Dramaten

El Perro del Mar intar Dramaten med nyskriven musik och dansare från Kungliga Baletten

Dela

I en Performance Concert framför El Perro del Mar helt nyskriven musik tillsammans med två musiker och tre dansare från Kungliga Baletten. Premiär på Lilla scenen den 29 november.

El Perro del Mar. Foto: Dramaten
El Perro del Mar. Foto: Dramaten

Sorg, skuld och de dödas närvaro hos de levande är centrala teman när El Perro del Mar gästar Dramaten, med musik skriven just för denna föreställning. Vad är det egentligen som gömmer sig i mörkret? Vad gör ljuset med mörkret? Måste man titta in i det för att kunna bli fri från det förgångna? Musikaliskt rör det sig från skört och naket till avgrundsdjupt oväsen. 

– Med den här föreställningen känns det som att jag för första gången får möjlighet att uttrycka ALLT jag drömt om. Jag har velat närma mig döden tidigare men det är svårt att göra endast i det klassiska skivformatet. På scen hamnar allt i 3D-format med ett djup och mörker som kommer skrämma men förhoppningsvis också uppmana till förändring, säger El Perro del Mar om den kommande föreställningen.

El Perro del Mar är artistnamnet för den internationellt hyllade svenska indie-popstjärnan Sarah Assbring. Debutalbumet Look! It's El Perro del Mar! släpptes 2005 och tog henne snabbt utanför Sveriges gränser. Hon var senast aktuell med den Grammisnominerade ep:n We Are History 2018. Musiken i föreställningen släpps under 2020. 

Ges inom ramen för Dramaten&. Föreställningen, som är en samproduktion mellan Dramaten och Kungliga Operan, är framtagen tillsammans med koreografen och dansaren Hlín Hjálmarsdóttir samt dansare från Kungliga Baletten. I samarbete med Luger.

Medverkande
Sarah Assbring, artist
Petter Granberg, musiker
Jacob Haage, musiker
Hlín Hjálmarsdóttir, koreograf och dansare
Hampus Gauffin, dansare
Sarah Jane Medley, dansare
Koreograf Hlín Hjálmarsdóttir
Scenografi och kostym Nicole Walker och Sarah Assbring

Performance Concert; El Perro del Mar, premiär 29 november, Lilla Scenen

Performance Concert
är ett format inom Dramaten&, som startade 2018, där en artist använder sig av teaterns verktyg. Det blir en dramatiserad konsert, som byggs av mötet mellan artist, text, skådespelare, scenografi och andra element från teaterscenen. 
Målet är en visuell föreställning med mycket musik och ett nytt publikmöte. Ozzy, Beatrice Eli, Jenny Wilson och Moneybrother har tidigare gett Performance Concerts på Dramaten.

Dramaten&
ger utrymme åt nyskapande scenkonst och scenkonstnärer som inte ryms inom teaterns ordinarie repertoar. Verksamheten rymmer interdisciplinära samarbeten och nya publikmöten. Programansvarig är Helena Seth.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

El Perro del Mar. Foto: Dramaten
El Perro del Mar. Foto: Dramaten
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Elever skriver monologer i dialog med Dramaten22.9.2020 08:58:00 CESTPressmeddelande

Unga Dramatens dramaturger besöker i september–oktober mellanstadieelever på stockholmsskolor för att inspirera dem till att skriva monologer som sedan dramatiseras och gestaltas av skådespelare från Dramatens ensemble. Först på tur är Farstaängsskolan i Farsta som den 30 september får besök av Nina Dahn, David Book och Pierre Wilkner som då kommer att läsa de monologer som eleverna arbetat med.

Äntligen premiär för Röde Orm16.9.2020 08:58:00 CESTPressmeddelande

Frans G. Bengtssons vikingadrama Röde Orm kan äntligen gå till premiär. Efter försök fram och tillbaka med olika kreativa lösningar har nu regissören Alexander Mørk-Eidem en sjövild och corona-säkrad version att visa för publiken. Huvudrollen, den rödhårige vikingen Orm Tostesson, spelas av Emma Broomé som tillsammans med kollegorna Andreas T Olsson, Gerhard Hoberstorfer, Hulda Lind Jóhannsdóttir, Karin Franz Körlof och Dramatendebutanten Lennart Jähkel ger sig ut på vikingaäventyr. Premiär på Stora scenen den 4 oktober. Biljetterna släpps fredagen den 18 september klockan 12.00.

Doktor Glas – en ljudpromenad genom Stockholm med Krister Henriksson15.9.2020 08:58:00 CESTPressmeddelande

Krister Henrikssons enmansföreställning Doktor Glas, baserad på Hjalmar Söderbergs roman, har spelats över trettio gånger på Dramatens stora scen. Nu ges publiken möjlighet att återuppleva dramat under en ljudpromenad genom Stockholm och de platser romanen utspelar sig på. Från och med idag kan publiken ladda ner en app och spela upp Henrikssons gestaltning. Genom GPS-teknik ges tillgång till en helt ny inläsning som endast går att nå via särskilda punkter runt om i Stockholms innerstad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum