Ekapaif AB

EkapAif investerar i coworking-plattformen Wrkat

Dela

EkapAif investerar i Wrkat som bygger att kontorshotellens AirBNB för att bli verklighetens LinkedIn. Bolaget har byggt klart plattformen som kommer att stresstestas i skarp drift när den nu lanseras.

Wrkat är en plattform där de som har kontorsplatser över kan bjuda ut dessa till dem som söker tillfällig kontorsplats. Betalning sker via plattformen och när uthyrningen är slut sätter värd och gäst betyg på varandra. För företag blir det en möjlighet att tjäna lite extra pengar på lediga kontorsplatser. För gästen blir det en möjlighet att hitta en bra plats att jobba på.

Det intressanta är vilka möjligheter den här sortens möten medför därutöver. För gästen blir det en möjlighet att lära känna företag, att bygga sitt nätverk och att i förlängningen hitta framtida kunder och uppdragsgivare. För nya entreprenörer utan etablerade nätverk är det en möjlighet att få in foten och lära känna människor i näringslivet.

För företag blir det en möjlighet att träffa nya hungriga människor och att bygga och underhålla ett nätverk av duktiga människor. Det kan leda till nya samarbeten eller kanske anställningar. Det är också en möjlighet för employer branding, till exempel genom att via plattformen upplåta plats på kontoret för studenter som behöver en plats att plugga.

– En av anledningarna till att efterfrågan på kontorshotell och coworking-platser har vuxit lavinartat de senaste åren är kraften i det personliga mötet. Att träffa människor leder dels till att vi mår och trivs bättre på jobbet och dels till att fler kontakter knyts. Med vår plattform kan både gäster och värdar få fler personliga möten samtidigt som en outnyttjad resurs tas till vara. Vårt mål är att bli världens största kontorshotellskedja utan att äga ett enda kontorshotell, säger Wrkats grundare Suad Januzi.

– Suad och Wrkat har en spännande vision. Idén att hyra ut outnyttjade arbetsplatser är bra i sig, men om de kan få hela nätverksbiten att falla på plats så att den skapar värde för alla inblandade så har de något riktigt spännande på gång. Vi är glada över att få vara med på deras resa, säger EkapAifs Peter Wendel.

Nyckelord

Kontakter

Suad Januzi, grundare Wrkat
Mail: suad@wrkat.se
Telefon: 076 610 20 75

Länkar

Om

Ekapaif AB
Ekapaif AB

Box 111 57 Göteborg

031-20 90 00http://www.ekapaif.se

Om Ekapaif AB
Ekapaif driver alternativa investeringsfonder och investerar i techbolag, främst i regionerna runt Göteborg, Malmö och Oslo. Ekapaif är via styrelsearbetet en aktiv ägare som arbetar med finansieringsstrukturen och värdebyggandet i portföljbolagen.

Följ Ekapaif AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ekapaif AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum