SEAT Sverige

Elbilsoffensiv från SEAT i Genève

Dela

Redo för framtiden

  • SEAT visar sin globala vision om elektrisk mobilitet, från ett urbant två-sitsigt fordon till en högpresterande CUV
  • Världspremiär av el-Born, SEATs första elbil byggd på MEB-plattformen, samt CUPRA Formentor, en högpresterande plug-in hybrid CUV
  • Premiär också för stadsfordonet Minimó med siktet inställt på att revolutionera mikromobilitet
  • SEAT fortsätter sin tvåsiffriga tillväxt 2019 (+12,8%) och CUPRA-leveranserna ökade med 101,4%

Genève, 05/03 / 2019.- Inom ramen för en av de viktigaste mötesplatserna för fordonsindustrin presenterar SEAT sin vision av elektrisk teknik som tillämpas på så olika fordon som ett tvåsitsigt stadsfordon och en högpresterande CUV (Cross Utility Vehicle).

För första gången presenterar SEAT i Genève två konceptbilar: El Born, ett helelektriskt fordon baserat på Volkswagengruppens MEB-plattform samt CUPRA Formentor, en högpresterande plug-in hybrid CUV med CUPRA-dna som också är den första modellen som utvecklats specifikt för CUPRA-varumärket. Även SEAT Minimó visas för första gången på bilsalongen; ett framåtblickande stadsfordon som kommer att revolutionera stadsmikromobiliteten. Samtliga modeller understryker SEATs åtagande att utveckla en mer hållbar mobilitet och är utrustade med hyperuppkopplingsteknologi och röststyrda infotainment-system.

Under dagens presskonferens i Genève slog SEAT-presidenten Luca de Meo även fast att "efter tre på varandra följande år av tillväxt och försäljningsframgångar har SEAT slagit ett historiskt försäljningsrekord. Företaget har aldrig varit lika konkurrenskraftigt som idag, och det kommer att fortsätta att vara starkt i morgon och i övermorgon."

SEAT har slagit såväl finansiella som försäljningsrekord de senaste åren, ökat varumärkets expansion och etablerat SEAT som en av de snabbast växande bilproducenterna i Europa. Summeringen av 2018 visar den högsta försäljningssiffran någonsin (517 600 bilar, + 10,5%). Under de två första månaderna av 2019 fortsatte försäljningen att öka med 12,8 % till 88 900 bilar.

el-Born elektrifierar SEAT

Konceptbilen el-Born är SEATs första rena elbil och lanseras på marknaden 2020. Den är skapad i SEATs e-mobila offensiv och är en banbrytare för företaget, både för dess funktioner, vilka möter dagens mobilitetsbehov, som för SEATs inköps-, försäljnings- och marknadsstrategi. Varumärket har en kundbas som är i snitt 10 år yngre än det europeiska genomsnittet och därmed kommer SEAT att spela en nyckelroll för att göra e-mobilitet mer tillgängligt för yngre förare.

SEAT är det andra varumärket i Volkswagenkoncernen att bygga en bil på MEB-plattformen, och en ny generation av produkter baserade på den mest avancerade el- och uppkopplingstekniken. SEATs första 100-procentiga elbil designas och utvecklas i Barcelona och kommer att tillverkas på koncernens fabrik i Zwickau, Tyskland.

el Born-modellen har fått sitt namn från en av Barcelonas mest ikoniska stadsdelar, vilken har inspirerat SEAT-designers och ingenjörer att skapa ett sportigt fordon utrustat med den mest avancerade eltekniken.

Med en körsträcka på upp till 420 km baserat på WLTP-körcykeln från sitt 62 kWh effektiva batteri, möjliggör fordonet resor bortom stadens gränser. Och med kompatibilitet med upp till 100 kW DC-laddning kan batteriet laddas om från 0 till 80% på så lite som 47 minuter.

CUPRA Formentor

Efter sitt första år som självständigt varumärke presenterar CUPRA sitt Formentor-koncept i Genève, den första modellen som utvecklas speciellt av och för CUPRA. Denna CUV innehåller alla karaktärsdrag hos ett varumärke som CUPRA - unikhet, sofistikering och prestanda.

Bilen, som kommer att nå marknaden år 2020, namngavs efter Cape Formentor, ett av de vackraste, vildaste och därmed mest exklusiva områdena på Mallorca, ett namn som står för kraft, styrka och säkerhet.

Med Formentor, märkets mest känslomässiga och tekniskt avancerade modell, firar CUPRA sitt första jubileumsår genom att kliva in i ett nytt segment och presentera en innovativ högpresterande plug-in hybridmotor. Formentor visar övergången till elektrifiering och ger en hint om designinriktningen för framtida CUPRA-modeller.

Efter ett framgångsrikt första år på marknaden, där 14 400 bilar har sålts visar CUPRA vart de är på väg. Under de första två månaderna 2019 ökade varumärket försäljningen med 101,4 procent- totalt 3,600 bilar. CUPRAs nätverk består nu av 280 specialiserade återförsäljare över hela världen och har satt som mål att fördubbla sin försäljning inom de närmaste tre till fem åren.

Minimó, anpassad för staden

Med Minimó tar SEAT ett steg framåt när det gäller att forma framtiden för mikromobilitet. Minimó, som premiärvisades redan förra veckan vid Mobile World Congress (MWC) i Barcelona, ​​kombinerar det bästa av en bil och en motorcykel. Detta elektriska koncept ger en utmärkt körbarhet och enkel parkering, med komfort och säkerhet som en bil samt smidighet som en tvåhjuling.

Namnet Minimó står för minsta möjliga storlek och maximal rörlighet. Den har formgetts utifrån behoven med moderna städer i åtanke, där olika fordon kommer att fungera på bara några få mobilitetsplattformar. Tack vare det har den ett batteribytessystem som tillåter full laddning på bara några minuter och ger ett körintervall på 100 kilometer. Bilens inställning kan justeras via smartphone enligt en användarprofil och den har 5G-anslutning, Google-röstassistans och är nyckeln till en fantastisk digital upplevelse.

5G-tekniken kommer att vara nyckeln till bilindustrin i framtiden. SEAT deltar i Mobile 5G Barcelona, ​​ett projekt som syftar till att främja staden som ett av de europeiska riktmärkena för 5G-teknik. I det här sammanhanget lanserade SEAT och Telefónica pilotprojektet 5G Connected Car på MWC, det första som genomfördes på stadsgatorna i Europa för att visa hur fordonet kommunicerar med omgivande vägar, trafik och andra bilar som ett första steg för att uppnå kooperativ, autonom körning.

Hållbar rörlighet

Med sin e-mobilitetsoffensiv som visas på Genèves bilsalong, visar SEAT sitt engagemang för hållbar rörlighet för framtiden. Genom att integrera 100% elektriska fordon, utformade för effektivare resor inom städer, samt att tillhandahålla högpresterande fordon utrustade med hybridmotorer, visar SEAT vägen framåt med sina bidrag till ett koldioxidbegränsat samhälle, i enlighet med Parisavtalen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT är det enda företaget med full kapacitet för att designa, utveckla, tillverka och marknadsföra bilar i Spanien. SEAT ingår i Volkswagengruppen och har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona). Det multinationella företaget exporterar 80% av sina fordon och i över 80 länder. 2018 sålde SEAT 517.600 fordon globalt.

I Sverige sålde SEAT 7,488 bilar under 2018, en ökning med 16 procent och en marknadsandel på 2 procent. SEAT är ett av de snabbast växande bilmärkena på svensk och europeisk marknad.

SEAT-gruppen har mer än 15.000 anställda på sina tre produktionsenheter i Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell där de populära Ibiza, Arona och Leon tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca och Toledo i Tjeckien, Tarraco i Tyskland, Alhambra i Portugal och Mii i Slovakien.

I SEAT Technical Centre arbetar 1000 ingenjörer med innovation och utveckling. Denna ”kunskapsbank” för företaget är också Spaniens största investerare i R&D och har verkat sedan 1975. I linje med företagets åtagande för minskad miljöpåverkan arbetar SEAT mot minskade utsläpp och ökad energieffektivitet, liksom återvinning och resursoptimering.

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

Fem stjärnor för nya SEAT Tarraco i Euro NCAP11.3.2019 14:13:39 CETPressmeddelande

SEAT’s nya stora SUV får Euro NCAP:s högsta, femstjärniga säkerhetsklassning Höga betyg för Tarracos enastående förmåga att skydda vuxna passagerare och barn i bilen, såväl som oskyddade trafikanter Tarraco använder sig av de senaste aktiva säkerhetssystemen med robust passiv teknik för att sätta standarden när det gäller säkerhet Den stora SUV:en demonstrerar, precis som SEAT’s övriga modeller, märkets engagemang för att utveckla så säkra bilar som möjligt Martorell, 2019-03-11. – Den senaste modellen i SEAT’s största produktoffensiv, nya SEAT Tarraco, har fått fem stjärnor av Euro NCAP och fortsätter därmed märkets tradition av att utveckla bilar som inte bara möter kraven från en bred kundgrupp utan dessutom är bland de säkraste bilarna på marknaden. Euro NCAP:s testmetoder blir mer krävande för varje år allteftersom antalet tester och dess noggrannhet ökar. Alla bilens egenskaper kontrolleras och testerna mäter dels bilens förmåga att skydda vuxna passagerare, barn i bilen och osky

Tvåsiffrig försäljningstillväxt för SEAT6.3.2019 10:49:58 CETPressmeddelande

Biltillverkaren sålde 88 900 nya SEAT under årets första två månader – en ny rekordsiffra Leveranserna ökade med 11,4% under februari CUPRA-försäljningen uppvisar tresiffrig ökning Fortsatt framgång för SEAT på svenska marknaden – ökade 9,45% i februari medan totalmarknaden backade 14,9% Genève, 2019-03-06. - SEAT har landat på den Internationella bilsalongen i Genève i toppform. Biltillverkarens globala försäljning steg med 12,8% under årets första två månader jämfört med samma period 2018 och nådde en rekordvolym på 88 900 bilar. Detta är mer än vad som registrerades under hela år 2000 (80 000). SEAT:s februariförsäljning fortsatte den stabila ökningen med en volym på 44 500 bilar, vilket är 11,4% mer än under samma månad 2018 (39 900) och ett nytt rekord för företaget. CUPRA-försäljningen* gjorde också stora framsteg med en tresiffrig tillväxt. Under de första två månaderna 2019 levererades 3 600 bilar vilket är 101,4% mer än under samma period föregående år (*resultatet är integrer

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum