Umeå kommun

Ekonomiskt stöd till sociala föreningar

Dela

Individ- och familjenämnden delar ut 873 000 kronor till sociala föreningar för 2022. IOGT medmänniska, KRIS Umeå och Spelberoendegruppen Umeå är några av de 12 föreningar som får bidrag.

–         Föreningarna har en betydande del i arbetet med att förebygga sociala problem, något som är extra viktigt nu under pandemin. Det finns föreningar som på grund av pandemin förlorat intäkter samtidigt som behovet hos målgrupperna har ökat. Därför känns det bra att höja stödet till deras verksamheter, säger Andreas Lundgren (S), ordförande, individ- och familjenämnden.

Möjligheterna att anpassa och ställa om verksamheten efter restriktioner på grund av den rådande pandemin ser olika ut. På grund av ökat antal medlemmar, minskade resurser över tid och ökade kostnader över tid höjs verksamhetsstödet till vissa av föreningarna. IOGT medmänniska (driver Bakfickan) får den största ökningen av bidraget, med ytterligare 100 000 kronor för att trygga bemanningen.

Individ- och familjenämnden budget för föreningsstöd till sociala föreningar 2022 är totalt 1 041 102 kronor, varav 10 000 kronor reserveras till den årliga utmärkelsen Årets ideella insats. På grund av att LP-verksamhetens ideella förening inom Umeåregionen drog tillbaka sin ansökan och Röda korsets projekt ”Stella” inte är en ordinarie verksamhet fördelades 873 000 kronor.

Mer information

Andreas Lundgren (S)
ordförande
individ- och familjenämnden
Umeå kommun
070-330 63 24
andreas.lundgren@umea.se

Hanna Lundin Jernberg (L)
vice ordförande
individ- och familjenämnden
Umeå kommun
070-206 70 81
hanna.lundinjernberg@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum