Umeå kommun

Elever som tillhör Tegs centralskola får distansundervisning efter sportlovet på grund av smitta

Dela

Skolhuvudmannen har i samråd med smittskyddsläkare på Region Västerbotten beslutat att elever som tillhör Tegs centralskola, årskurs 7–9, får distansundervisning på heltid vecka 11. Detta på grund av att det finns bekräftat smittade av covid-19. Elever i årskurs 9 som under renoveringen av Tegs centralskola får sin undervisning på Maja Beskowskolan berörs också av beslutet om distans.

– Vi följer alltid den inrådan vi får från smittskyddsläkare. Eftersom smittspridningen fortfarande är hög är detta tyvärr en nödvändig åtgärd, säger Moa Brydsten (S), ordförande i för- och grundskolenämnden.

Just nu är smittskyddsläkarens bedömning att det inte är aktuellt för distansundervisning på heltid för hela Maja Beskowskolan. Maja Beskowskolan fortsätter med distansundervisning på deltid för årskurs 7 och 8 enligt tidigare beslut. Umeå kommun följer utvecklingen noga för att vid behov kunna vidta ytterligare åtgärder.

Personal och vårdnadshavare får information från sin skola om hur undervisningen ska bedrivas under den tillfälliga perioden 15–19 mars. Eleverna erbjuds beställa skolmat under veckan.

Kontakt:

Moa Brydsten (S)
ordförande för- och grundskolenämnd
076-774 73 37
moa.brydsten@umea.se

Ann-Christine Gradin
utbildningsdirektör
070-640 12 85
ann-christine.gradin@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Rese- och kulturstipendium till Yuliya Antonova, Nathalie Lidqvist, Emelie Boman och Anna Brodin22.4.2021 09:05:08 CEST | Pressmeddelande

Varje år delar kulturnämnden ut rese- och kulturstipendier inom bildkonst, teater, dans, film, foto, musik och litteratur. Vanligtvis delas två stipendier ut, men för 2021 beslutade kulturnämnden att utöka till fyra stipendiater. Enskilda kulturarbetare och utövare har drabbats särskilt hårt av pandemin, då möjligheterna att verka inom deras respektive fält har begränsats och försvårats. Därför omfördelas 30 000 kronor ur budgeten för utvecklingsstöd för kulturverksamhet till ytterligare två rese- och kulturstipendier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum