Einar Mattsson

Einar Mattssons projekt Nova Park − ett värdefullt tillskott till Hagastaden

Dela

När en ny stadsdel växer fram är det viktigt att uppföra något som håller över tid och ger rörelse och liv på platsen. Allt för att göra det till en trygg och attraktiv plats att bo på. I bostadsrättsprojektet Nova Park och hyresrätterna i Analysen har Einar Mattsson lyckats med att både tillföra bostäder med premiumkänsla och hitta rätt service, trygghet och en miljö som skapar energi och tillför nya värden till huvudstaden med den praktiska mixen av hyresrätter och bostadsrätter i samma kvarter.

Konst av Sonja Larsson i Einar Mattssons fastigheter i Hagastaden
Konst av Sonja Larsson i Einar Mattssons fastigheter i Hagastaden

Enligt Stockholms visionsprogram är Hagastaden en i flera bemärkelser central del. I början av 2000-talet inledde Stockholms Stad utvecklingen av den helt nya stadsdelen där modern urban livsstil möter ett kunskapsintensivt näringsliv i ett grönskande gränssnitt mellan Vasastaden och Karolinska-området. I Hagastaden ska sammanlagt 6000 nya lägenheter produceras av olika byggherrar. Så här långt har Einar Mattsson levererat 528 av dessa, fördelat på tre profilerade fastigheter längs Norra Stationsgatan: Haga Nova, Analysen och Nova Park. Det gör Einar Mattsson till en av de största projektutvecklarna. Snart kompletteras dem med ytterligare bostäder i samarbetsprojektet Lokstallarna tillsammans med Castellum.

Arkitekten tolkade visionen fullt ut

Resultatet blev ett långsträckt hus som i praktiken utgörs av två punkthus i ändarna, tornhusen, som sammanbinds av ett lägre loftgångshus med huvudsakligen studiolägenheter. Den här lösningen, tillsammans med enorma fönsterytor mot parken och en kraftfull och storstadsmässig gestaltning, ger fastigheten unik prägel. Lösningen svarade exakt mot önskningen att möta behoven hos två olika huvudmålgrupper. Dels genom ovanligt modiga studiolägenheter riktade till yngre par eller individer. Dels via högklassiga lägenheter med lite fler rum för moderna familjer eller äldre par som vill byta villan mot boende i stan. Idén med två olika designlinjer och lägenhetskoncept från Vera arkitekter mottogs över förväntan. Samtliga lägenheter fann sina ägare, inklusive de två penthousebostäderna högst upp i respektive torn. De har dessutom takterrasser som bidrar till unika mervärden för de boende.

En sammanhållen upplevelse – utifrån och in

Tornlägenheterna nås via inbjudande entréer på framsidan av respektive torn, medan studiolägenheterna välkomnar boende och besökare genom vackra loftgångar på baksidan. Platsgjutna terrazzogolv i entréer samt gångar på alla plan bidrar till ett exklusivt, sammanhållet uttryck medan kluster av ljuskällor skapar atmosfär och visar vägen till lägenheterna. I vanlig ordning har Einar Mattsson varit noga med att ge plats för konstnärlig utsmyckning. Stockholmskonstnären Sonja Larsson  fick i uppdrag att utsmycka entréerna i såväl Analysen som Nova Park. Hennes verk ”Variationer” påminner om att allting i universum kan beskrivas av vågrörelser – att allt som lever har sin rytm och frekvens.

Studiolägenheter – morgondagens boende redan idag

Med en imponerande takhöjd på 4,25 meter blev det möjligt att komplettera de 35 m2 stora lägenheterna med rymliga sovloft på 17 m2. Loften står för det privata och ombonade, med mjuk heltäckningsmatta och avkopplande atmosfär. På golvytorna nedanför sker det sociala livet. Här är mötesplatsen där man umgås, kopplar av och njuter av måltider i gott sällskap. Med fönster från golv till tak och en stor balkong som suddar ut gränserna mot omvärlden bjuder studiolägenheterna på stor flexibilitet som förstärks av omsorgen i varje detalj. Golvet är en upplevelse i sig, med sin råa betongyta som behandlats med microcement och vax. Den industriella stilen understryks av trappa och ledstång till loftet i mattsvart stål och den långa köksbänken i rostfritt.

Kreativ lokallösning skapar puls i Hagastaden

Såväl Analysen som Nova Park projekterades från början för ett flertal mindre lokaler i markplan. Men även här valde projektutvecklingsgruppen att se bortom de vanliga lösningarna. Teorin var att en större, sammanhängande lokal skulle kunna inrymma en verksamhet med potential att öka tillströmningen och flödet i området. Den tänkta lokalen skulle behöva ta ytor i anspråk i bägge de fysiska fastigheterna, vilket i sin tur skulle kräva avtal med två olika ägare – å ena sidan Einar Mattssons fastighetsbolag, å andra sidan bostadsrättsföreningen. Idén blev att göra en så kallad tredimensionell fastighetsbildning – en fastighet som bildas av ett avgränsat utrymme inuti en eller flera traditionella fastigheter. Den tredimensionella fastighetsbildningen löstes genom fokuserat arbete och Einar Mattsson fick nöjet att skriva lokalhyresavtal med Coop som idag har sin flaggskeppsbutik med det nya hållbarhetskonceptet där.

Einar Mattsson jobbar nu fokuserat på att bygga de 243 bostäder och 10 lokaler som ska vara klara för inflyttning 2025 i projektet Lokstallarna tillsammans med Castellum i kvarteren Sorbonne, Greifswald och Harvard (område D i Hagastaden).

Nyckelord

Bilder

Konst av Sonja Larsson i Einar Mattssons fastigheter i Hagastaden
Konst av Sonja Larsson i Einar Mattssons fastigheter i Hagastaden
Ladda ned bild

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

 ”Jag vill bygga förtroende med väl genomarbetade leveranser” – fredagsporträttet med analytiker Tobias Eriksson 22.10.2021 10:00:00 CEST | Blogginlägg

I veckans porträtt träffar vi en av de smartaste och mest välutbildade medarbetarna inom Einar Mattsson-koncernen. Med sin extrema noggrannhet levererar han förstklassiga underlag. Han är en hängiven fotbollssupporter, älskar Sollentuna och njuter av rollen som pappa. Tobias är långsiktig, målvetenheten och strävsam, inte undra på att han blivit utsedd till klassens svärmorsdröm. Lär känna vår enormt humoristiske analytiker, alltid med glimten i ögat:

Gammal hantverksmetod används när Einar Mattsson varsamt renoverar dörrar19.10.2021 08:53:23 CEST | Nyheter

Hur många gånger har inte alla ytterdörrar i Einar Mattssons fastighetsbestånd öppnats och stängts, öppnats och stängts? Genom dessa dörrar har vardagen passerat, nya bebisar välkomnats hem, tonåringar har rusat ut och någon annan har gått ut för sista gången. Ett helt liv utspelar sig kring entrédörren till ett hus. Entrédörren välkomnar besökaren och den skapar trygghet för de boende på insidan.

”Här har jag den bästa chefen och de bästa kollegorna”— fredagsporträttet med Katarina Modig15.10.2021 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Efter många år på olika ekonomi- och lönetjänster så har den textilutbildade lönespecialisten Katarina Modig landat i Einar Mattsson-koncernen. Denna tillitsfulla socialt kompetenta kvinna försöker som alla oss andra hitta balansen i livet mellan jobbet, familjen, odling, handarbete, yoga och katterna. Hon älskar sitt jobb och alla utmaningar det medför när nya regler och lagar påverkar. Katarina skriver inte bara gärna, utan hon skriver också vackrare än de flesta, med högsta betyg i välskrivning. För att inte tala om allt handarbete hon kan.

Hjulstas råttbestånd halverat efter användning av växtfrämjande biokolsblandning15.10.2021 07:00:00 CEST | Nyheter

Som Einar Mattsson tidigare berättat så har rabatter i Hjulsta fått jorden utbytt mot en blandning av makadam, kompost och biokol. Dels för att få bort råttor som grävt gångar och bott där, dels för att få en långsiktigt hållbar jord för blommor, växter och buskar att växa i. Efter ett års tid kan vi nu konstatera att råttbeståndet minskat och buskar och växter stortrivs.

”Tillsammans med kollegorna i koncernen ser vi till att få nöjdast kunder i branschen” — fredagsporträttet med Fredrik Holmberg8.10.2021 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Einar Mattsson har en ny chef för kundsupport på Einar Mattsson Byggnads Ab:s eftermarknadsavdelning, Fredrik Holmberg. Denne smått grillbesatte man har en gedigen servicebakgrund i järnvägsbranschen, utöver alla år inom bygg- och fastighet. Han är värderingsstyrd, har stor kunskap om ledarskap och tycker diskussionen om hur vi har ett hållbart arbetsliv är viktig. Här får du lära känna vår nyrekryterade östgöte lite mer:

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum