Umeå kommun

Eleverna på Midgårdsskolan gör föreställningen ”Loops”

Dela

Tisdag 22 Mars kl.19.00 är det premiär för ”Loops”. Föreställningen är ett samarbete mellan eleverna i årskurs 3 på de estetiska programmen med inriktningarna dans och musik.

Föreställningen "Loops" är elevernas slutprojekt och innehållet har skapats av alla eleverna gemensamt.  Arbetet med projektet har pågått sedan i höstas och är något som eleverna sett fram emot under sina tre år på Midgårdsskolan. På scen medverkar 71 elever med dans och musiknummer i fyra akter där de tolkar begreppet "Loops" på olika sätt.
– Efter två år av pandemi och scenrestriktioner är vi särskilt glada att dessa avgångselever nu får möjligheten att genomföra sitt slutprojekt så som det är tänkt - live inför en offentlig publik på plats i Valhalla, säger Ingrid Sandström, lärare på estetiska programmet med inriktning dans.

Media är välkomna på båda föreställningarna den 22 Mars men vi ser helst att ni kommer till genrepet kl.10.30 då det finns mest tid till att fota och ställa frågor till eleverna. Premiären framförs kl.19.00 samma dag. 

För mer information kontakta:
Ingrid Sandström
Lärare på Estetiska programmet Dans
Midgårdsskolan
070-552 21 09
ingrid.sandstrom@umea.se

Madeleine Kovács
Lärare på Estetiska programmet Musik
Midgårdsskolan
070-556 63 47
madeleine.kovacs@umea.se 

Nyckelord

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum