Norrköpings kommun

Eldningsförbud i Norrköpings kommun

Dela

I samverkan med och på inrådan av Räddningstjänsten Östra Götaland har kommunens säkerhetschef beslutat om eldningsförbud i Norrköpings kommun. Beslutet gäller från och med den 24 juni klockan 12:00 och tillsvidare.

 Beslutet motiveras av att markvärden för överhängande brandrisker i kommunen av räddningstjänsten bedöms vara extremt höga. Brandrisken i Norrköping (samt närliggande kustkommuner) bedöms vara betydligt högre än i flera andra av länets kommuner. Min bedömning är att vår kommun inte kan avvakta Länsstyrelsens beslut om ett regionalt eldningsförbud, då väderprognosen pekar på temperaturer kring 30 grader, säger säkerhetschef Richard Tjernström.

BESLUT:
Norrköpings kommun föreskriver med stöd av andra kapitlet sjunde paragrafen i förordningen (2003:789) om skydd mot olyckor att följande ska gälla för Norrköpings kommun:

1§ Förbud mot eldning i skog och mark utanför sammanhållen bebyggelse. Förbudet omfattar aktiviteter som eldning, grillning och annan bränning med fasta bränslen (ved, kol, briketter, gräs, ris, grenar etcetera). Förbudet omfattar inte grillning och matlagning vid iordningställda platser utformade så att faran för antändning och spridning är låg.

2§ Förbudet gäller från onsdagen den 24 juni klockan 12:00 fram till beslut om föreskriftens upphävande.  

3§ Undantag från förbudet kan i särskilda fall medges av Norrköpings kommun.

Kontakt:
Richard Tjernström
Titel: säkerhetschef
Telefon: 073-078 20 67

___________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Lokala företag i Norrköping får möjlighet till stöd29.6.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Nu bjuder kommunala bolaget Norrköping Science Park in till ett antal träffar på Coffice där lokala företag får möjlighet att presentera sina idéer för företag som är redo att investera i och stötta Norrköpingsföretag. Vid den första träffen har tre företag möjlighet att ”pitcha” för nystartade investeringskonsortiet Norcopius AB, en Norrköpingsbaserad gruppering som avser främja lokal tillväxt i samarbete med näringsliv och kommun. Träffarna är en del i arbetet med att stötta det lokala näringslivet under den pågående corona-pandemin. Media bjuds in för att lyssna på de tre korta pitcharna samt presentationen av Norcopius AB. Datum: tisdag 30 juni. Tid: klockan 8:15 Plats: Coffice i Strykbrädan (Industrilandskapet) Här kan du läsa mer om Coffice Kontakt: Pontus Lindblom Titel: VD Norrköping Science Park Telefon: 070-667 27 40 Martin Gyllix Titel: VD Norcopius Telefon: 070-203 11 11 ___________________________________________________ Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör Telefo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum