Einar Mattsson

Einar Mattssons klimatmål godkända av Scienced Based Targets initiative

Dela

I framtagandet av klimatmål tog Einar Mattsson sin utgångspunkt i vilken takt vetenskapen bedömer att utsläppsminskningarna behöver ske för att möta målet om max 1,5 graders uppvärmning globalt. Einar Mattsson har redovisat sina beräkningar och mål för SBTi i Scope 1 och 2 och har nu fått dem verifierade.

Johanna Wikander, Einar Mattssons Hållbarhetsutvecklingschef.
Johanna Wikander, Einar Mattssons Hållbarhetsutvecklingschef.

SBTi: s godkännande av våra klimatmål i Scope 1 och 2 är ett kvitto på att Einar Mattsson har relevanta klimatmål som vi mäter och följer upp på ett transparent och kvalitativt sätt ,säger Johanna Wikander, Einar Mattssons Hållbarhetsutvecklingschef. 

 SciencedBased Targets initiative (SBTi), https://sciencebasedtargets.org/ är ett initiativ som drivs av internationella expertorganisationer. SBTihar bland annat tagit fram metoder och standarder för att möjliggöra för företag att utarbeta mål som är i linje med vetenskapen och 1,5 graders målet i Parisavtalet 

–  Einar Mattssons klimatmål innebär att vi med år 2020 som basår ska halvera våra klimatutsläpp inom Scope 1 och 2 till 2030. Då ska vi också ha halverat våra utsläpp inom prioriterade kategorier i Scope 3.Det här är vad vi behöver göra för att vara en relevant del av den omställning vår stad och samhälle behöver göra, fortsätter Johanna Wikander 

Scope 1 och 2 tar fasta på Einar Mattssons användning av tex drivmedel, värme och el. Den främsta prioriteringen inom Scope 3 är ny-och ombyggnation av bostäder. De övergripande målsättningarna är nedbrutna till specifika mål och åtgärder i olika delar av våra verksamheter inom förvaltning och byggnation.   

 – Nästa steg är att vidareutveckla vårt arbete med Scope 3 med sikte på att få även dessa mål verifierade av SBTi. Det är ett arbete som pågår i detta nuUnder tiden så fortsätter vårt praktiska arbete att minska klimatrelaterade utsläpp som en av de mest prioriterade frågorna av hållbarhetsarbetet, avslutar Johanna Wikander.  

Nyckelord

Bilder

Johanna Wikander, Einar Mattssons Hållbarhetsutvecklingschef.
Johanna Wikander, Einar Mattssons Hållbarhetsutvecklingschef.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 14 200 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

”Här finns oerhörda mängder kompetens och erfarenhet, det ger mig tilltro”— fredagsporträttet med Alexandra Buttazzoni30.9.2022 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Med vana tennismuskler rör hon sig snabbt mot både nät och hållbarhetsutveckling. Alexandra har en uppriktig vilja att göra skillnad och kan förklara hur klimatberäkningar går till så att ett barn förstår. Från det tidigare mer specifika konsultandet njuter hon nu av att få jobba med helheten i projekten som finns inom den familjeägda koncernen. Alexandra vill göra avtryck här. Hos en av Stockholms allra största privata fastighetsägare.

En förutsättning för renovering av Hovings malmgård och levande stadsmiljö26.9.2022 06:03:00 CEST | Nyheter

Einar Mattssons ambition är att för Judiska Hemmets räkning tillföra vård- och omsorgsboenden för äldre i kvarteret Sommaren 10, något som Stockholm efterfrågar. Platsens kvaliteter gör den lämplig för ett trivsamt boende med en långsiktig verksamhet som tar hand om malmgården och ger den liv. Det är också en förutsättning för finansieringen av en varsam renovering och upprustning av Hovings Malmgård. Gestaltningen av de nya byggnaderna kommer att anpassas till Hovings Malmgård som spelar huvudrollen. Vi vill också iordningställa levande parkytorna som fler stockholmare och besökare kan glädjas åt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum