Norrköpings kommun

Elever i Norrköping ska inte påverkas av Miroi AB:s konkurs

Dela

Den 24 oktober ansökte Miroi AB om konkurs. Norrköpings kommun har upphandlat Mirois studieupplägg för gymnasial vuxenutbildning på distans. Elever i Norrköping som går en kurs via Miroi ska inte påverkas av konkursen utan fortsätter sin utbildning.

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun

Miroi AB är ett svenskt företag som bland annat erbjuder tjänster inom vuxen- och arbetsmarknadsutbildning. Norrköpings kommun har upphandlat vuxenutbildning på gymnasial nivå på distans av företaget. På onsdagen den 24 oktober ansökte Miroi AB om konkurs.

Av sammanlagt 8 000 elever i Norrköpings kommun som går någon form av vuxen- eller yrkesförberedande utbildning studerar 244 elever en eller flera kurser via Miroi AB. Utbildningarna fortsätter som planerat året ut och ansvariga för den kommunala vuxenutbildningen planerar nu för vårterminen 2019.

– Vi har elevernas bästa i fokus och att de inte ska hamna i kläm på grund av konkursen. För alla som går en kurs via Miroi AB i dag fortsätter verksamheten som vanligt fram till årsskiftet. Vi erbjuder även alternativ via andra utbildningsanordnare, säger Lena Tuffin Annell, ansvarig rektor för upphandlad vuxenutbildning i Norrköpings kommun.

De som ansökt till en distansutbildning 2019 via Miroi AB kommer att få mer information inom de närmaste veckorna.

Kontaktperson:
Lena Tuffin Annell
Titel: ansvarig rektor för upphandlad vuxenutbildning
Telefon: 0761-25 95 88

_________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Nyckelord

Bilder

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Unikt O-Ringen Kolmården 2019 i Norrköping14.11.2018 14:00Pressmeddelande

Världens största orienteringstävling, O-Ringen, arrangeras i Norrköping i sommar. I tävlingarna kommer världens äldste orienterare hundraåringen Rune Haraldsson, 23-faldiga världsmästaren Simone Niggli samt världens första orienterare i robotklassen att delta. Det centrala läget, den kompakta O-Ringenstaden på Himmelstalundsfältet och den unika Kolmårdsterrängen ger O-Ringen Kolmården 2019 i Norrköping förutsättningar för att bli ett lyckat arrangemang och en folkfest.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum