Elever från Varberg till final i Sustainability hackathon 2021
Sustainability hackathon är en innovationstävling där elever tävlar med sina idéer för ett mer hållbart samhälle. Julia Modelius och Maria Balslev på Drottning Blankas gymnasieskola i Varberg har gått till final i den nationella tävlingen som går av stapeln den 26 januari.

– Hållbarhet är viktigt för att kommande generationer ska kunna leva på en planet som mår bra. Vår idé är en tävling som riktar sig mot gymnasieelever, där det går ut på att slänga minst mat i klassen, säger Maria Balslev, elev på Drottning Blanka Varberg.
Julia Modelius och Maria Balslev läser andra året på samhällsprogrammet på Drottning Blanka i Varberg. Elevernas hållbarhetsidé “Vem slänger minst?” är ett av åtta bidrag som gått till final i Sustainability hackathon 2021, utav totalt 75 tävlingsbidrag. Inför årets upplaga gav Världsnaturfonden (WWF) Drottning Blankas elever i uppdrag att presentera en idé för hur man kan få människor att äta mer hållbart.
Motivering från WWF för bidragets nominering lyder:
“Med hög relevans presenteras ett koncept som har god potential att skapa resurssmarta kostvanor i tidig ålder, där unga får hjälp att se effekten av sitt eget beteende. Genom tävlingsmomentet skapar förslaget både ansvarstagande och engagemang i målgruppen.”
Final och prisceremoni arrangeras som ett livesänt digitalt evenemang den 26 januari mellan klockan 13-16. Då presenterar eleverna själva sina innovativa lösningar på vår tids hållbarhetsutmaningar för en jury som bland annat består av representanter för några av Sveriges största företag.
– Tack vare våra duktiga lärare som brinner för hållbar utveckling har våra elever möjlighet att delta i aktiviteter som Sustainability Hackathon. Att vi i år har elever som går till final ser jag som ett kvitto på detta fina arbete, säger Stefan Lindh, rektor för Drottning Blanka Varberg.
Sustainability hackathon arrangeras av stiftelsen We change, som en del i deras nationella kunskapsprogram Future minds. För mer information om tävlingen och skolans arbete med hållbar utveckling, kontakta gärna Theresia Norberg, ansvarig lärare på Drottning Blanka Varberg, tel 0707-558082.
Nyckelord
Kontakter
Stefan LindhRektor Drottning Blankas Gymnasieskola Varberg
Tel:0701-504462stefan.lindh@dbgy.seBilder

Dokument
Länkar
Om
Drottning Blankas Gymnasieskola grundades 1996 och består idag av 27 gymnasieskolor på 24 orter. Alla skolor ligger centralt och präglas av personligt, lokalt och globalt engagemang vilket ska genomsyra såväl medarbetarnas som elevernas arbete och resultat.
Följ AcadeMedia
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia
Innovitaskolan Lilla Rudans förskola startar i höst18.5.2022 07:07:00 CEST | Pressmeddelande
I september öppnar Innovitaskolan Rudan i Haninge sin förskola “Lilla Rudan” i nybyggda lokaler på Bodekullsväg 5 intill grundskolan. Den nya förskolan kommer att ha plats för upp till 120 barn.
ProCivitas - en 25-åring med höga ambitioner16.5.2022 06:00:00 CEST | Nyheter
-Vi var en kaxig uppstickare som vågade sticka ut på ett sätt många andra skolor inte riktigt mäktade med. Vi var tydliga med våra höga ambitioner och att de elever som sökte sig till ProCivitas skulle ha som mål att klara skolan så bra som möjligt.
Medaljregn över NTI Gymnasiets elever i Yrkes-SM13.5.2022 15:33:02 CEST | Pressmeddelande
Elever från 55 olika yrkesutbildningar deltog i årets upplaga av Yrkes-SM i Växjö den 10-12 maj. Inte mindre än fem elever från NTI Gymnasiets skolor reste hem med medaljer från tävingskagegorierna IT/nätverk - systemadministration och webbutveckling.
Internationella utbyten för elever och lärare på Vittra Lidingö12.5.2022 14:26:50 CEST | Pressmeddelande
Vittras grundskola på Lidingö kommer under nästa läsår att arrangera internationella utbyten inom Europa för elever och lärare. Resorna kommer att ske till värdskolor i Spanien, Frankrike och Italien.
Alla resursskolor behöver långsiktiga förutsättningar2.5.2022 07:14:00 CEST | Pressmeddelande
Stockholm stad beslutade i mars att återinföra strukturbidraget (SPV) för gymnasieskolornas specialpedagogiska verksamhet. Beslutet är viktigt för elever som valt resursskolor på grund av sina behov av extra stöd. Långsiktiga lösningar saknas dock fortfarande. Anne Engardt är skolchef för Snitz grund- och gymnasieskola, vars elever berörs av beslutet.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum