Dramaten

Ekonomiprofessor Micael Dahlen gör Performance Lecture om lycka

Dela

Vad är lycka? Vad gör oss lyckliga? Hur lyckliga kan vi bli? Ekonomiprofessorn Micael Dahlen tar sig an ämnet och delar med sig av sina senaste tankar i en föreläsning förhöjd med teaterns verktyg. För regi står Jenny Andreasson. Premiär på Lilla scenen den 9 maj.

Micael Dahlen. Foto: Sören Vilks
Micael Dahlen. Foto: Sören Vilks

Alla frågor om det diffusa begreppet lycka försöker nu ekonomiprofessorn Micael Dahlen förklara. Han ger sin syn på saken och på människans märkliga försök att få fatt på lyckan. Till sin hjälp har han bland annat en vegan, Einstein och en SYO-konsulent. Om lycka är den fjärde i serien Performance Lecture som görs i ett samarbete mellan Dramaten& och Nobel Center.

Nytänkaren, författaren och ekonomiprofessorn Micael Dahlen är känd för sina spaningar om samtiden och framtiden. Han har skrivit internationellt uppmärksammade böcker som Nextopia och Kaosologi och är en eftertraktad föreläsare såväl i Sverige som utomlands. 

Jenny Andreasson har regisserat en rad pjäser, ofta av framstående kvinnliga dramatiker. På Dramaten har hon bland annat satt upp Slott i Sverige av Francoise Sagan (2010), Tjuvar av Dea Loher (2011), Chéri av Colette (2012) och De oskyldiga av Lillian Hellman (2013).

Performance Lecture där kunskap förmedlas med teaterns verktyg, är ett format på Dramaten som arrangeras inom ramen för Dramaten&. Programmet rymmer ett återkommande samarbete mellan Dramaten& och Nobel Center som tar sitt avstamp i olika forskares vardag. Ett nytt sätt att utforska och kommunicera vetenskap med hjälp av scenkonstens form. Tidigare har robotforskaren Danica Kragić Jensfelt gjort en Performance Lecture om robotar, professorn i teoretisk fysik Ulf Danielsson om universum och psykologiforskaren Armita Golkar, om rädsla.

En produktion från Dramaten& i samarbete med Nobel Center.

Medverkande: Micael Dahlén
Regi 
Jenny Andreasson
Scenografi och kostym: Marika Feinsilber

 Performance Lecture: Om lycka, den 9, 14, 15 och 23 maj, Lilla scenen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Micael Dahlen. Foto: Sören Vilks
Micael Dahlen. Foto: Sören Vilks
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum