhyresgäster.  

Vad är mest stimulerande att jobba med 
– Att få jobba så konkret med fastighetsutveckling, att skapa mervärde för förvaltningskunden, som att exempelvis hitta nya ytor eller att hitta en ny användning för de ytor man har. Det är alltid roligt att förhandla och försöka skapa den bästa affären för kunden. 

Vilket är det roligaste uppdraget du haft hittills och har du någon favoritfastighet?  
– Då måste jag nämna två. Det är dels Systrarna Elfvings stiftelse dels Riksbankens Jubileumsfond, men på helt olika sätt. Systrarna Elfvings Stiftelse är ett boende för kvinnor med 10 sammanlänkade fastigheter. Stiftelsens verksamhet bygger på systrarna Elfvings idé och testamente med syftet att skapa ett gott boende för ensamstående och yrkesarbetande kvinnor.  
För Riksbankens Jubileumsfond har mitt team nyligen genomfört en omfattande renovering i kvarteret Rekryten. Där lyckades vi skapa nya ytor, vilket bidrog till en bättre ekonomi för hela projektet. 

Vad är du mest stolt över att ha åstadkommit i yrkessammanhang?  
– Det måste vara när jag gick från idé till att utveckla och lansera en förvaltningsportal för kommunikation, samt lagring av dokument, till Fastighetsägarna Stockholms alla kunder. 

Vilket är Stockholms snyggaste hus idag?  
– Då blir mitt svar Johannes Kyrka. Den ligger fantastiskt på höjden med sina tinnar och torn. Kyrksalen är alldeles fantastisk med sin rymd. 

Att arbeta med fastigheter är som att jobba med människor, hävdar några. Vissa kräver massor och andra mindre. Är det så?  
– Det är verkligen ett mångfacetterat arbete med alla sina beståndsdelar. Att det är som att arbeta med människor håller jag med om, men fastigheterna är ibland mer nyckfulla. Några fastigheter kräver mer kontroll och underhåll medan andra är lättare att hantera.    

Du är trevligheten personifierad. Är du medveten om hur du uppfattas?  
– Tack för det, jag har nog inte reflekterat så mycket över det. Jag kan absolut bli arg, men det tar lång tid innan jag hamnar där. 

En del av oss har en revansch som drivkraft i livet. Har du det eller vad är det som driver dig? 
– Jag skulle snarare säga att för min del är det tävlingsinstinkten och nyfikenheten för att se hur långt man kan komma.  

Finns det något citat eller någon levnadsvisdom som du lever efter?  
– ”Var inte rädd för att göra fel. Den som hela tiden är orolig för att göra fel kommer heller aldrig att våga göra något. 

 Du är en av våra mest erfarna fastighetsförvaltare. Frågar de yngre dig om råd och bollar ni idéer tillsammans 
– Ja, visst är det så. Det är väldigt roligt att kunna hjälpa till utifrån all den erfarenhet som jag fått genom åren. Men det är även åt andra hålletjag lär mig nya saker av dem. 

Vad gör du helst på fritiden?  
– Då vill jag umgås med min fru, våra barn och alla barnbarn. Jag bättrar på huset och arbetar hemma på gårdenAtt ha tid att meka med min rallybil eller ta en motorcykel-tur gillar jag också. 

Berätta något om dig som andra inte vet?  
– Jag har återupptagit en sport som jag höll på med när jag var yngre, att tävla i rally. Det är i en veteranklass, så både jag och bilen är tillbaka i den tiden när vi båda var som mest aktuella. Det är en Ford Escort från 1972, som jag kör. Tävlingarna går över hela Sverige i ”Klassiska Rallycupen”. Resultaten har gått lite upp och ner men på senare tid har vi klättrat i resultatlistan, så vi - kartläsaren, jag och servicekillarna - ser nu fram emot nästa år. 

Vilka råd skulle du vilja ge en 18-åring idag som funderar över yrkeslivet?  
– Studera med inriktning mot fastighetsbranschen och då speciellt förvaltning. Du kommer då att få ett omväxlande arbete där den ena dagen sällan är den andra lik. Du kommer till skillnad mot vad många kan tro inte bara att arbeta med teknik, utan väldigt mycket med människor. 

Nyckelord

Bilder

Foto: Erika Norell/Einar Mattsson
Foto: Erika Norell/Einar Mattsson
Ladda ned bild

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

”Att branschen förändras och förnyas hela tiden fascinerar” — fredagsporträttet med Suzanna Pasku14.1.2022 10:00:00 CET | Blogginlägg

Idag möter du Suzanna Pasku, uppdragsansvarig fastighetsförvaltare på Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB. Hon kom in under pandemin och har redan gjort stort avtryck hos både uppdragsgivare och sina kollegor, trots att de mest mötts digitalt. Här får du läsa om tidigare erfarenheter, karriärplaner och inte minst om hennes älskade Kroatien.

Einar Mattsson: Beslut om start-pm för vårdboende i kv. Sommaren 1023.12.2021 11:05:44 CET | Blogginlägg

Einar Mattssons ambition är att tillföra vård- och trygghetsboenden för äldre i kvarteret Sommaren 10. Det ger också möjligheten att rusta upp den kulturhistoriskt viktiga Hovings Malmgård och tillföra platsen en passande verksamhet. Vi ser framför oss att huset såväl som platsen äntligen kan nyttjas av fler stockholmare och besökare. Den 20 december fattade Stadsbyggnadsnämnden beslut om ett så kallat start-pm för att påbörja arbetet med en ändring av detaljplanen för platsen. Starten på det arbetet är avhängigt ett beslut om markanvisning i Exploateringsnämnden.

”Du rör dig framåt genom att testa dig fram och utmana dig själv” — fredagsporträttet med Fredrika Svensson17.12.2021 10:10:59 CET | Blogginlägg

Hon älskar att laga mat lika mycket som hon älskar analyserande av siffror. Här möter vi Fredrika Svensson som idag är hyresadministratör på den avdelning inom koncernen som jobbar med ekonomisk förvaltning. Med stort mod och framåtanda tar hon sig an utmaningar hon möter och kanske sjunger hon på ”Keep on walking”-låten som har en speciell plats i hennes liv. Lär känna vår tyskättade schlagerfantast.

“En av anledningarna att jobba här var möjligheterna att utvecklas”— fredagsporträttet med Marielle Forstadius10.12.2021 10:00:00 CET | Blogginlägg

Glad, positiv och med stort kundfokus tar Marielle sig an rollen som uppdragsansvarig fastighetsförvaltare. Hon har stor kunskapstörst och har ständigt fördjupat sin kompetens med relevanta utbildningar. Ljudböcker, appen Forest och den stora familjen fyller Marielle med glädje, fokus och återhämtning. Det blev ingen flygvärdinnekarriär, utan i stället en lyckad yrkesbana i pappas fotspår.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum