NTI Gymnasiet

Elever på NTI Gymnasiet engagerar sig för Musikhjälpen

Dela

Eleverna på NTI Gymnasiet Johanneberg engagerar sig i Musikhjälpens arbete för mänskliga rättigheter. Den 12 december bjuder skolan in till en foto- och musikutställning på Göteborgs Stadsbibliotek till förmån för Musikhjälpen.

Fotokonst av Albin Hermenius, NTI Gymnasiet Johanneberg, till förmån för Musikhjäpen
Fotokonst av Albin Hermenius, NTI Gymnasiet Johanneberg, till förmån för Musikhjäpen

Genom Musikhjälpen ska engagemang och musik rädda liv. Det 12 december bjuder eleverna på NTI Gymnasiet Johanneberg in till en utställning på Göteborg Stadsbibliotek. Eleverna visar bland annat upp en fotoutställning och elevreportage samt bjuder på musikuppträdande. Besökare får möjlighet att donera pengar i skolans digitala bössa som oavkortat går till Musikhjälpen. Årets tema "Sex är inte ett vapen" syftar till att samla in pengar till förmån för krigsoffer utsatta för sexuellt våld. 

Lina Wennström är lärare på skolan och engagerad i elevernas utställning:

- Årets tema är viktigt men också tungt. Eleverna uppskattar att få göra bilder som engagerar och som de får visa upp för publik utanför skolan. I år utvecklades idéen om att flera av skolans kurser skulle vara med, därför samarbetar vi nu med Göteborgs Stadsbibliotek där vi kan ha både konsert och utställning för en bredare publik. 

Välkommen till NTI Johannebergs utställning på Stadsbiblioteket den 12 december kl 15-17. 

För mer information, kontakta Lina Wennström, lärare NTI Gymnasiet Johanneberg eller rektor Erik Isaksson. 

Nyckelord

Kontakter

REKTOR NTI GYMNASIET JOHANNEBERG
Erik Isaksson
erik.isakson@ntig.se
031-7412109
Lina Wennström,
LÄRARE NTI GYMNASIET JOHANNEBERG
Lina Wennström,
lina.wennstrom@ntig.se
0737-328566

Bilder

Fotokonst av Albin Hermenius, NTI Gymnasiet Johanneberg, till förmån för Musikhjäpen
Fotokonst av Albin Hermenius, NTI Gymnasiet Johanneberg, till förmån för Musikhjäpen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Idag finns det totalt 29 NTI Gymnasieskolor runt om i Sverige på orterna Borlänge, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Eskilstuna, Karlstad, Kristianstad, Luleå, Lund, Malmö, Skövde, Stockholm, Södertälje, Västerås och Örebro. Skolorna har som ambition att vara Sveriges ledande gymnasium inom tech, science och IT. 

NTI Gymnasiets skolor har tre olika profiler, inriktade mot tech, vetenskap och ekonomi, som alla ger kunskaper i ny teknik och digital spetskompetens. Skolorna samarbetar med universitet och aktörer inom tech- och sciencebranschen för att ge eleverna största möjliga relevans i sin utbildning. Programmering och entreprenörskap ingår i alla program med möjlighet till certifiering inom digitala branschverktyg. Samtliga gymnasieskolor är utrustade med modern teknik och i makerspace tar eleverna idéer och design från ritning till verklighet. 

Följ NTI Gymnasiet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från NTI Gymnasiet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum