Linköpings kommun

Ekonomiskt bidrag ska få fler att klara grundskolan

Dela

13 skolor i kommunen får ekonomisk förstärkning för vårterminen 2018. Pengarna kommer från ett statsbidrag och ska gå till insatser som gör att fler elever klarar behörighetskraven till gymnasieskolan.

 – Skolan ska jämna ut samhällsskillnader, och en av våra viktigaste uppgifter är att öka jämlikheten i skolan. Statsbidraget ökar förutsättningarna för att fler elever ska nå godkända resultat och få behörighet till gymnasiet, säger nämndordförande Jakob Björneke (S).

Statsbidraget fördelas utifrån elevernas socioekonomiska bakgrund och antalet elever på skolorna. I Linköping får 13 av kommunens 60 grundskolor ta del av det, och summorna ligger på cirka 11 000 till 500 000 kronor.

Vid dagens sammanträde fattar Barn- och ungdomsnämnden beslut om hur fördelningen ska ske. Varje skola använder sedan sin del av statsbidraget utifrån de egna behoven och förutsättningarna.

Summorna som delas ut för den här terminen är 2,6 miljoner kronor, vilket är den sista delen av de totalt 7,9 miljoner kronor som Linköpings kommun fått i statsbidrag.

Kontakter

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Heltidsaktivering för försörjningsstödsmottagare10.5.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum