Region Örebro län

Ekonomiskt stöd ska underlätta för kooperativa företag

Dela
Region Örebro län kommer under perioden 2023-2025 att ge Coompanion Örebro län ett ekonomiskt bidrag om 900 000 kronor per år. Pengarna ska bland annat användas till olika typer av stöd till kooperativa företag i Örebro län. Det beslutade regionala tillväxtnämnden vid sammanträdet den 14 december.

- Den som vill starta ett kooperativt företag har säkert en mängd frågor snurrande i huvudet och jag kan tänka mig att det känns tryggt att ha någon att bolla dessa funderingar med. Då är Coompanion ett alldeles utmärkt stöd, säger Irén Lejegren (S), ordförande i regionala tillväxtnämnden.

Coompanion Örebro län startade upp sin verksamhet år 1984 som ett av landets första kooperativa utvecklingscenter och organisationen har sedan dess arbetat med att bland annat ge kostnadsfri rådgivning i samband med start av kooperativa företag i Örebro län. Under fjolåret hjälpte Coompanion åtta företag att starta upp, gav rådgivning till drygt 100 personer och byggde upp webbplatsen självklart.nu för länets sociala företag.

Det nu beslutade årliga bidraget på 900 000 kronor är 300 000 kronor mer än vad som betalades ut i år.

- Coompanion är en nyckelaktör när det kommer till det regionala utvecklingsarbetet. Det är viktigt att verksamheten kan drivas vidare i samma anda som tidigare och att det dessutom finns resurser för det så nödvändiga utvecklingsarbetet, säger Irén Lejegren.

Målsättningen för det kommande året är att Coompanion bland annat ska:

  • ha minst 150 rådgivningar inom entreprenörskap, kooperation, samhällsentreprenörskap och social innovation,
  • stödja minst tio företag, varav minst sju är kooperativa företag, i uppstartsfasen,
  • medverka till utveckling av det sociala företagandet i samverkan med andra aktörer samt
  • utveckla stödet till ungas entreprenörskap genom bland annat Företagarlabbet och samverkan med Ung företagsamhet.

Kontakt

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 070-663 19 75

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden
Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Sugen på solceller? Fråga din kommun!23.5.2023 07:40:00 CEST | Pressmeddelande

Utbyggnaden av solel fortsätter att öka i snabb takt i Örebro län, där den totala installerade effekten ökade med 58 procent från föregående år. Högre elpriser ökar efterfrågan och intresset att installera solceller på sin egen fastighet, men det kan vara lätt att glömma bort att undersöka vad som gäller inför en installation. Oavsett om bygglov krävs eller inte så ska en installation alltid utformas med varsamhet. Kontakta din kommun i ett tidigt skede för att vara på den säkra sidan att det blir rätt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum