Stockholms stad

Elevers app om hållbar konsumtion hyllades

Dela

En app som underlättar för människor att låna saker av varandra blev vinnare när gymnasieelever från Stockholm Science and Innovation School nyligen tävlade i IT-utveckling. Lagom till sommarlovet kunde det vinnande laget Floom - bestående av Hugo Frisk, Melina Stridh, Alva Bergh och Albin Haglund i årskurs 1 - glädjas åt vinsten i en tävling som är en del i det fem veckor långa programmet TCS goIT.

Gymnasieelever från Stockholm Science and Innovation School har under våren deltagit i det flera veckor långa programmet TCS goIT där de under sina lärares handledning har fått prova på vardagen som IT-experter och skapa appar tillsammans.

I finalen fick eleverna pitcha sina appar inför en jury med representanter från skolan och TCS. Det vinnande laget Floom – som består av Hugo Frisk, Melina Stridh, Alva Bergh och Albin Haglund i årskurs 1 - valde att fokusera på FN:s utvecklingsmål om hållbar konsumtion och produktionsmönster. Teamet utvecklade en app som underlättar för människor att låna saker av varandra. Därmed minskar man onödig konsumtion av saker som kanske bara skulle användas ett fåtal gånger.

- Våra elevers innovativa förmåga och drivkraft är imponerande. Möjligheten att integrera goIT i undervisningen ger ett stort mervärde för både elever och lärare. Att samverka med företag och organisationer är viktigt. Eleverna får en ökad och djupare förståelse för det moderna arbetslivet, i detta fall inom IT-sektorn, säger Lennart Kågestam, rektor för Stockholm Science & Innovation School.

Bakgrund: Genom goIT introduceras ungdomar i åldrarna 16–18 till programmering och IT-design. Eleverna får genom programmet lära sig att applicera ett helhetstänk kring digitalisering. Närmare 100 elever från Stockholm Science & Innovation School, som deltagit i årets upplaga av goIT, fick identifiera olika samhällsproblem utifrån temaområden baserade på FN:s mål för hållbar utveckling. Med hjälp av sina lärare och med utgångspunkt i Design Thinking-metoden har de sedan jobbat med att utveckla kreativa digitala lösningar till dessa problemställningar i form av appar. Mer information här.

Fakta om skolan: Stockholm Science & Innovation School är en kommunal gymnasieskola i Kista och drivs av Stockholms stad. Staden arbetar aktivt med att koppla samman skola och näringsliv. Läs mer här

Mer om skolan här

Kontakt: Lennart Kågestam, rektor, Stockholm Science & Innovation School

Tel. 076 – 129 13 99

E-post: lennart.kagestam@edu.stockholm.se

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

En bra skola för alla

Vi på utbildningsförvaltningen arbetar utifrån visionen om en bra utbildning för alla barn i Stockholm, oavsett bakgrund. Stockholms stads skolor är öppna för alla. Elevernas förutsättningar, deras motivation, lärandet och vart de är på väg är vårt fokus. Stadens skolor är väl ansedda och det är alltid nära till en skola med hög kvalitet. Från förskola till gymnasium har elever och föräldrar ett stort inflytande och möjlighet att välja mellan ett brett utbud av olika pedagogiska inriktningar.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Tävlingen om en unik tomt i Stockholms city är avgjord20.9.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Humlegården Fastigheter är vinnare av markanvisningstävlingen gällande den näst sista lediga tomten i Stockholms city – tomten Klara City View. Humlegården är en av de största aktörerna inom Stockholms kontorsmarknad och äger och förvaltar cirka 60 fastigheter i Stockholms innerstad och i Solna. Bolaget är en långsiktig och aktiv fastighetsägare med ett stort fokus på hållbarhet och lång erfarenhet av fastighetsutveckling. Beslut om markanvisningen kommer att tas i exploateringsnämnden den 30 september.

Nytt evenemang lyfter Skärholmens potential och framtid. Skärholmen satsar på att bli Sveriges nya innovationscentrum.31.8.2021 11:51:39 CEST | Pressmeddelande

Den 16 september – 1 oktober arrangeras Grow´in Skärholmen som syftar till att lyfta Skärholmens utvecklingspotential och framtid i form av ett sjudande och kunskapstätt evenemang. Mitt på torget kommer det att bjudas på samtal, möten, aktiviteter, musik och kulturupplevelser. Initiativet är ett samarbete mellan Skärholmens stadsdelsförvaltning och Grosvenor Europe som äger Skärholmens centrum.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum