Region Örebro län

Eklundamatsalen stänger på grund av få matgäster

Dela

I dag, tisdagen den 25 augusti, beslöt servicenämnden att stänga den lunchrestaurang som finns i Region Örebro läns lokaler på Eklundavägen i Örebro. Matsalen kommer att ersättas av ett självbetjänande system som tillhandahåller dagens lunchlåda och kalla rätter redo att värmas i mikrovågsugnar. Beslutet fattades till följd av sviktande kundunderlag.

- Jag har drivit på i frågan om att stänga Eklundamatsalen. Det är ekonomiskt oförsvarbart att driva den vidare med tanke på det fåtal gäster som nyttjar den. Detta beslut är en liten del i att se över regionens ekonomi och att göra rätt prioriteringar, säger Håkan Stålbert (KD), ordförande i Region Örebro läns servicenämnd.

Värma medhavd mat

Med det antal lunchgäster som i dag gästar matsalen går det inte att få ekonomin att gå ihop, varför nämnden anser att en förändring är nödvändig. I och med beslutet tillmötesgår nämnden också önskemålet från medarbetarna om att kunna använda matsalen för att äta medhavd mat.

- Genom att Eklundamatsalen stänger så skapas en gemensam plats för personalen att kunna värma och äta sina medhavda matlådor, säger Håkan Stålbert.

Kostverksamheten som helhet är en av de delar inom servicenämndens verksamhetsområde som gjort underskott. Mot den bakgrunden har nämnden följt utvecklingen noga och en rad åtgärder har vidtagits med målsättning att få ekonomin i balans.

- Så att stänga Eklundamatsalen är ingen isolerad åtgärd, det är ett beslut som bidrar i ett större besparingsprogram för nämndens verksamhetsområde, säger Håkan Stålbert.

När Eklundamatsalen byter skepnad är ännu inte helt bestämt, men enligt nämnden ska beslutet träda ikraft senast den 1 januari 2021.

Kontakt

Håkan Stålbert, ordförande i servicenämnden, telefon: 073-081 65 27

Catharina Schlyter, förvaltningschef Regionservice, telefon: 019-602 60 50

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Håkan Stålbert
Håkan Stålbert
Ladda ned bild
Catharina Schlyter
Catharina Schlyter
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum