Norrköpings kommun

Eldningsförbud i Norrköpings kommun

Dela

I samverkan med och på inrådan av Räddningstjänsten Östra Götaland har kommunens säkerhetschef beslutat om eldningsförbud i Norrköpings kommun. Beslutet gäller från och med den 24 juni klockan 12:00 och tillsvidare.

 Beslutet motiveras av att markvärden för överhängande brandrisker i kommunen av räddningstjänsten bedöms vara extremt höga. Brandrisken i Norrköping (samt närliggande kustkommuner) bedöms vara betydligt högre än i flera andra av länets kommuner. Min bedömning är att vår kommun inte kan avvakta Länsstyrelsens beslut om ett regionalt eldningsförbud, då väderprognosen pekar på temperaturer kring 30 grader, säger säkerhetschef Richard Tjernström.

BESLUT:
Norrköpings kommun föreskriver med stöd av andra kapitlet sjunde paragrafen i förordningen (2003:789) om skydd mot olyckor att följande ska gälla för Norrköpings kommun:

1§ Förbud mot eldning i skog och mark utanför sammanhållen bebyggelse. Förbudet omfattar aktiviteter som eldning, grillning och annan bränning med fasta bränslen (ved, kol, briketter, gräs, ris, grenar etcetera). Förbudet omfattar inte grillning och matlagning vid iordningställda platser utformade så att faran för antändning och spridning är låg.

2§ Förbudet gäller från onsdagen den 24 juni klockan 12:00 fram till beslut om föreskriftens upphävande.  

3§ Undantag från förbudet kan i särskilda fall medges av Norrköpings kommun.

Kontakt:
Richard Tjernström
Titel: säkerhetschef
Telefon: 073-078 20 67

___________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum