Umeå kommun

Elever i årskurs 6-9 på Linblomman och Linneaskolan övergår till distansundervisning på grund av smitta

Dela

Skolhuvudmannen har i samråd med smittskyddsläkare på Region Västerbotten beslutat att övergå till distansundervisning för samtliga elever på Linneaskolan (åk 7-9) och årskurs 6 på Linblommans skola under vecka 9. Detta på grund av att det finns personal och elever som är bekräftat smittade av covid-19.

– Det är ett allvarligt läge och för att minska risken för smittspridning behöver eleverna övergå helt till distansundervisning. Vi har en vecka kvar till sportlov och jag hoppas att alla berörda och inte minst närsamhället tar sitt ansvar kring fysisk distansering så att smittan kan bromsas, säger Moa Brydsten (S), ordförande i för- och grundskolenämnden.

Umeå kommun följer utvecklingen noga för att vid behov kunna vidta ytterligare åtgärder. Personal och vårdnadshavare får information från sin skola om hur undervisningen ska bedrivas under den tillfälliga perioden. Elever med distansundervisning erbjuds beställa skolmat under veckan.


Kontakt:

Moa Brydsten (S)
ordförande för- och grundskolenämnd
076-774 73 37
moa.brydsten@umea.se

Ann-Christine Gradin
utbildningsdirektör
070-640 12 85
ann-christine.gradin@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum