SEAT Sverige

Elbilsoffensiv från SEAT i Genève

Dela

Redo för framtiden

  • SEAT visar sin globala vision om elektrisk mobilitet, från ett urbant två-sitsigt fordon till en högpresterande CUV
  • Världspremiär av el-Born, SEATs första elbil byggd på MEB-plattformen, samt CUPRA Formentor, en högpresterande plug-in hybrid CUV
  • Premiär också för stadsfordonet Minimó med siktet inställt på att revolutionera mikromobilitet
  • SEAT fortsätter sin tvåsiffriga tillväxt 2019 (+12,8%) och CUPRA-leveranserna ökade med 101,4%

Genève, 05/03 / 2019.- Inom ramen för en av de viktigaste mötesplatserna för fordonsindustrin presenterar SEAT sin vision av elektrisk teknik som tillämpas på så olika fordon som ett tvåsitsigt stadsfordon och en högpresterande CUV (Cross Utility Vehicle).

För första gången presenterar SEAT i Genève två konceptbilar: El Born, ett helelektriskt fordon baserat på Volkswagengruppens MEB-plattform samt CUPRA Formentor, en högpresterande plug-in hybrid CUV med CUPRA-dna som också är den första modellen som utvecklats specifikt för CUPRA-varumärket. Även SEAT Minimó visas för första gången på bilsalongen; ett framåtblickande stadsfordon som kommer att revolutionera stadsmikromobiliteten. Samtliga modeller understryker SEATs åtagande att utveckla en mer hållbar mobilitet och är utrustade med hyperuppkopplingsteknologi och röststyrda infotainment-system.

Under dagens presskonferens i Genève slog SEAT-presidenten Luca de Meo även fast att "efter tre på varandra följande år av tillväxt och försäljningsframgångar har SEAT slagit ett historiskt försäljningsrekord. Företaget har aldrig varit lika konkurrenskraftigt som idag, och det kommer att fortsätta att vara starkt i morgon och i övermorgon."

SEAT har slagit såväl finansiella som försäljningsrekord de senaste åren, ökat varumärkets expansion och etablerat SEAT som en av de snabbast växande bilproducenterna i Europa. Summeringen av 2018 visar den högsta försäljningssiffran någonsin (517 600 bilar, + 10,5%). Under de två första månaderna av 2019 fortsatte försäljningen att öka med 12,8 % till 88 900 bilar.

el-Born elektrifierar SEAT

Konceptbilen el-Born är SEATs första rena elbil och lanseras på marknaden 2020. Den är skapad i SEATs e-mobila offensiv och är en banbrytare för företaget, både för dess funktioner, vilka möter dagens mobilitetsbehov, som för SEATs inköps-, försäljnings- och marknadsstrategi. Varumärket har en kundbas som är i snitt 10 år yngre än det europeiska genomsnittet och därmed kommer SEAT att spela en nyckelroll för att göra e-mobilitet mer tillgängligt för yngre förare.

SEAT är det andra varumärket i Volkswagenkoncernen att bygga en bil på MEB-plattformen, och en ny generation av produkter baserade på den mest avancerade el- och uppkopplingstekniken. SEATs första 100-procentiga elbil designas och utvecklas i Barcelona och kommer att tillverkas på koncernens fabrik i Zwickau, Tyskland.

el Born-modellen har fått sitt namn från en av Barcelonas mest ikoniska stadsdelar, vilken har inspirerat SEAT-designers och ingenjörer att skapa ett sportigt fordon utrustat med den mest avancerade eltekniken.

Med en körsträcka på upp till 420 km baserat på WLTP-körcykeln från sitt 62 kWh effektiva batteri, möjliggör fordonet resor bortom stadens gränser. Och med kompatibilitet med upp till 100 kW DC-laddning kan batteriet laddas om från 0 till 80% på så lite som 47 minuter.

CUPRA Formentor

Efter sitt första år som självständigt varumärke presenterar CUPRA sitt Formentor-koncept i Genève, den första modellen som utvecklas speciellt av och för CUPRA. Denna CUV innehåller alla karaktärsdrag hos ett varumärke som CUPRA - unikhet, sofistikering och prestanda.

Bilen, som kommer att nå marknaden år 2020, namngavs efter Cape Formentor, ett av de vackraste, vildaste och därmed mest exklusiva områdena på Mallorca, ett namn som står för kraft, styrka och säkerhet.

Med Formentor, märkets mest känslomässiga och tekniskt avancerade modell, firar CUPRA sitt första jubileumsår genom att kliva in i ett nytt segment och presentera en innovativ högpresterande plug-in hybridmotor. Formentor visar övergången till elektrifiering och ger en hint om designinriktningen för framtida CUPRA-modeller.

Efter ett framgångsrikt första år på marknaden, där 14 400 bilar har sålts visar CUPRA vart de är på väg. Under de första två månaderna 2019 ökade varumärket försäljningen med 101,4 procent- totalt 3,600 bilar. CUPRAs nätverk består nu av 280 specialiserade återförsäljare över hela världen och har satt som mål att fördubbla sin försäljning inom de närmaste tre till fem åren.

Minimó, anpassad för staden

Med Minimó tar SEAT ett steg framåt när det gäller att forma framtiden för mikromobilitet. Minimó, som premiärvisades redan förra veckan vid Mobile World Congress (MWC) i Barcelona, ​​kombinerar det bästa av en bil och en motorcykel. Detta elektriska koncept ger en utmärkt körbarhet och enkel parkering, med komfort och säkerhet som en bil samt smidighet som en tvåhjuling.

Namnet Minimó står för minsta möjliga storlek och maximal rörlighet. Den har formgetts utifrån behoven med moderna städer i åtanke, där olika fordon kommer att fungera på bara några få mobilitetsplattformar. Tack vare det har den ett batteribytessystem som tillåter full laddning på bara några minuter och ger ett körintervall på 100 kilometer. Bilens inställning kan justeras via smartphone enligt en användarprofil och den har 5G-anslutning, Google-röstassistans och är nyckeln till en fantastisk digital upplevelse.

5G-tekniken kommer att vara nyckeln till bilindustrin i framtiden. SEAT deltar i Mobile 5G Barcelona, ​​ett projekt som syftar till att främja staden som ett av de europeiska riktmärkena för 5G-teknik. I det här sammanhanget lanserade SEAT och Telefónica pilotprojektet 5G Connected Car på MWC, det första som genomfördes på stadsgatorna i Europa för att visa hur fordonet kommunicerar med omgivande vägar, trafik och andra bilar som ett första steg för att uppnå kooperativ, autonom körning.

Hållbar rörlighet

Med sin e-mobilitetsoffensiv som visas på Genèves bilsalong, visar SEAT sitt engagemang för hållbar rörlighet för framtiden. Genom att integrera 100% elektriska fordon, utformade för effektivare resor inom städer, samt att tillhandahålla högpresterande fordon utrustade med hybridmotorer, visar SEAT vägen framåt med sina bidrag till ett koldioxidbegränsat samhälle, i enlighet med Parisavtalen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT är det enda företaget med full kapacitet för att designa, utveckla, tillverka och marknadsföra bilar i Spanien. SEAT ingår i Volkswagengruppen och har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona). Det multinationella företaget exporterar 80% av sina fordon och i över 80 länder. 2018 sålde SEAT 517.600 fordon globalt.

I Sverige sålde SEAT 7,488 bilar under 2018, en ökning med 16 procent och en marknadsandel på 2 procent. SEAT är ett av de snabbast växande bilmärkena på svensk och europeisk marknad.

SEAT-gruppen har mer än 15.000 anställda på sina tre produktionsenheter i Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell där de populära Ibiza, Arona och Leon tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca och Toledo i Tjeckien, Tarraco i Tyskland, Alhambra i Portugal och Mii i Slovakien.

I SEAT Technical Centre arbetar 1000 ingenjörer med innovation och utveckling. Denna ”kunskapsbank” för företaget är också Spaniens största investerare i R&D och har verkat sedan 1975. I linje med företagets åtagande för minskad miljöpåverkan arbetar SEAT mot minskade utsläpp och ökad energieffektivitet, liksom återvinning och resursoptimering.

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

SEAT Sverige når nya försäljningsrekord med en tillväxt på 9,2% i juni9.7.2019 14:46:03 CESTPressmeddelande

SEATs globala försäljning når rekordsiffror under första halvåret med 314.300 levererade bilar: 8,4% fler än under samma period förra året och den högsta volymen någonsin i företagets historia Juni bästa månaden för SEAT någonsin: 57.300 fordon sålda och en tillväxt på över 10% (11,5%) Nytt rekord också för CUPRA – försäljningen ökade med 73,1% fram till juni Rekordförsäljning i Sverige under första halvåret 2019 med en tillväxt på 9,2% i juni Martorell, Spanien 9 juli 2019 - Första halvåret 2019 blev det bästa hittills i SEAT:s historia: under perioden levererade den spanska biltillverkaren 314.300 bilar, 8,4% fler än under samma period ifjol. Det gamla rekordet låg på 289.900 sålda fordon (första halvåret 2018). I år passerade SEAT för första gången 300.000 sålda bilar under årets första sex månader. I juni ökade SEAT sin försäljning med över 10% för andra månaden i rad: totalt såldes 57.300 bilar globalt; 11.5% fler än under juni förra året. Dessa junisiffror slår inte bara fjolåret

SEAT Privatleasing online – nu med digital signering och hemleverans8.7.2019 14:32:27 CESTPressmeddelande

Marknaden för privatleasing fortsätter att växa och likaså SEATs marknadsandel i segmentet – 7,2% hittills i år Allt fler väljer även att beställa sin nya SEAT online och nu tas ytterligare ett stort steg genom lanseringen av digital signering samt kostnadsfri hemleverans i Stockholmsområdet av SEAT Stockholm Södertälje 2019-06-25. Marknaden för privatleasing växer och SEAT har under flera år varit en av de starkaste aktörerna i segmentet. Per sista maj i år var SEATs marknadsandel hela 7,2%. Attraktiva erbjudanden som SEAT Trygghet och ett starkt tjänsteutbud är några av anledningarna. Av alla de finansierade bilarna som levererats hittills i år har 3 av 4 kunder valt privatleasing som finansieringsform. ”Privatleasing har vuxit rejält senaste åren och vi ser en stark efterfrågan från våra kunder på finansieringsformen. Även viljan att beställa produkter på nätet ökar och därför känns det spännande att erbjuda våra kunder möjligheten att även beställa sin nya SEAT online”, säger Pontu

SEAT visar tvåsiffrig försäljningstillväxt i maj10.6.2019 11:32:17 CESTPressmeddelande

Företaget levererade 54 400 bilar förra månaden, 10.5% mer än 2018 Perioden januari till maj visade SEAT rekordsiffror med en försäljning på 257.000 bilar (+7.7%) Försäljningen av CUPRA ökade med nästan 80% årets fem första månader Martorell, 10/06/2019. SEAT gör sin bästa maj någonsin. Företagets leveranser ökade med 10,5% förra månaden vilket innebar 54 400 bilar. För första gången sålde SEAT mer än 50 000 bilar under en majmånad, vilket överträffar förra majrekordet från 2018 (49 200). SEAT ackumulerade siffror för året visar rekordvolymer med 257 000 sålda bilar, vilket är 7.7% mer än samma period förra året. Även CUPRA* fortsätter att sätta försäljningsrekord. Under årets fem första månaderna sålde det nya bilmärket 10 300 bilar, vilket är 76,8% mer än samma period föregående år (*resultatet integrerat i SEATs totala försäljningssiffror). Wayne Griffiths, SEATs vice vid för försäljning och marknadsföring samt vd för CUPRA poängterar “vi är väldigt nöjda med vår tvåsiffriga försälj

SEAT lanserar Mii electric, märkets första helelektriska bil.5.6.2019 10:09:52 CESTPressmeddelande

Som första steg i sin eloffensiv lanserar SEAT Mii electric, märkets första helektriska bil Mii electric är en idealisk stadsbil som blandar dynamisk prestanda med flexibilitet och en räckvidd på 260 km* (WLTP) Med Mii electric gör SEAT tekniken mer tillgänglig med samma inköpskostnad som en bil med förbränningsmotor i kombination med låg ägandekostnad Förförsäljning börjar i september 2019 Martorell, 2019-06-05. Omställningen till eldrivna bilar har växlat upp. SEAT börjar sin elektriska offensiv med introduktionen av Mii electric. En helelektrisk bil som kombinerar prestanda, design och teknik. En bil som möter storstadens utmaningar och behoven från en ny generation kunder. Mii Electric är första modellen ut i SEATs elektrifieringsstrategi, som inom en snar framtid kommer att få sällskap av fler elbilar och plugin-hybrider, vilka inkluderar den helektriska SEAT el-Born, plugin-hybridversioner av Leon och Tarraco. Dessutom kommer plugin-versioner av högprestanda modellerna CUPRA Form

SEAT börjar sin elektriska offensiv med lanseringen av Mii Electric under ‘SEAT on Tour’5.6.2019 08:48:47 CESTPressmeddelande

Det spanska märket har valt Olso för världspremiären av sin första elbil, Mii electric De senaste nyheterna från SEAT och CUPRA, som inkluderar CUPRA Formentor och den helelektriska SEAT el-Born, besöker Oslo, Liverpool, Paris och Milan under en europeisk roadshow Oslo, 2019-06-05. SEAT invigde sin roadshow ‘SEAT on Tour’ i Oslo den 3 juni och påbörjade sin eloffensiv med värlsdpremiären av Mii Electric, märkets första helelektriska bil. ‘SEAT on Tour’ är ett projekt där de senaste nyheterrna från SEAT and CUPRA visas upp på strategiska platser i Europa enlighet med SEAT-andan ‘Created in Barcelona’. SEAT är ett av de snabbast växande bilmärkena i Europa, sett till volym, samt det märke som har den yngsta kundgruppen, 10 år yngre än genomsnittet. Med 202 600 sålda bilar under årets första fyra månader slår SEAT alla rekord. 80% av alla SEAT-bilar exporteras till 80 länder världen runt. Oslo, ansedd som elbilarnas europeiska huvudstad, var ett självklart val för invigningen av ‘SEAT on

SEAT och Norrlands Bil teamar upp med Skandinaviens längsta racingbana4.6.2019 13:00:44 CESTPressmeddelande

SEAT Sverige går tillsammans med Norrlands Bil in som partner till Drivecenter Arena i Fällfors, Skellefteå – en av Sveriges mest moderna racinganläggningar Samarbetet är ett led i SEATs satsning på svensk motorsport SEAT, CUPRA och Norrlands Bil finns på plats under invigningshelgen och Midnattssolsloppet 14-15 juni tillsammans med fjolårets segerteam i dåvarande STCC, PWR Racing Södertälje/Skellefteå, 2019-06-04. SEAT förstärker sin satsning på svensk motorsport när man tillsammans med sin lokala återförsäljare Norrlands Bil nu går in i ett samarbete med Skandinaviens längsta racingbana och en av de mest moderna anläggningarna i Sverige - Drivecenter Arena AB i Fällfors. Om mindre än två veckor invigs anläggningen som ligger utanför Skellefteå och tusentals besökare väntas när Midnattssolsloppet går av stapeln 14-15 juni. Under helgens finns både SEAT och det nu självständiga sportbilsmärket CUPRA på plats tillsammans med Norrlands Bil som representerar SEAT och CUPRA i Norrbotten oc

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum