Ekebygruppen AB

Ekeby Hälsocenter 10 år

Dela
Vårdcentralen Ekeby Hälsocenter i Uppsala fyller 10 år den 15 november 2021. För 10 år sedan slogs dörrarna upp till en helt ny vårdcentral i Ekeby bruk. – Vid öppnandet var vi 11 entusiastiska personer som ville förändra primärvården. Nu 10 år senare är vi över 60 medarbetare och 11.493 personer har valt att lista sig hos oss, säger Mats Brolin som är grundare och vd för vårdcentralen.
Ekeby Hälsocenter har växt varje år sedan start.
Ekeby Hälsocenter har växt varje år sedan start.

Måndagen den 15 november firar Ekeby Hälsocenter sitt 10-årsjubileum. Firandet görs digitalt för allmänheten och på plats för medarbetarna, media och de patienter som besöker vårdcentralen under dagen. Här finns all information om jubilieumsdagen.

Ekeby Hälsocenter är en av de större vårdcentralerna i Region Uppsala, med över 11.000 listade patienter och över 60 medarbetare från många olika yrkesgrupper. Mottagningen har förutom alla funktioner och tjänster som en fullskalig vårdcentral ska ha, även barnmorskemottagning, barnavårdscentral och dessutom en gynekologisk mottagning enligt avtal med Region Uppsala.

– Vi arbetar på ett prestigelöst och ohierarkiskt sätt med nära samarbete mellan de olika professionerna i hälsoteamet, vilket gör att vi kan ta hand om våra patienters behov på ett smidigt sätt, säger Simon Hellström som är verksamhetschef och specialistläkare inom allmänmedicin.

Mottagningen har sedan start profilerat sig inom flera viktiga områden. Ett av dessa är arbetet med psykisk hälsa och levnadsvanor i sjukdomsförebyggande syfte i enlighet med Socialstyrelsens riktlinjer.

Fysioterapimottagningen är bemannad med ett större team av erfarna fysioterapeuter, där patienterna även har tillgång till ett välutrustat gym.

Det psykosociala teamet med psykologer och kuratorer arbetar enligt KBT och har hög tillgänglighet, ofta kan patienter tas emot inom några dagar. Teamet har nära samarbete med mottagningens övriga yrkesgrupper som läkare, fysioterapeuter och dietist. Även barn tas emot. Nyligen har mottagningen infört ett strukturerat arbete för suicidprevention.

Ekeby Hälsocenter var tidig med en drop in-verksamhet med hög tillgänlighet, något som med tiden har utvecklats till en multidisciplinär Lättakut där patienterna efter behov får tillgång till både sjuksköterska, läkare, psykolog och fysioterapeut.

– Vi försöker alltid att vara nytänkande och flexibla. Vi anpassar oss efter de förändrade behoven hos patienterna. Som ett exempel ställde vi snabbt om i våras och tillsammans med vår systervårdcentral Aros Hälsocenter genomförde vi över 15.000 vaccineringar mot Covid 19, säger Charlotta Berglund, biträdande verksamhetschef och distriktssköterska.

Mottagningen har växt kraftigt varje år sedan starten för 10 år sedan. Idag är 11.493 personer listade vid mottagningen. Bemanningen är förhållandevis hög, med legitimerad vårdpersonal från fler än 10 olika yrkesgrupper, totalt arbetar drygt 60 personer på Ekeby Hälsocenter.

Ekeby Hälsocenter ingår i vårdkoncernen Ekebygruppen som även driver vårdcentralen Aros Hälsocenter, filialmottagningen Uppsala Hälsocenter samt FrisQa som erbjuder hälso- och sjukvårdstjänster till privatpersoner, myndigheter och företag. Ekebygruppen driver även den digitala mottagningen Vårdhjälpen samt verksamhet inom social omvårdnad med HVB-hem, stödboende och familjehem.

Kontakter

Bilder

Ekeby Hälsocenter har växt varje år sedan start.
Ekeby Hälsocenter har växt varje år sedan start.
Ladda ned bild
Charlotta Berglund, biträdande verksamhetschef och distriktssköterska. Simon Hellström, verksamhetschef och allmänläkare.
Charlotta Berglund, biträdande verksamhetschef och distriktssköterska. Simon Hellström, verksamhetschef och allmänläkare.
Ladda ned bild
Ekeby Hälsocenters entré på Ekeby bruk.
Ekeby Hälsocenters entré på Ekeby bruk.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Ekebygruppen AB
Ekebygruppen AB
Ekeby bruk 2L
752 63 Uppsala

018-419 91 02http://www.meliva.se

Ekebygruppen Vård och Omsorg AB är en del av Meliva AB som är verksam inom hälso- och sjukvård.

Våra verksamheter finns i Uppsala med omnejd. Där bedriver vi hälso- och sjukvård, främst primärvård och företagshälsovård, samt social omsorg.

Ekeby HälsocenterAros Hälsocenter har avtal med Region Uppsala för vårdcentral, barnmorskemottagning, barnavårdscentral och gynekologi.

Uppsala Hälsocenter är filial till Aros Hälsocenter.

Tillsammans har våra primärvårdsenheter drygt 20.000 listade.

FrisQa Företagshälsa erbjuder hälso- och sjukvård till myndigheter, företag och privatpersoner.

Ekebygruppen Vård och Omsorg AB har cirka 150 medarbetare och en koncernomsättning på drygt 100 mkr.

Ekebygruppen Vård och Omsorg AB ägs av Meliva AB sedan 2022-02-07.

Mer information finns på www.ekebygruppen.se och www.meliva.se.

Följ Ekebygruppen AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ekebygruppen AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum