Dramaten

El Perro del Mar intar Dramaten med nyskriven musik och dansare från Kungliga Baletten

Dela

I en Performance Concert framför El Perro del Mar helt nyskriven musik tillsammans med två musiker och tre dansare från Kungliga Baletten. Premiär på Lilla scenen den 29 november.

El Perro del Mar. Foto: Dramaten
El Perro del Mar. Foto: Dramaten

Sorg, skuld och de dödas närvaro hos de levande är centrala teman när El Perro del Mar gästar Dramaten, med musik skriven just för denna föreställning. Vad är det egentligen som gömmer sig i mörkret? Vad gör ljuset med mörkret? Måste man titta in i det för att kunna bli fri från det förgångna? Musikaliskt rör det sig från skört och naket till avgrundsdjupt oväsen. 

– Med den här föreställningen känns det som att jag för första gången får möjlighet att uttrycka ALLT jag drömt om. Jag har velat närma mig döden tidigare men det är svårt att göra endast i det klassiska skivformatet. På scen hamnar allt i 3D-format med ett djup och mörker som kommer skrämma men förhoppningsvis också uppmana till förändring, säger El Perro del Mar om den kommande föreställningen.

El Perro del Mar är artistnamnet för den internationellt hyllade svenska indie-popstjärnan Sarah Assbring. Debutalbumet Look! It's El Perro del Mar! släpptes 2005 och tog henne snabbt utanför Sveriges gränser. Hon var senast aktuell med den Grammisnominerade ep:n We Are History 2018. Musiken i föreställningen släpps under 2020. 

Ges inom ramen för Dramaten&. Föreställningen, som är en samproduktion mellan Dramaten och Kungliga Operan, är framtagen tillsammans med koreografen och dansaren Hlín Hjálmarsdóttir samt dansare från Kungliga Baletten. I samarbete med Luger.

Medverkande
Sarah Assbring, artist
Petter Granberg, musiker
Jacob Haage, musiker
Hlín Hjálmarsdóttir, koreograf och dansare
Hampus Gauffin, dansare
Sarah Jane Medley, dansare
Koreograf Hlín Hjálmarsdóttir
Scenografi och kostym Nicole Walker och Sarah Assbring

Performance Concert; El Perro del Mar, premiär 29 november, Lilla Scenen

Performance Concert
är ett format inom Dramaten&, som startade 2018, där en artist använder sig av teaterns verktyg. Det blir en dramatiserad konsert, som byggs av mötet mellan artist, text, skådespelare, scenografi och andra element från teaterscenen. 
Målet är en visuell föreställning med mycket musik och ett nytt publikmöte. Ozzy, Beatrice Eli, Jenny Wilson och Moneybrother har tidigare gett Performance Concerts på Dramaten.

Dramaten&
ger utrymme åt nyskapande scenkonst och scenkonstnärer som inte ryms inom teaterns ordinarie repertoar. Verksamheten rymmer interdisciplinära samarbeten och nya publikmöten. Programansvarig är Helena Seth.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

El Perro del Mar. Foto: Dramaten
El Perro del Mar. Foto: Dramaten
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Nya teaterchefen inleder spelåret på Elverket med rosad föreställning7.1.2020 09:49:10 CETPressmeddelande

Innan dramatikern och regissören Mattias Andersson tillträder som teaterchef och konstnärlig ledare intar han Elverket med sin rosade föreställning Vi som fick leva om våra liv efter en utsåld höst på Backa Teater i Göteborg. Pjäsen är baserad på vad ett tvärsnitt av Sveriges befolkning svarade på frågan: Vad skulle du göra annorlunda om du fick leva om ditt liv? Stockholmspremiär den 23 januari.

Urpremiär för Determinism av Mattias Andersson3.1.2020 10:35:38 CETPressmeddelande

Två unga människor bryter sig in i en villa och kastas genom olika åldrar och sociala positioner i virvlande fart. Leker de bara, spelar de teater eller är alltihop förutbestämt av en allsmäktig och obarmhärtig maskin? Mattias Andersson undersöker sociala identiteter, maktstrukturer och den fria viljan i sin nya pjäs Determinism. I rollerna ser vi Evin Ahmad, som här debuterar på Dramaten, Thérèse Brunnander, Hannes Meidal och Alexanders Salzberger. Urpremiär på Lilla scenen den 18 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum