Installatörsföretagen

Elektrikerförbundets varsel missar målet

Dela

Under måndagen 5 juli lade Svenska Elektrikerförbundet (SEF) ett sympativarsel som berör flera av Installatörsföretagens medlemsföretag. Bland annat kan allt arbete utfört av elteknikföretag i Sjöbo kommun komma att stoppas.

Elektrikerförbundet har varslat företaget Tema Elektro i Blentarp. Bakgrunden till sympativarslet är att Elektrikerförbundet har en konflikt med företaget Tema Elekto i Blenarp där Elektrikerförbundet anser att företaget ska teckna kollektivavtal.

Nu utvidgar Elektrikerförbundet konflikten med företaget Tema Elektro genom att lägga sympativarsel mot företag som är medlemmar i Installatörsföretagen - och har tecknat kollektivavtal.

- Elektrikerförbundets nya stridsåtgärder skjuter bredvid målet. Förbundet drar in oskyldiga företag, som omfattas av fredsplikten, i en konflikt som de inte har del i. Det är verkligen inte vad företagen behöver efter ett år med pandemi och alla utmaningar som det har medfört, säger Henrik Junzell, förhandlingschef på Installatörsföretagen.

Elektrikerförbundets sympativarsel träder i kraft den 10 augusti samt den 23 augusti. Det drabbar Installatörsföretagens elteknikföretag i Sjöbo kommun där allt arbete stoppas och i nästa steg berörs arbetet vid de större entreprenaderna Badriket i Kristianstad och Slottstadens skola i Malmö.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Installatörsföretagen
Installatörsföretagen
Ringvägen 100
11860 Stockholm

+46 8 762 76 00https://www.in.se/

Rent vatten, ljus, frisk luft, värme och kyla. Det är viktiga byggstenar i vårt moderna samhälle och förutsättningar som många tar för givet. Vi står nu inför en klimatomställning där smarta installationer har en nyckelroll att spela för att du och jag ska kunna fortsätta leva våra liv som idag – även i framtiden.

Hos oss samlas installationsbranschens företag som steg för steg gör världen mer klimatsmart genom elektrifiering, energieffektivisering och hållbara installationer. Det är våra 3 600 medlemsföretag med sina 55 000 medarbetare som gör det möjligt för Sverige att nå klimatmålen. 

Vi är Installatörsföretagen och vårt uppdrag är brett. Vi stöttar våra medlemsföretag i deras vardag, samtidigt som vi företräder branschen i debatten och arbetar för att trygga framtidens arbetskraft. När installatörerna ska starta, driva eller utveckla sina företag, då står vi vid deras sida och hjälper dem att bli bättre arbetsgivare och mer framgångsrika som företagare.

Tillsammans skapar vi förutsättningarna för ett modernt, klimatsmart och hållbart Sverige. Det är vi som gör det möjligt.

Installatörsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation. Vi är en del av Svenskt Näringsliv.

Följ Installatörsföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Installatörsföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum