Umeå kommun

Elever på Midgårdsskolan tävlar med kampanjidéer för att motverka våld - presenteras tisdag 8 juni

Dela

En klass på Midgårdsskolans Estetik- och mediaprogram har haft i uppdrag att arbeta fram kampanjidéer för att motverka våld i ungas nära relationer. Tisdag 8 juni presenterar eleverna sina kampanjer och tre vinnare kommer att utses.

Foto: Midgårdsskolan
Foto: Midgårdsskolan

Eleverna på Midgårdsskolans medieprogram har under våren att arbetat i grupper med att skapa kampanjidéer för att motverka våld i ungas nära relationer. På tisdag presenterar eleverna sina idéer för Umebrå och representanter för polisen, Fältgruppen, fritidsgårdar och Tjej- och Kvinnojouren i Umeå. Med sina kampanjidéer tävlar också elevgrupperna om fina priser och tre grupper kommer att koras som vinnare under tisdagen. Juryn består av representanter från Midgårdsskolan och Umebrå, Umeå kommun.

-Samarbetet med Umebrå är en fantastisk möjlighet för eleverna att arbeta med något verkligt, som dessutom är superviktigt och som vänder sig till den målgrupp de själva befinner sig i, säger Cecilia Holm, medielärare och mentor för Estetiska programmet Estetik och media på Midgårdsskolan.

Kampanjpresentationerna gör eleverna för Umebrå tillsammans med fler samarbetspartners som möter ungdomar i sin vardag, som Tjej- och kvinnojouren, Västangård fritidsgård, Fältgruppen och polisen i Umeå.

-Vi kommer att förverkliga den bästa kampanjidén med bland annat bussreklam, vilket kan vara en bra morot för elevernas fortsatta engagemang i frågan om våld bland unga, säger Ulrika Granskog, processledare för Umebrå på Umeå kommun och fortsätter; det här samarbetet är positivt för alla parter, inte minst för Umeås strävan att växa tryggt och säkert.

Tid och plats: Midgårdsskolans aula Valhalla, tisdag 8 juni klockan 13.00.

Umebrå är Umeå kommuns verksamhet för att förebygga brott. Satsningen tillsammans med Midgårdsskolan är bara ett av många samverkansprojekt som Umebrå ingår i. Sedan lång tid tillbaka har Umebrå haft ett nära samarbete med lokalpolis, näringsliv, föreningar och andra aktörer i Umeå för att förutsättningarna ska bli så goda som möjligt för att Umeå ska kunna växa tryggt och säkert.

Nyckelord

Kontakter

Ulrika Granskog
Umebrå, Umeå kommun
Telefon: 090-16 17 12

Cecilia Holm,
Midgårdsskolan, Umeå kommun
Telefon: 070-686 21 27

Bilder

Foto: Midgårdsskolan
Foto: Midgårdsskolan
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum