Sigtuna kommun

Elgiganten öppnar i Sigtuna kommun

Dela

Vitvaru- och hemelektronikkedjan Elgiganten vill etablera sig i Sigtuna kommun. Prislappen på marken där de nya lokalerna planeras att byggas, är på drygt 20 miljoner kronor.

Här planerar Elgiganten att kunna slå upp sina portar i november 2021.
Här planerar Elgiganten att kunna slå upp sina portar i november 2021.

Arbetet med bygget planeras att starta inom kort och exploatören har för avsikt att inviga sina lokaler under november 2021.

- Förutom att det medför nya välbehövliga arbetstillfällen till vår kommun, blir Elgigantens etablering ett mycket välkommet tillskott till det befintliga kommersiella utbudet. Etableringen, centralt i kommunen, ger invånarna tillgång till produkter som man idag måste resa långt för att inhandla. Jag ser fram emot att hälsa Elgiganten välkommen till Sigtuna kommun, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Försäljningen av marken som är belägen i korsningen Centrumleden-Valstavägen, alltså i anslutning till Circle K och Max, ger kommunen en intäkt om 20 660 000 kronor.

Kristina Gewers, chef stadsbyggnadskontoret, säger:

- Vi är glada att Elgiganten vill etablera sig på denna centrala plats i kommunen. De har visat sig kunna motsvara kommunens önskan om en god gestaltning i blickfånget för våra invånare och besökare. Etableringen kommer bidra till att området upplevs som en trygg och trivsam plats. Byggnaden kommer att ha fasader av trä, få en ljus entré och förses med trädplanteringar.

Markaffären ska godkännas vid kommunfullmäktiges möte den 21 september 2020 innan den vinner laga kraft.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Här planerar Elgiganten att kunna slå upp sina portar i november 2021.
Här planerar Elgiganten att kunna slå upp sina portar i november 2021.
Ladda ned bild

Om

Sigtuna kommun
Sigtuna kommun
Södergatan 20
195 85 Märsta

08-591 260 00https://www.sigtuna.se

Sigtuna kommun har drygt 48 000 invånare. De bor i någon av tätorterna Märsta, Sigtuna, Rosersberg eller på den levande landsbygden. Sigtuna är Arlandakommunen med Sveriges största flygplats. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda.

Följ Sigtuna kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sigtuna kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum