Umeå kommun

Ekonomiskt stöd till sociala föreningar

Dela

Individ- och familjenämnden delade ut 2,9 miljoner kronor, varav 1,8 miljoner kronor till Kvinno- och tjejjouren i Umeå, till sociala föreningar för 2020. Bris, IOGT medmänniska, Umeå frivilliga samhällsarbetare, Spelberoendegruppen i Umeå och Kris Umeå är några av de 20 föreningar som fått bidrag.

– Vi tycker att föreningarnas arbete med att motverka ohälsa och ensamhet för människor i social utsatthet är viktigt. Därför känns det bra att bidra till detta arbete, säger Andreas Lundgren (S), ordförande, individ- och familjenämnden.

– Föreningarna har en betydande del i arbetet med att förebygga sociala problem, de är ett viktigt komplement till nämndens egna verksamheter, säger Björn Kjellsson (L), vice ordförande, individ-och familjenämnden.

Kvinno- och tjejjouren i Umeå har tidigare beviljats bidrag för 2017–2019. Nu har de beviljades 1 832 940 kronor för 2020. Avsikten är att under året arbeta fram en ny längre överenskommelse. 2018 beviljades Öppen gemenskap, numera Umeå stadsmission, bidrag för både sin grundverksamhet och till sin kvinnojour för tre år framåt. Bidrag till dessa två föreningar har indexuppräknats med 2 procent.

Den totala budgeten för bidrag till föreningar som verkar inom socialtjänstens område har räknats upp med 1 procent och är på totalt 4 441 444 kronor.

Mer information

Andreas Lundgren (S)
ordförande
individ- och familjenämnden
Umeå kommun
070-330 63 24
andreas.lundgren@umea.se

Björn Kjellsson (L)
vice ordförande
individ-och familjenämnden
Umeå kommun
070-618 73 30
bjorn.kjellsson@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum