Elias Abbas först ut i årets Halebop Creative Call

Dela
Fjärde året av Halebop Creative Call drar nu i gång – en plattform som ger unga kreatörer möjlighet att utveckla sitt skapande för att kunna ta nästa kliv i karriären. Precis som förra året, ligger fokus i år på musiktalanger. Först ut är rapartisten Elias Abbas.

Elias Abbas är 20-åringen som slog igenom 2017 med ”Min queen” och som sedan dess hunnit med flera artistsamarbeten, att tävla i Melodifestivalen och att medverka på ”Lägg ner ditt vapen", en protestlåt som samlade flera artister mot vapenvåldet. Nu är han aktuell som den första artisten i årets Halebop Creative Call och har inom projektet skapat låten ”Livsstilen” tillsammans med artisten Jack.

– Efter att ha ägnat flera år åt att utforska olika uttryck har jag på senare tid verkligen landat i ett eget sound. Det har utgångpunkt i RnBop och mycket känsla och vibe. Att få utveckla ”Livsstilen” till perfektion genom Halebop Creative Call har varit ännu ett steg i rätt riktning för mig, säger Elias Abbas om projektet.

Årets artister i Halebop Creative Call kommer att släppas efter hand. Tre artister är redan klara, men den fjärde och sista platsen står redo för ytterligare en musiktalang. Platsen är öppen för alla att söka via halebop.se/creativecall. Under året kommer vi att få följa artisterna i deras process med att skapa musik och text. Låtarna kommer även att visualiseras i form av musikvideos som publiceras i artisternas kanaler. 

Halebop Creative Call startade 2018 för att ge unga och up and coming kreatörer en plattform där de kan göra verklighet av sina drömmar och få den synlighet de förtjänar. Tidigare creative callers har exempelvis varit artisterna A36 och B.Baby, möbeldesignern Gustaf Westman, filmregissören Faramarz Gosheh, konstnären Yoyo Nasty och kreatörstudion Wulira Studio.

Lyssna på låten ”Livsstilen” med Elias Abbas och Jack här.

Nyckelord

Kontakter

För mer information, kontakta gärna:
Maria Hazard, presskontakt Halebop, maria.hazard@obeyapr.se, 070-335 90 70

Bilder

Länkar

Om

Halebop
Halebop
Stjärntorget 1
16979 Solna

http://www.halebop.se

Halebop är ett varumärke inom TeliaCompany och vänder sig till unga, digitala och prismedvetna kunder. Vi är en av de största mobiloperatörerna på Svenska marknaden och använder Telias nät för våra tjänster.

Följ Halebop

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Halebop

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum