Ekeby Hälsocenter

Ekebyloppet i Uppsala växer

Dela

Imorgon på nationaldagen den 6 juni går Ekebyloppet av stapeln för fjärde året. Rekordmånga har anmält sig och flest löpare har halvmaran Challenge 21. Start och mål är vid Ekeby bruk i Uppsala, banan går genom naturreservatet Hågadalen. Förutom 21 km-loppet finns de klassiska sträckorna 5 km och 10 km, samt ett barnlopp.

Arrangörer är Friskis&Svettis, orienteringsklubben OK Linné och vårdcentralen Ekeby Hälsocenter.

- Löpning är tillgängligt för många, det är kul och bra för hälsan, så vi är glada att bidra med vårt lopp och att allt fler deltar, säger Mats Brolin, verksamhetschef på Ekeby Hälsocenter.

Start och mål är placerade i Ekeby bruk. De tre banorna går längs med gamla banvallen och viker av in i naturreservatet Hågadalen och slingrar sig fram på skogsvägar och stigar.

- Vi har lagt mycket krut på en fin bandragning för samtliga sträckor, med växlande miljöer och underlag. Till skillnad från många andra, längre lopp, löper halvmaran på en lång bana istället för att gå två varv på 10 km-sträckan, berättar Simon Eklöv, projektledare OK Linné.

Ekebyloppet är ett evenemang för både elitlöpare, motionärer och barn i alla åldrar. Barnvakt finns.

- Det är roligt att träna och det är den känslan vi vill förmedla till våra deltagare. Man behöver inte springa snabbast. Vem som helst ska kunna delta på egna villkor och njuta av upplevelsen att röra på sig i naturen, till musik och tillsammans, säger Ingrid Hovstadius, verksamhetschef på Friskis&Svettis i Uppsala.

På arenaområdet finns en marknad med utställare från löparbranschen, massage, sjukvård och mat från PriMaten som bland annat kommer att grilla Lammchorizo från Uppsala Naturbete.

Rasmus Wurm uppträder kl. 12.30. Han är Sveriges främsta jo-jo artist och hans akter omfattar allt från jonglering till sång och trolleri, som framförs med hans personliga humor och charm. Barnen bjuds på unik underhållning.

Löparna kan även göra det möjligt för allmänheten att följa dem runt spåret genom den nya appen RaceONE, som läser av och visar var löparen befinner sig med hjälp av  löparens mobil.

Förutom äran att vinna loppet belönas deltagarna med flera olika priser.

Mer information på www.ekebyloppet.se.

Program

9.15 - Arenan öppnar

9.30 - 12.00 Start Barnloppet

10.00 - Start Challenge 21 - 21 km

10.50 - Start Milen - 10 km

11.10 - Start Korten - 5 km

12.15 - Prisutdelning

12.30 - Underhållning

Nyckelord

Kontakter

Simon Eklöv, projektledare OK Linné
simoneklov@hotmail.com
076 263 86 01

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Ekeby Hälsocenter
Ekeby Hälsocenter
Ekeby bruk 2L
752 63 Uppsala

018-419 91 02http://www.ekebyhalsocenter.se

Ekeby Hälsocenter har avtal med Region Uppsala för vårdcentral, barnmorskemottagning, barnavårdscentral, gynekologi och psykoterapi.

Ekeby Hälsocenter erbjuder även hälso- och sjukvård till myndigheter, företag och privatpersoner.

Ekeby Hälsocenter ägs av Ekebygruppen Vård och Omsorg AB som även äger vårdcentralen Aros Hälsocenter och Ability Care som bedriver arbete med ungdomar med psykisk ohälsa.

Ekeby Hälsocenter är en nytänkande hälso- och sjukvårdsmottagning i Uppsala som driver utvecklingen mot en helhetssyn inom hälso- och sjukvård, främt inom primärvården.

Hälsoteamet på Ekeby Hälsocenter erbjuder olika typer av hälsoinsatser. Teamet består av allmänläkare, gynekologer, psykiater, fysioterapeuter, barnmorskor, distriktssköterskor, sjuksköterskor, dietist, psykologer, psykoterapeuter, kuratorer, undersköterskor, biomedicinsk analytiker och hälsopedagog.

Syftet med det hälsofrämjande arbetet är att förstärka både den fysiska och psykiska hälsan hos våra patienter. Insatserna är även ämnade att inspirera till att göra positiva livsstilsförändringar som leder till bättre och långvarig hälsa, som mer fysisk träning och bättre kostvanor.

Ekeby Hälsocenter startade i november 2011. Vårdcentralen finns i anrika Ekeby bruk i Uppsala. Efterfrågan från patienterna är stor och växande. Ekeby Hälsocenter är en av de större vårdcentralerna i Uppsala län och har närmare 10.000 listade patienter. För att kunna ta emot alla som söker sig till oss med bibehållen hög patientsäkerhet och tillgänglighet, korta väntetider och god service har vi kontinuerligt ökat våra resurser i form av personal och lokaler.

Vi är drygt 60 medarbetare fördelat på cirka 45 heltider. Vi arbetar i ett Hälsoteam där alla kollegor är nyckelpersoner med sin unika erfarenhet och kompetens.

Följ Ekeby Hälsocenter

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Ekeby Hälsocenter

Aros Läkarmottagning blir Aros Hälsocenter med ny ägare29.8.2018 08:33Pressmeddelande

Två av Uppsalas större vårdcentraler - Ekeby Hälsocenter och Aros Läkarmottagning - blir systervårdcentraler genom att ägarna till Ekeby Hälsocenter förvärvar Aros Läkarmottagning. I samband med ägarbytet byter Aros Läkarmottagning namn till Aros Hälsocenter. Förändringarna innebär att de två vårdcentralerna utvecklar sitt samarbete och kommer tillsammans att kunna erbjuda god tillgänglighet och ett brett utbud av hälso- och sjukvårdstjänster av hög kvalité.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum