Uppsala kommun

Elev smittad av coronaviruset – Celsiusskolan stängd under måndagen

Dela

Celsiusskolan i Uppsala håller stängt på måndag 9 mars. Under helgen bekräftades en elev på gymnasieskolan vara smittad av coronaviruset. Smittskyddsenheten har under dagen arbetat med smittspårning bland medarbetare och elever.

Uppsala kommun har tagit beslutet att hålla skolan stängd under måndagen för att få tid att planera framåt, genomföra en extra städning och förvissa sig om att smittspårningen är klar så att alla kan känna sig trygga att komma tillbaka till skolan. Planen är att skolan ska öppna igen på tisdag.


- De elever och medarbetare som smittskyddsenheten bedömer har haft nära kontakt med den smittade eleven är satta i självkarantän och kommer att vara hemma i två veckor från att de senast träffade eleven. Att stänga hela skolan under tiden några elever är i självkarantän bedöms av Folkhälsomyndigheten i dagsläget inte som ett effektivt sätt att hindra vidare spridning, säger Christina Stenhammar, utbildningsförvaltningen Uppsala kommun.


Samtliga medarbetare och elever i Uppsala kommun uppmanas att vara uppmärksamma på tidiga symptom på hosta, feber eller luftvägssymptom och ska kontakta Vårdguiden 1177 vid något minsta symptom.


Elever eller vårdnadshavare som har generella frågor om coronaviruset hänvisas till telefonnummer 11313. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt. Mer information finns också på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Nyckelord

Kontakter

För mer information kontakta

Christina Stenhammar, utbildningsförvaltningen
Telefon: 018-727 20 15
E-post: christina.stenhammar@uppsala.se

Stefan Berg, pressansvarig Uppsala kommun
Telefon: 0724-682683
E-post: stefan.berg@uppsala.se

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Kommunen inför 1-kronas parkering i centrum2.4.2020 18:31:52 CESTPressmeddelande

Vid dagens krisledningsnämnd fattades beslut inom främst näringslivet och handel, i syfte att underlätta i den mycket svåra situation som uppstått efter covid-19. Enligt en mätning från Uppsala Citysamverkan har kundunderlaget i centrum minskat med nästan hälften under de senaste veckorna, jämfört med samma period förra året. För att bemöta utvecklingen har Krisledningsnämnden därför beslutat att införa stora lättnader i parkeringsavgifterna inne i centrum.

Nya beslut i Uppsala kommun med anledning av coronaviruset27.3.2020 16:19:24 CETPressmeddelande

Uppsala kommuns krisledningsnämnd sammanträdde på fredagen för tredje gången och fattade flera viktiga beslut i arbetet med anledning av coronaviruset. Det gäller åtgärder för att stötta butiker och restauranger och för att stötta särskilt utsatta gymnasieelever med lunch. Beslut togs även om att säkra bemanningen inom prioriterade verksamheter och att kommunanställda i så stor utsträckning som möjligt ska arbeta hemifrån.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum