Huddinge Kommun

Eldsjälar och talanger prisades på Huddinge glöder

Dela

I Huddinge sjuder det av kreativa idéer och insatser. På galan Huddinge glöder belönades bland andra tjejjouren i Huddinge och Föreningen FUB Huddinge för sina insatser 2017.

Årets pristagare samlade på scenen vid galan Huddinge glöder. Foto: Huddinge kommun. Bilden får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material.
Årets pristagare samlade på scenen vid galan Huddinge glöder. Foto: Huddinge kommun. Bilden får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material.
Huddinge glöder gick av stapeln den 7 december och årets vinnare blev:
  • Tjejjouren Huddinge fick Huddinge kommuns pris för ideella insatser för barn och ungdom. Detta bland annat för utvecklingen av en chattfunktion och ett metodmaterial för att nå ut till fler ungdomar och skapa möten och diskussioner. Prissumman är 10 000 kronor.
  • FUB Huddinge, en ideell förening för vuxna med utvecklingsstörning, fick Huddinge kommuns pris för ideella insatser för vuxna. De ordnar fritids- och nöjesaktiviteter och bevakar handikappolitiska intressen i Huddinge. Prissumman är 10 000 kronor.
  • Anders Karlsmark, Ögla kulturförening, belönades med Huddinge kommuns kulturpris för att han på ett innovativt sätt mixat det breda kulturuttrycket med det smala och genom det utvecklat Huddinges kulturliv. Prissumman är 20 000 kr.
  • Anna Carlsson och Caroline Fredriksson NPF – Hjärtat FF fick Huddinge kommuns idrottspris på 20 000 kronor för att de lyckats skapa en frizon, där barnen blir bemötta på sin egen nivå i nära samverkan mellan ledare och föräldrar.
  • Simon Hector, orienterarare i Snättringe SK fick stipendiet för unga talanger. Prissumman är 5000 kronor.

Utöver det belönades tio lag eller enskilda idrottare från olika Huddingeföreningar med diplom för sina enastående prestationer inom sin idrott 2017. Bland dem finns Mattias Hargin, Huddinge skidklubb Alpina och Sarah Sjöström, Södertörns simsällskap.

För mer information kontakta:

Per Jacoby, kommunikationsansvarig kultur- och fritidsförvaltningen, 08-535 317 29, per.jacoby@huddinge.se

Ulrika Lamberth, PR-ansvarig Huddinge kommun, 08-535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

 

INFORMATION OM PRISERNA

Priserna för årets ideella insatser, ett för barn och ungdom och ett för vuxna, delas ut till en person eller grupp som gjort värdefulla insatser präglade av nyskapande idéer, delaktighet, jämställdhet och/eller mångfald. Prissumman är 10 000 kronor.

Huddinge kommuns idrottspris delas ut till en föreningsledare eller till en grupp som bidragit till att skapa en trygg och utvecklande miljö för barn, ungdomar eller föreningsledare, eller som på annat sätt arbetar för att förverkliga idéerna i kommunens idrottspolitiska program. Prissumman är 20 000 kronor.

Huddinge kommuns kulturpris delas ut till en person eller grupp som utfört en betydande insats inom något konstnärligt område, folkbildning, amatörverksamhet eller annan kulturell verksamhet. Prissumman är 20 000 kronor.

Kultur- och fritidsnämnden ansvarar för att årligen utse en stipendiat för unga talanger. Stipendiet riktar sig till talangfulla personer i åldern 7 till 20 år vars gärning på något vis bidragit till idrotts- och kulturlivet i Huddinge. Prissumman är 5 000 kronor.

Huddinge kommun delar också ut diplom till lag eller enskilda idrottare i Huddingeföreningar som under året vunnit guld vid SM och junior- SM, nordiska mästerskap eller medalj av någon valör vid EM, VM eller OS.

 

VINNARE OCH MOTIVERING

Huddinge kommuns pris för ideella insatser för barn och ungdom

Vinnare 2017: Tjejjouren Huddinge

Motivering: Tjejjouren Huddinge är en förening som jobbar i Huddinge för att stärka och stötta ungdomar som identifierar sig som tjejer. Utöver chatt-verksamhet har Tjejjouren utvecklat ett metodmaterial för att nå ut till fler ungdomar och skapa möten och diskussioner. Tjejjouren verkar för mångfald, inkludering, delaktighet och jämställdhet genom att utforma och praktisera nyskapande idéer.

Huddinge kommuns pris för ideella insatser för vuxna

Vinnare 2017: FUB Huddinge

Motivering: FUB Huddinge är en ideell förening för vuxna med utvecklingsstörning. Föreningen anordnar fritids- och nöjesaktiviteter och bevakar handikappolitiska intressen i Huddinge. Verksamheten är mycket populär och erbjuder en trygg miljö för målgruppen. Aktiviteter man erbjuder är dans en gång i månaden, resor, julbord, musikunderhållning, studiecirklar, friskvård och mycket annat.

Huddinge kommuns kulturpris

Vinnare 2017: Anders Karlsmark (Ögla kulturförening)

Motivering: Anders Karlsmark är musiker och initiativtagare till och ordförande i Ögla kulturförening i Huddinge. Föreningen vill uppmuntra genreöverskridande samarbeten mellan musiker och andra konstnärskategorier. På ett innovativt vis mixar han det breda kulturyttrycket med det smala och genom att erbjuda en ny publik ett nytt kulturutbud har Anders utvecklat Huddinges kulturliv.

Huddinge kommuns idrottspris
Vinnare 2017: Anna Carlsson och Caroline Fredriksson NPF – Hjärtat FF

Motivering: NPF-hjärtat FF är ett fotbollslag för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som genom idrotten lyckas skänka kraft och glädje till deltagande barn. Anna Carlsson och Caroline Fredriksson har som medgrundare till föreningen lyckats skapa en frizon där barnen blir bemötta på sin egen nivå i nära samverkan mellan ledare och föräldrar.

Stipendiet – Unga talanger
Årets stipendiat 2017: Simon Hector, orientering

Motivering: Simon Hector är en av de största talangerna orienteringsklubben Snättringe SK någonsin haft. Han har nio segrar och en andraplats i O-Ringen. Han har tagit flest SM-guld i Sverige som junior och deltagit i Junior VM maximala fyra gånger. Några av Simons framgångar 2017 är brons på långdistansen i Junior-VM och 4:a i stafetten på Junior-VM.

Utdelning av diplom för utmärkelsen ”För enastående prestation inom sin idrott 2017”

Mattias Hargin, Huddinge skidklubb Alpina

SM- guld i slalom 2017 samt brons i världscuptävlingarna i parallellslalom i Hammarbybacken.

Emma Tedenström, Sundby Ridklubb Huddinge

SM-guld i dressyr med ponnyn Giacomo.

Sarah Sjöström, Södertörns simsällskap

Tre VM-guld, ett VM silver, totalseger i världscupen, fem guldmedaljer under SM i simning samt sex världsrekord.

Jesper Jonsson, Södertörnssimsällskap

Guld på 100 meter fjäril under SM i simning.

Axel Olsson, Huddinge bågskytteklubb

Svensk juniormästare i bågskytte inomhus, Timrå.

Simon Hector, Snättringe SK

SM- guld i medeldistans, Hallsberg, samt bronsmedalj i Junior-VM i klassen långdistans, orientering, Tammerfors, Finland.

Carl Harrbacka, Skogås BK

SM guld i U19 i två kategorier: herrdubbel och mixed dubbel i badminton.

Anki Gunners, Skogås BK

Brons VM-veteraner i mixed dubbel i badminton.

Wilma Eklund, Huddinge Shitoryu Karateklubb

SM-guld i karate, klassen junior dam kata.

Huddinge Cricket Club

Svenska mästare i cricket under SM-veckan i Borås.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med nästan 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Nyckelord

Bilder

Årets pristagare samlade på scenen vid galan Huddinge glöder. Foto: Huddinge kommun. Bilden får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material.
Årets pristagare samlade på scenen vid galan Huddinge glöder. Foto: Huddinge kommun. Bilden får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum