Håll Sverige Rent

Electric Banana Band spelar för Finspångs skräpplockare

Dela

På lördag den 7 september ger Electric Banana Band en gratis konsert i Finspångs Slottspark. Konserten är Håll Sverige Rents pris till kommunen och de barn och ungdomar som deltog i skräpplockarkampanjen Vi Håller Rent i våras.

Trazan, Banarne och Zebran i Electric Banana Band.
Trazan, Banarne och Zebran i Electric Banana Band.

– Finspång var en av de tio kommuner som hade störst andel skräpplockande barn. Utöver skräpplockningen satsade kommunen bland annat på informationsspridning och annonsering. Valet var därför enkelt när vi skulle utse vilken kommun som skulle vinna konserten med Electric Banana Band, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Hela 64 procent (2 745) av barnen i Finspång var ute och plockade skräp under Vi Håller Rent i våras. Priskonserten hålls utomhus i Finspångs Slottspark lördagen den 7 september och förutom Electric Banana Band står även bröderna Norberg på scenen. Dessutom  ordnar Håll Sverige Rent roliga aktiviteter för barnen.

– Vi i Electric Banana Band är oerhört imponerade av barnen och deras engagemang i miljöfrågorna. Det ska bli en ära att få spela för dem och deras familjer i Finspång till helgen, säger Lasse Åberg/Trazan, som tillsammans med Klas Möllberg/Banarne och Janne Schaffer/Zebran utgör Electric Banana Band.

Håll Sverige Rent har genomfört kampanjen Vi Håller Rent varje vår sedan 2004. Kampanjen riktar sig framför allt mot förskolor och skolor. I år deltog sammanlagt 690 647 svenskar, vilket är 14 282 fler än förra året. Av årets deltagare var 601 233 barn. 265 av landets 290 kommuner var anmälda till kampanjen. I Finspång var sammanlagt 3 202 personer med och plockade skräp.

– Skräpplockningen handlar inte om att barnen ska städa – utan om att lära. Förändring börjar med barnen och vi vill visa dem att vi tar deras engagemang för miljö på allvar. Det man lär sig om nedskräpningens konsekvenser när man är liten har man med sig hela livet, säger Johanna Ragnartz.

De pedagoger som deltagit i kampanjen uppger i Håll Sverige Rents utvärderingar att de tycker att skräpplockningen ger barn och unga ökade kunskaper om både nedskräpningens effekter, om återvinning och om andra miljöfrågor.

Program för konserten med Electric Banana Band:

När: Lördag den 7 september

Var: Finspångs Slottspark

14:00 Aktiviteter och fika till försäljning.

15:00 Scenprogrammet börjar med prisutdelning, därefter konsert med Electric Banana Band och bröderna Norberg

Ca 17:30 Konserten avslutas

Konserten är gratis och alla är välkomna. Ta gärna med picknickkorg och filt.

För mer information:

Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent, telefon 076-941 01 89, johanna.ragnartz@hsr.se

Anna Lilja, projektledare Håll Sverige Rent, telefon076-015 39 72, anna.lilja@hsr.se

Fakta: Vi Håller Rent

Vi Håller Rent är Sveriges största skräpplockarkampanj med nästan 700 000 deltagare. Håll Sverige Rent har arrangerat skräpplockardagar sedan 2004. Det är främst skolor och förskolor som är ute och plockar skräp i ett pedagogiskt syfte. Här kan du se hur många som var ute och plockade skräp 2019 – kommun för kommun.

Kontakter

Bilder

Trazan, Banarne och Zebran i Electric Banana Band.
Trazan, Banarne och Zebran i Electric Banana Band.
Ladda ned bild
Emil och Daniel Norberg.
Emil och Daniel Norberg.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum