Region Jönköpings län

Elin Carlholt utsedd till kommunikationsdirektör i Region Jönköpings län

Dela
Regionstyrelsen har den 18 april utsett Elin Carlholt till kommunikationsdirektör. Elin Carlholt har bred erfarenhet av kommunikation, ledarskap och verksamhetsutveckling och kommer närmast från rollen som områdeschef för kompetensförsörjning och avdelningschef HR stab i Region Jönköpings län.
Elin Carlholt
Elin Carlholt

– Vi är mycket glada att kunna hälsa Elin Carlholt välkommen som kommunikationsdirektör. Det innebär att vi får en engagerad ledare med kompetens inom kommunikation och med erfarenhet av att driva utveckling, bygga strukturer och att samverka, säger Rachel De Basso (S), regionstyrelsens ordförande.

Elin Carlholt är i grunden kommunikationsstrateg och arbetar idag som områdeschef för kompetensförsörjning och är tillförordnad avdelningschef HR stab i Region Jönköpings län. Hon har verkat inom Region Jönköpings län under flera år i olika roller inom kommunikation, HR och verksamhetsutveckling. I samtliga roller har utveckling och ledarskap i komplexa strukturer varit en viktig del.

Inom sitt senaste uppdrag har Elin Carlholt format och drivit område kompetensförsörjning i Region Jönköpings län och bland annat initierat och utvecklat en ny bemanningsenhet. Hon var tidigare chef på kompetensförsörjningsenheten, en verksamhet Elin var med och startade och byggde upp från grunden med ett fokus på arbetsgivarvarumärke och kund- och kandidatkommunikation.

– Jag är verkligen glad över att ha fått förtroendet att tillsammans med andra fortsätta driva utveckling och struktur inom Region Jönköpings län. Jag är väldigt stolt över att arbeta i Region Jönköpings län och ser nu fram emot att skapa bästa tänkbara förutsättningar för effektiv kommunikation som ger en tydlig effekt och utvecklar organisationen för framtiden, säger Elin Carlholt.

– Elin är engagerad, driven och kommunikativ och jag hälsar henne varmt välkommen i rollen som kommunikationsdirektör. Elin blir också ett starkt tillskott i Region Jönköpings läns ledningsgrupp med sin goda kunskap om kommunikation, samverkan och erfarenhet av att driva utvecklingsfrågor med Region Jönköpings läns värderingar och strategier som grund, säger Jane Ydman, regiondirektör.

Elin Carlholt tillträder som kommunikationsdirektör den 1 augusti 2023.

Kontakt:

Elin Carlholt

010-24 24 116

Jane Ydman, regiondirektör

Nås via Region Jönköpings läns presstjänst 010-24 24 030

Kontakter

Bilder

Elin Carlholt
Elin Carlholt
Ladda ned bild

Om

Region Jönköpings län
Region Jönköpings län
Box 1024
551 11 JÖNKÖPING

010-241 00 00http://www.rjl.se/

Om Region Jönköpings län

Vi ansvarar för att alla invånare i Jönköpings län har tillgång till en bra sjukvård och förutsättningar för en god hälsa. Vi arbetar också med kultur, kollektivtrafik, tillväxt, infrastruktur och en hållbar utveckling i hela länet. Region Jönköpings län är en politiskt styrd organisation med nära 11 500 medarbetare.

Följ Region Jönköpings län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Jönköpings län

Utbildningar och arbeten – vad väljer länets unga?9.5.2023 14:24:18 CEST | Pressinbjudan

Vad styr ungdomars val av gymnasieprogram och hur tänker de kring arbetsliv och fortsatta studier? På uppdrag av Region Jönköpings län har Ungdomsbarometern sammanställt en rapport baserad på Sveriges största ungdomsstudie, och kompletterande fokusintervjuer med gymnasieelever från Jönköpings län. Rapporten presenteras vid ett lunchseminarium onsdag den 10 maj på Tekniska högskolan, Jönköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum