Dramaten

El Perro del Mar intar Dramaten med nyskriven musik och dansare från Kungliga Baletten

Dela

I en Performance Concert framför El Perro del Mar helt nyskriven musik tillsammans med två musiker och tre dansare från Kungliga Baletten. Premiär på Lilla scenen den 29 november.

El Perro del Mar. Foto: Dramaten
El Perro del Mar. Foto: Dramaten

Sorg, skuld och de dödas närvaro hos de levande är centrala teman när El Perro del Mar gästar Dramaten, med musik skriven just för denna föreställning. Vad är det egentligen som gömmer sig i mörkret? Vad gör ljuset med mörkret? Måste man titta in i det för att kunna bli fri från det förgångna? Musikaliskt rör det sig från skört och naket till avgrundsdjupt oväsen. 

– Med den här föreställningen känns det som att jag för första gången får möjlighet att uttrycka ALLT jag drömt om. Jag har velat närma mig döden tidigare men det är svårt att göra endast i det klassiska skivformatet. På scen hamnar allt i 3D-format med ett djup och mörker som kommer skrämma men förhoppningsvis också uppmana till förändring, säger El Perro del Mar om den kommande föreställningen.

El Perro del Mar är artistnamnet för den internationellt hyllade svenska indie-popstjärnan Sarah Assbring. Debutalbumet Look! It's El Perro del Mar! släpptes 2005 och tog henne snabbt utanför Sveriges gränser. Hon var senast aktuell med den Grammisnominerade ep:n We Are History 2018. Musiken i föreställningen släpps under 2020. 

Ges inom ramen för Dramaten&. Föreställningen, som är en samproduktion mellan Dramaten och Kungliga Operan, är framtagen tillsammans med koreografen och dansaren Hlín Hjálmarsdóttir samt dansare från Kungliga Baletten. I samarbete med Luger.

Medverkande
Sarah Assbring, artist
Petter Granberg, musiker
Jacob Haage, musiker
Hlín Hjálmarsdóttir, koreograf och dansare
Hampus Gauffin, dansare
Sarah Jane Medley, dansare
Koreograf Hlín Hjálmarsdóttir
Scenografi och kostym Nicole Walker och Sarah Assbring

Performance Concert; El Perro del Mar, premiär 29 november, Lilla Scenen

Performance Concert
är ett format inom Dramaten&, som startade 2018, där en artist använder sig av teaterns verktyg. Det blir en dramatiserad konsert, som byggs av mötet mellan artist, text, skådespelare, scenografi och andra element från teaterscenen. 
Målet är en visuell föreställning med mycket musik och ett nytt publikmöte. Ozzy, Beatrice Eli, Jenny Wilson och Moneybrother har tidigare gett Performance Concerts på Dramaten.

Dramaten&
ger utrymme åt nyskapande scenkonst och scenkonstnärer som inte ryms inom teaterns ordinarie repertoar. Verksamheten rymmer interdisciplinära samarbeten och nya publikmöten. Programansvarig är Helena Seth.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

El Perro del Mar. Foto: Dramaten
El Perro del Mar. Foto: Dramaten
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Alex Schulman regisserar sin nyskrivna monolog på Dramaten12.12.2019 08:57:00 CETPressmeddelande

Med pjäsen Tröstrapporter debuterar Alex Schulman både som dramatiker och regissör i en monolog skriven för Krister Henriksson med specialkomponerad musik av Jacob Mühlrad och Joel Lyssarides. Pjäsens titel anspelar på den radioupplästa Sjörapportens lugnande och tröstande inverkan på lyssnaren. Urpremiär på Stora scenen den 25 april. Biljetterna släpps fredag den 13 december klockan 12.

Dramaten och Sveriges Radio ger föreställningen Mer än en missbrukare i Riksdagen11.12.2019 09:31:31 CETPressmeddelande

I Svenska berättelser på scen står en av radions lyssnare på scen för att, tillsammans med en musiker och en poet, berätta sin egen historia. Scenföreställningen är baserad på radioserien Svenska berättelser. Nu har Dramaten och Sveriges Radio bjudits in till Riksdagen för att ge Mer än en missbrukare, en berättelse av och med Kajsa Tirén om hennes bror Emil som vid 28-års ålder dog av en överdos. Föreställningen kommer att ges den 17 december i Förstakammarsal, Riksdagen.

Performance Lecture – populärt scenkoncept görs tillgängligt digitalt28.11.2019 09:11:58 CETPressmeddelande

Under de senaste två åren har Dramaten och Nobel Prize Museum bjudit in publiken till vetenskapliga föreläsningar om allt från robotar och universum, till rädsla, lycka, sanning och i vår om människan. I konceptet Performance Lecture, får forskare förklara vetenskap med hjälp av teaterns verktyg. Föreläsningarna filmas och redigeras för att nå en större publik via olika digitala kanaler. Idag släpps filmen Om lycka med Micael Dahlen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum