Umeå kommun

Eldningsförbudet hävs i Umeå, Vindeln och Robertsfors

Dela

Från fredag 3 juli klockan 14.00 hävs eldningsförbudet i Umeå, Vindelns och Robertsfors kommuner. På Holmön råder dock fortfarande eldningsförbud.

Eldningsförbudet som gällt från 25 juni är upphävt. Beslutet innebär att det återigen är tillåtet att elda i skog och mark. Det tidigare lokala eldningsförbudet för Holmön, utfärdat den 11 juni, gäller dock fortfarande. Där är det fortsatt förbjudet att elda och grilla i skog och mark. 

Brandförsvaret uppmanar till fortsatt försiktighet – den som eldar är alltid ansvarig för att det sker på ett säkert sätt.

Aktuell information om eldningsförbud finns alltid på www.umea.se/eldningsforbud 

Mer information:

Anders Jonsson
yttre chef
Umeåregionens brandförsvar
090-16 22 45
anders.jonsson.3@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum